Kategoriat
uutiset Yleinen

Edustukselle runsasmaalinen voitto Hakasta

JanPa otti hallitun voiton FC Haka-j/Mustasta ja nappasi täydet pisteet selvin 7-2 (5-1) -lukemin. Voiton arkkitehtina toimi avausjaksolla kolme maalia iskenyt Olli Pruuki, joka avasi ensimmäistä kertaa tällä kaudella hyökkääjänä ja löi pöytään vakuuttavat näytöt. Muista maaleista vastasivat Jesse Tuominen kahdesti, Santeri Nousimaa rangaistuspotkusta sekä päätöslukemat sinetöinyt Mostafa Nateghi.

JanPa sai otteluun hyvän lähdön, kun Olli Pruuki iski avausmaalin jo viiden peliminuutin jälkeen. Heti alusta lähtien aktiivisella jalalla liikkeellä ollut Pruuki hyödynsi selustaan jääneen tyhjän tilan, jonne sai pallon Jesse Tuomiselta, jonka jälkeen Pruuki ajoi onnistuneesti boksiin ja laukoi pallon pienestä kulmasta etunurkasta sisään. Hetkeä myöhemmin oli Tuomisen vuoro onnistua, kun vieraiden maalivahdille sattui synkkä hetki. Syötön katkaissut Tuominen laukoi pallon 23 metristä keskelle maalia ja vierasjoukkueen epäonneksi veräjän vartijalle tuli saranasormet ja pallo lipsahti helposti verkkoon.

Ottelun kolmas maali syntyi keskialueen vapaapotkusta, jonka antoi Okko Pulkkinen. Jostain syystä loistavasti lähelle vitosen viivaa tippuneeseen keskitykseen meni ainoastaan kaksi kotijoukkueen pelaajaa, joista Pruuki puski pallon pömpeliin ja vei JanPan jo 3-0 johtoon. Myös seuraava maali syntyi päällä ja jälleen Pruukin toimesta, mutta tällä kertaa keskityksen antoi oikealta laidalta Nuutti Paakkari. Nuutti tarjoili hetkeä myöhemmin uuden karkin boksiin ja tällä kertaa laadukkaasta pallosta pääsi nauttimaan Tuominen, joka ajoitti juoksunsa puskupalloon erinomaisesti ja nikkasi pallon vastustajan puolustajan edestä verkkoon. Avausjakson lopulla FC Haka-j/Musta pääsi tuikkaamaan heidän ensimmäisensä JanPan kannalta hieman sekavan tilanteen päätteeksi ja näin tauolle lähdettiin 5-1 -lukemissa.

Ennen ottelua käytiin kopissa läpi sitä, että kun vastassa on vastustaja jolla on vielä pistetili tältä kaudelta avaamatta, niin meidän pahin vihollinen löytyy peilistä. Olen tosi tyytyväinen siihen asenteeseen jolla otteluun lähdettiin. Takin napit oli tiukasti kiinni ja tekeminen kentällä kauttaaltaan hyvää, JanPan valmentaja Riku Laine toteaa.


Toiselle jaksolle JanPa teki neljä pelaajavaihtoa. Kentälle menivät hyökkääjäksi debyyttinsä JanPassa tehnyt Roope Lahtinen, keskikentälle P15 joukkueen Calvin Raudsepp, oikeaksi laidaksi debyyttinsä miesten tasolla tehnyt P15 joukkueen Tiitus Kiviahde sekä vasemmaksi puolustajaksi Henrik Nummenpää. Hyökkääjänä ensimmäisen jakson pelannut Pruuki tippui vaihtojen myötä pykälän alemmaksi Raudseppin viereen ylemmäksi keskikentäksi ja Santeri Nousimaa tippui alemmaksi keskikentäksi. Toisella jaksolla JanPa ei enää ihan avausjakson pallolliseen tekemiseen päässyt, mutta oli silti joukkueista parempi osapuoli.

Toisen jakson ensimmäinen maali syntyi rangaistuspotkusta, kun Pruuki kammettiin boksissa nurin ja Santeri Nousimaa pisti pallon varmasti täplältä verkkoon. Seuraavaksi onnistui vieraat, kun pystypallon päätteeksi pallo löytyi JanPan verkosta. Päätösnumerot 7-2 sinetöi hienolla etuylänurkkalaukauksella Mostafa Nateghi, jonka vaihdosta kentälle tullut Jani Kuusinen vapautti paikkaan oivaltavalla syötöllä.

– Nyt oli sellainen ottelu, joka kulki alusta lähtien meidän käsikirjoituksen mukaan. Pelattiin ensimmäisellä jaksolla hyvää jalkapalloa ja onnistuttiin iskemään hyvä määrä maaleja, jonka myötä toiselle jaksolle saatiin nuoria pelimiehiä pelaamaan hyvät minuutit ja hakemaan kokemusta miesten peleistä, vaikka vastustaja nuorella joukkueella olikin liikkeellä. Erityisesti oikealle laidalle mennyt 15 vuotias Tiitus Kiviahde oli kyllä todella pirteä ilmestys, eikä ollut kaukana, että hän olisi saanut ikimuistoisen debyytin maalin muodossa, jonka lisäksi hän ehti pedatakin yhden oikein hyvän paikan. Oikein hyvä debyytti, Laine kehuu.

– Yksilötasolla Tiituksen lisäksi myös Pruukin Olli oli erittäin hyvä. Olli teki kärjessä jatkuvasti todella hyviä liikkeitä ja oli näin alati vaarallinen pallon kanssa sekä ilman. Jos tämä ottelu olisi videoitu, niin Ollista olisi saanut hyvää oppimateriaalia hyökkäyspelaamisen opetusmateriaaleihin. Myös Paakkarin Nuutti pelasi jälleen oikein hyvän ottelun, Laine kehaisee lisää.

JanPan osalta kautta on jäljellä neljä ottelua. Sarjataulukossa sijoitus on tukevasti viides ja matkaa ylöspäin Parolan Visaan on viisi pistettä ja alaspäin Jagsiin neljä pistettä. Pelit jatkuvat ensi viikolla jälleen kotikentällä, kun kangasalalainen CSKA Mordor saapuu vieraaksi tekonurmelle.
– Aika rennoin mielin tässä loppukauden pääsee pelaamaan. Tavoitteena loppukauden osalta on neljä hyvää ottelutapahtumaa ja 12 pistettä. Jos ylempänä olevat pelailee vielä vähän ristiin pelejään, niin kyllä tässä sijoituksen tai jopa parikin pystyy vielä taulukossa nousemaan, mutta lopun kaiken se on kosmetiikkaa, kun vain voittaja nousee ensi kaudeksi Vitoseen, Laine muistuttaa.

JanPan kokoonpano
Matias Saarenpää(mv)
Tommi Lintilä(C)
Veli-Petteri Haapala
Okko Pulkkinen
Jesse Toivonen
Kristian Nousimaa
Jesse Toivonen
Santeri Nousimaa
Mostafa Nateghi
Nuutti Paakkari
Olli Pruuki

Jani Kuusinen
Mikko Mononen
Calvin Raudsepp
Tiitus Kiviahde
Roope Lahtinen
Henrik Nummenpää

Ottelun maalit
5min 1-0 Olli Pruuki (Jesse Tuominen)
10min 2-0 Jesse Tuominen
19min 3-0 Olli Pruuki (Okko Pulkkinen)
22min 4-0 Olli Pruuki (Nuutti Paakkari)
31min 5-0 Jesse Tuominen (Nuutti Paakkari)
38min 5-1 Tuomas Nieminen
65min 6-1 Santeri Nousimaa, rp (Olli Pruuki)
85min 6-2 Aaron Nevalainen
90min 7-2 Mostafa Nateghi (Jani Kuusinen)
Ottelun varoitukset
46min Jussi Saarinen, FC Haka-j/Musta
60min Tuukka Keso, FC Haka-j/Musta

Kategoriat
uutiset Yleinen

LaVe/KPR toistamiseen JanPaa parempi

JanPa ei kyennyt ottamaan revanssia Lammin Vedon kakkosjoukkueesta ja kauden molemmat kohtaamiset kirjattiin lammilaisten nimiin. Kauden toinen kohtaaminen Turengin tekonurmella päättyi perjantaina vierasjoukkueen 0-2 (0-1) -voittoon ja ottelu kulki pitkälti samalla kaavaa kuin kauden ensimmäinenkin kohtaaminen, joka päättyi tuolloin LaVe/KPR:n 3-1 (1-1) -voittoon.

JanPan riveissä nähtiin ottelussa tämän kauden osalta neljä uutta nimeä, kun samalle viikonlopulle osunut Blockfest verotti JanPan vakimiehistöä isolla kädellä. Kentällä nähtiin perjantaina kokeneemmasta kaartista viime vuodet entistä edustusjoukkuetta valmentaneet Jarkko ”Jaska” Lehtonen ja Harri Suhonen, sekä seuran P15 joukkueesta ensimmäiset miesten ottelut pelanneet Calvin Raudsepp ja Otto Träff. Lisäksi kokoonpanosta löytyi kokenut Riku Laitinen, joka urakoi oikeana laitapuolustajana ensimmäisen nelivitosen. Yhteistyöseura Härmästä mukaan akuuttia topparipulaa saatiin täyttämään Veli-Petteri Haapala.

– Oma käsi nousee pystyyn virheen merkiksi ottelupäivän osalta, joka meille aiheutti pienimuotoista pelaajakatoa. Silloin kun otteluohjelmaa laadittiin, niin luulin katsoneeni kaikki kesän festarit läpi ja esimerkiksi silloin kun Hämeenlinnassa oli Weekendit, niin meille oli alkujaan aseteltu siihen viikonlopulle peli, mutta se siirrettiin. Blockfestit pääsi oman tutkan ohi ja oma periaate on se, että laadittua otteluohjelmaa kunnioitetaan. Ottelusiirron pitää olla se vihoviimeinen vaihtoehto eli vaikka meiltäkin puuttui se kymmenkunta pelaajaa normaalista kokoonpanosta, niin en halunnut alkaa siirtämään peliä sen takia, JanPan valmentaja Riku Laine kertoo.


Ottelun avausjakso oli tasaväkistä pelaamista, jossa kummallakin oli omat hallintajaksonsa. Avausjakson loppua kohden vierasjoukkue sai painettua painopistettä hieman paremmin JanPan päähän ja lopulta se tuotti tulosta viitisen minuuttia ennen taukovihellystä, kun LaVe/KPR:n vikkeläkinttuinen Arran Aakkula haastoi JanPan puolustusta boksissa niin, että pallon sijasta kotijoukkueen puolustajan jalka kopsahti Aakkulan jalkaan ja pallo vietiin pilkulle. JanPan maalilla pelannut Matias Saarenpää oli Aakkulan rankkarissa hyvin mukana, mutta laukaus oli riittävän voimakas ja laadukas ja painui Saarenpään sormenpäiden kautta maaliin. Aakkula johtaa ylivoimaisesti sarjan maalipörssiä ja onnistuneen rankkarin myötä miehellä on maaleja kasassa jo 19.

Toiselle jaksolla JanPa vaihtoi kärkeen kokeneen Jaska Lehtosen, joka toi hyökkäyspelaamisen aimo annoksen oveluutta. Parhaat paikat tasoitukseen aukesikin juuri Lehtoselle, jonka ruuti oli perjantaina kuitenkin märkää. Ottelun toinen maali syntyi 68.minuutilla, kun Nelosessa LaVen edustusjoukkueen mukana kuluneella kaudella yli tuhat minuuttia pelannut Miikka Häkkinen onnistui maalinteossa. JanPan kannalta tilanteen harmittavaksi tekee se, että rakenteluvaiheessa maaliin lähtenyt hyökkäys vaikutti vahvasti paitsiolta.
– Silloin kun mennään yhdellä tuomarilla, niin paitsiomaaleja syntyy herkemmin. Se itse maaliin johtanut hyökkäys ei ollut paitsio, mutta siihen hyökkäykseen johtanut tilanne keskialueella näytti kyllä hyvin selvältä parin metrin paitsiolta. Ei me sen tilanteen takia ottelua kuitenkaan hävitty, sillä kyllä meillä oli omat paikkamme sekä 0-0 -tilanteessa, että myös maalin takaa-ajoasemassa iskeä maali tai kaksikin, Laine toteaa.

LaVe/KPR:n toisen maalin jälkeen JanPa ei enää kunnon kirivaihdetta saanut päälle ja näin pisteet matkasivat vieraiden matkaan.
Ottelu oli aika samanlainen pienten marginaalien peli kuin keväällä Lammilla, joskin siihen peliin peilaten oltiin mielestäni nyt se vähän pelaavampi joukkue, kun taas Lammilla LaVe/KPR oli pallon kanssa meitä parempi. Kentältä löytyi kaksi hyvää Kutosen jalkapalloa pelannutta joukkuetta, joista LaVe tälläkin kertaa oli sen piirun verran parempi, Laine sanoo.

Oli hienoa saada Suhosen Harri mukaan peliin. Kyllähän hänen vaikutuksensa kokonaisuuteen oli valtavan iso, sillä vaikka hän ei ole tainnut kymmeneen kuukauteen palloon juurikaan koskea, niin hänen tavaramerkkinsä eli pallovarmuus ja rauhallisuus oli siitä huolimatta erittäin kovalla tasolla. Lisäksi oli hienoa nähdä kaksi debytanttia miesten tasolla, joista etenkin 16 vuotias Calvin tuli sisään hyvin ennakkoluulottomasti ja teki sellaisia ratkaisuja, joita harva hänen ikäinen uskaltaa miesten tasolla debyyttiottelussa tehdä. Tulevaisuuttakin silmällä pitäen on tärkeää saada seuran lahjakkaille junnuille nuorehkosta iästä huolimatta jo vähän kokemusta miesten peleistä. Parhaassa tapauksessa tämä tuo hyvän lisämotivaation koko P15 joukkueelle treenaamiseen, kun siellä pelaajat huomaa, että sieltä on mahdollista päästä pelaamaan jo kovempiakin pelejä mikäli vaan omat rahkeet siihen riittää, Laine pohtii.

JanPan kokoonpano
Matias Saarenpää
Henrik Nummenpää
Tommi Lintilä(C)
Veli-Petteri Haapala (Härmästä)
Riku Laitinen
Harri Suhonen
Jesse Tuominen
Jukka-Pekka Toivonen
Kristian Nousimaa
Santeri Nousimaa
Mostafa Nateghi

Rasmus Nyman(mv)
Jesse Toivonen
Mirvais Haidari
Joonas Välilä
Calvin Raudsepp
Otto Träff
Jarkko Lehtonen

Ottelun maalit
41min 0-1 Arran Aakkula, rp
68min 0-2 Miikka Häkkinen
Ottelun varoitukset
51min Santtu Pyhälä, LaVe/KPR
85min Jukka-Pekka Toivonen, JanPa

Kategoriat
uutiset Yleinen

Edustus otti SorPasta revanssin

JanPa otti revanssiin Sorvankylän Pallosta 1-3 (0-2) vierasvoitolla. Sarjataulukon sijalta kaksi löytynyt SorPa oli ennen ottelua hävinnyt vain kaksi ottelua ja voittanut kahdeksan, joten valkeakoskilaisjoukkueella on menossa vahva kausi. JanPan maaleista kaksi syntyi rangaistuspotkuista, jotka kumpaisenkin laukoi sisään Pyry Pulkkinen ja kertaalleen ottelussa onnistui Jesse Tuominen.

Ottelun ensimmäinen viisiminuuttinen oli tasaväkistä, jonka jälkeen JanPa alkoi saamaan peliä hiljalleen haltuunsa. Erityisesti ylempänä keskikenttänä pelannut Jukka-Pekka Toivonen sekä ensimmäistä kertaa oikealla laidalle istutettu Leevi Ahola alkoivat löytää toisiaan koko ajan paremmin ja paremmin. Ensimmäinen maali nähtiin 12.peliminuutilla, kun J-P ehti törkätä pallon Aholalle, joka leikkasi hieman sisään ja vapautti erinomaisella syötöllään hyvän juoksun linjan väliin tehneen Jesse Tuomisen puolittaiseen läpiajoon. SorPan puolustus ei pystynyt pysäyttämään ”Jepua” sallituin ottein ja rikkeestä seuranneen rankkarin laukoi sisään Pyry Pulkkinen.

Seuraava maali syntyi 19.minuutilla ja jälleen saman kolmikon toimesta. Tällä kertaa Toivonen pelasi pallon Aholalle oikeaan laitaan juoksuun ja Leevi lähetti maalille maailmanluokan matalan keskityksen vastustajan puolustuslinjan ja maalivahdin väliin. Maalille juosseelle Tuomiselle riitti, että hän sai jalkansa oikeaan asentoon, sillä syöttö oli niin laadukas, että pelkkä kosketus oikeaan suuntaan riitti.

Tovia myöhemmin vakuuttavasti laidalla esiintyneen Aholan ottelu loppui, kun miehen reisi petti kesken juoksun.
– Leevihän on Kutosen tasolle paikoin jopa ylikylän jätkä ja hänen loukkaantumisensa oli harmittava sekä miehensä itsensä kannalta, että meille myös pelillisesti. Erityisesti maalisyöttö toiseen maaliin oli silmiä hivelevän kaunista katseltavaa, JanPan valmentaja Riku Laine toteaa.

Avausjakson loppuhetkillä SorPalla oli muutama paikanpuolikas kavennukseen, mutta tauolle lähdettiin silti JanPan kahden maalin vierasjohdossa. Toisen jakson alkuun, 49.minuutilla, nähtiin jälleen rankkarivihellys, kun SorPan maalivahti Aleksi Laakkonen tuuppasi Santeri Nousimaan kaksin käsin selästä nurin. Laakkosen ratkaisu tuntui herättävän ihmetystä myös omissa, sillä minkäänlaista tarvetta tätä kahden käden tuuppasua ei ollut tehdä, mutta erotuomari Mikko Toivoselle ei tilanteessa jätetty vaihtoehtoja.

SorPan kavennus syntyi vain kahta minuuttia myöhemmin, kun erotuomari tulkitsi JanPan maalivahti Rasmus Nymanin käsiin päätyneen pallon olleen syöttö. Tilanne herätti JanPassa suuren tarpeen protestoida ja kun Toivonen oli viheltänyt pilliinsä vain kerran, niin SorPa hyödynsi JanPan aiheuttaman torikokouksen pelaamalla epäsuoran vapaapotkun nopeasti peliin ja siirtämällä pallon tyhjään maaliin. Maalin sai kunnian puttailla tyhjiin Jaakko Lumme.

SorPan kavennusmaalin jälkeen kotijoukkue otti pelillisen komennon ja JanPan tekemistä hankaloitti toisella jaksolla toppareiden loukkaantumiset. Ensin Tommi Lintilän reisi ilmoitti, että on parempi tulla vaihtoon ennen kuin mitään menee pahemmin ja hetkeä myöhemmin Joona Sorvarin nilkka ei kestänyt enää pelaamista. SorPa haki tasoituspaikkoja suoraviivaisella pelillä, joten JanPan toppariparin viimeisen 25min ajan muodosti Pulkkisen veljekset Okko ja Pyry.

– Missään nimessä ei ole ideaalitilanne laittaa ketään kesken pelin kärjestä toppariksi ja Okkokin urakoi ennen tätä kelvollisesti keskikentän pohjalta. Kumpikin on junnuvuosinaan topparina pelannut ja kun kummaltakin mieheltä löytyy vääntö- ja pääpelivoimaa, niin tätä myöden päädyimme Mikon (Mononen) kanssa tähän ratkaisuun, Laine avaa.


Toisella jaksolla JanPan harvat paikat aukesivat suoraviivaisista vastahyökkäyksistä, sillä muuten joukkue joutui puolustamaan kahden maalin johtoa paikoin syvälläkin omalla puoliskolla. SorPalla oli muutama erinomainen paikka kaventaa ottelu, mutta pallo lauottiin lähietäisyydeltä joko yli tai ohi tai viimeistään laukaus kilpistyi erinomaisen ottelun pelanneeseen Nymaniin. JanPan taistelu palkittiin kolmella pisteellä, mutta kentältä poistui silti osaltaan pettyneitä pelimiehiä.
– Toisella jaksolla meidän pallollinen tekeminen oli sen verran heikkoa, että vaikka voitto tulikin, niin joukkueesta oli aistittavissa silti myös harmitusta peliesityksen takia. Helpolla tämä voitto ei missään nimessä tullut ja ottelu oli meiltä kaksijakoinen, sillä ensimmäisellä nelivitosella olimme hallitsevampi osapuoli, mutta toisella otimme isosti vastaan. Lopun kaiken tämä on kuitenkin tulosurheilua ja muutaman vuoden päästä kun tämänkin ottelun lopputulosta katsellaan historiankirjoista, niin ei siinä pelillistä puolta muistella, Laine sanoo.


Yksilötasolla olen erittäin tyytyväinen oikeana pakkina koko ysikymppisen urakoineen Nuutin (Paakkari) esitykseen ja myös maalivahtimme Rasse otti muutaman todella hyvän jalkatorjunnan ja oli ehdottomasti mies paikallaan. Ylempänä keskikenttänä ja sittemmin kärkeen siirtynyt J-P pelasi myös hyvän ottelun. Laskeskelin pelin jälkeen, että J-P on ehtinyt siirtonsa jälkeen (HausPasta) olla meidän mukana kahdessa ottelussa ja näissä peleissä hän on ehtinyt olla viidellä eri pelipaikalla, Laine naurahtaa.

JanPan kokoonpano
Rasmus Nyman(mv)
Kristian Nousimaa
Tommi Lintilä (c)
Joona Sorvari
Nuutti Paakkari
Okko Pulkkinen
Jesse Tuominen
Olli Pruuki
J-P Toivonen
Leevi Ahola
Pyry Pulkkinen

Mirvais Haidari
Mostafa Nateghi
Santeri Nousimaa
Jesse Toivonen
Jani Kuusinen
Mikko Mononen

Ottelun maalit
12min 0-1 Pyry Pulkkinen, rp (Jesse Tuominen)
19min 0-2 Jesse Tuominen (Leevi Ahola)
49min 0-3 Pyry Pulkkinen, rp (Santeri Nousimaa)
51min 1-3 Jaakko Lumme
Ottelun varoitukset
90min Olli Pruuki, JanPa

Kategoriat
uutiset Yleinen

JanPa palasi pelikentille – tuloksena tyly tappio

JanPa palasi pitkältä pelitauolta takaisin tositoimiin perjantaina Tampereella Kaupin tekonurmella. Ottelusta muodostui JanPalle vaikea, sillä vahvasti pelannut FC Lasten onnistui maalinteossa heti alkuun ja lopulta loppulukemat kirjattiin lukemin 5-0 (3-0).

Ottelun ensimmäinen maali syntyi jo kolmannella minuutilla, kun kotijoukkue ehti pystypalloon ensimmäisenä ja pallo pelattiin maalin eteen Moktar Laouinille, jolla oli helppo työ sijoittaa pallo tyhjään rysään. Ennen tätä JanPalla oli heti ottelun alkuun potentiaalinen hyökkäys, mutta sitä ei saatu vietyä loppuun asti, vaikka pallo vitosen viivoille asti jo saatiinkin. Seuraava takaisku tuli 19.peliminuutilla, kun Lasten pelasi pallon korkeana boksiin ja JanPan epäonneksi pallo lipsahti maalivahti Rasmus Nymanin käsistä suoraan Artturi Lempisen jalkaan, joka pääsi puttailemaan pallon läheltä tyhjiin. Avausjaksolla syntyi vielä kolmaskin osuma, kun Lempinen onnistui toistamiseen, tällä kertaa kulmapotkusta.

Toiselle jaksolle JanPa vaihtoi hieman keskikentän ryhmitystä nostamalla toisen alempana pelanneen pelaajan ylemmäksi, mutta silläkään ratkaisulla ei saatu riittävästi Lastenin pelinrakentelua pois. Toisella jaksolla onnistuivat vielä Laouini toistamiseen, joka näytti miksi iski muutama vuosi sitten Nelosessa kymmenen maalia ja pallo löytyi näyttävän harhautuksen jälkeen verkosta. Kymmenen minuuttia ennen loppua Henri Liuksiala kaunisteli lukemat vielä 5-0:aan.

JanPalle ottelussa tuli jobinpostia myös loukkaantumisen muodossa, kun Aleksi Lappalainen loukkaantui epäonnekkaasti avausjaksolla normaalissa pelitilanteessa ja on hyvin todennäköistä, että miehen kausi on ohi.
– Perjantaina tulos oli tyly, jonka lisäksi ”Lappiksen” loukkaantuminen toi lisäharmia. Puhtaita toppareita meillä ei omasta takaa hirveän montaa ole, joten yhden sellaisen menettäminen todennäköisesti loppukaudeksi pistää tietyiltä osin hieman palettia uusiksi, valmentaja Riku Laine harmittelee.

– Me oltiin perjantaina jäljessä joka osa-alueella. Vastustaja pelasi todella laadukkaita risti- ja pystypalloja, joihin ei pystytty reagoimaan ennen eikä jälkeen. Lisäksi jäätiin jalkoihin fyysisyydessä, sillä vastustajalla oli atleettista, nopeaa ja vahvaa kaveria kentällä. FC Lasten osoitti perjantaina hyvin todeksi sen miksi heidät luettiin ennen kauden alkua sarjan ennakkosuosikkeihin, Laine kehuu vastustajaa, jonka kuntopuntari ennen tätä ottelua näytti lukuja 5-0-0 maalierolla 22-0.

Edellisen ottelun JanPa oli pelannut kesäkuun lopussa, mutta nyt joukkue pääsee pelailemaan tasaiseen tahtiin viikko per peli tahtia loppukauden ajan. Nousuun oikeuttava ykkössija alkaa olla perjantain tappion myötä auttamatta liian kaukana, mutta loppukauteen löytyy silti vielä panoksia.
– Olen aika yllättynyt jos ykköspaikan ottaa joku muu kuin Lasten. Ennen perjantain peliä olin vakuuttunut siitä, että pystymme syyskierroksella voittamaan kaikki ottelut ja vaikka syyskierroksen ensimmäisestä pelistä tulikin tuloksellisesti rumasti nenään, niin se ei poista sitä faktaa, että meillä on täysi mahdollisuus ottaa vielä seitsemän voittoa tällä kaudella. Selkeä tavoite loppukauteen on se, että tappiosarakkeen lukema (3) on tämän kauden osalta täynnä, Laine sanoo.

JanPan kokoonpano
Rasmus Nyman(mv)
Tommi Lintilä(C)
Okko Pulkkinen
Aleksi Lappalainen
Henrik Nummenpää
Olli Pruuki
Kristian Nousimaa
Jesse Tuominen
Leevi Ahola
Arttu Raatikainen
Pyry Pulkkinen

Mirvais Haidari
Jesse Toivonen
Santeri Nousimaa
Mostafa Nateghi
Nuutti Paakkari
Mikko Mononen
Jani Kuusinen

Ottelun maalit
3min 1-0 Moktar Laouini
19min 2-0 Artturi Lempinen
29min 3-0 Artturi Lempinen
60min 4-0 Moktar Laouini
80min 5-0 Henri Liuksiala
Ottelun varoitukset
56min Olli Pruuki, JanPa
64min Moktar Laouini, FC Lasten
68min Minel Sehic, FC Lasten
73min Tommi Lintilä JanPa
84min Henri Liuksiala, FC Lasten