JanPa palasi pelikentille – tuloksena tyly tappio

JanPa palasi pitkältä pelitauolta takaisin tositoimiin perjantaina Tampereella Kaupin tekonurmella. Ottelusta muodostui JanPalle vaikea, sillä vahvasti pelannut FC Lasten onnistui maalinteossa heti alkuun ja lopulta loppulukemat kirjattiin lukemin 5-0 (3-0).

Ottelun ensimmäinen maali syntyi jo kolmannella minuutilla, kun kotijoukkue ehti pystypalloon ensimmäisenä ja pallo pelattiin maalin eteen Moktar Laouinille, jolla oli helppo työ sijoittaa pallo tyhjään rysään. Ennen tätä JanPalla oli heti ottelun alkuun potentiaalinen hyökkäys, mutta sitä ei saatu vietyä loppuun asti, vaikka pallo vitosen viivoille asti jo saatiinkin. Seuraava takaisku tuli 19.peliminuutilla, kun Lasten pelasi pallon korkeana boksiin ja JanPan epäonneksi pallo lipsahti maalivahti Rasmus Nymanin käsistä suoraan Artturi Lempisen jalkaan, joka pääsi puttailemaan pallon läheltä tyhjiin. Avausjaksolla syntyi vielä kolmaskin osuma, kun Lempinen onnistui toistamiseen, tällä kertaa kulmapotkusta.

Toiselle jaksolle JanPa vaihtoi hieman keskikentän ryhmitystä nostamalla toisen alempana pelanneen pelaajan ylemmäksi, mutta silläkään ratkaisulla ei saatu riittävästi Lastenin pelinrakentelua pois. Toisella jaksolla onnistuivat vielä Laouini toistamiseen, joka näytti miksi iski muutama vuosi sitten Nelosessa kymmenen maalia ja pallo löytyi näyttävän harhautuksen jälkeen verkosta. Kymmenen minuuttia ennen loppua Henri Liuksiala kaunisteli lukemat vielä 5-0:aan.

JanPalle ottelussa tuli jobinpostia myös loukkaantumisen muodossa, kun Aleksi Lappalainen loukkaantui epäonnekkaasti avausjaksolla normaalissa pelitilanteessa ja on hyvin todennäköistä, että miehen kausi on ohi.
– Perjantaina tulos oli tyly, jonka lisäksi ”Lappiksen” loukkaantuminen toi lisäharmia. Puhtaita toppareita meillä ei omasta takaa hirveän montaa ole, joten yhden sellaisen menettäminen todennäköisesti loppukaudeksi pistää tietyiltä osin hieman palettia uusiksi, valmentaja Riku Laine harmittelee.

– Me oltiin perjantaina jäljessä joka osa-alueella. Vastustaja pelasi todella laadukkaita risti- ja pystypalloja, joihin ei pystytty reagoimaan ennen eikä jälkeen. Lisäksi jäätiin jalkoihin fyysisyydessä, sillä vastustajalla oli atleettista, nopeaa ja vahvaa kaveria kentällä. FC Lasten osoitti perjantaina hyvin todeksi sen miksi heidät luettiin ennen kauden alkua sarjan ennakkosuosikkeihin, Laine kehuu vastustajaa, jonka kuntopuntari ennen tätä ottelua näytti lukuja 5-0-0 maalierolla 22-0.

Edellisen ottelun JanPa oli pelannut kesäkuun lopussa, mutta nyt joukkue pääsee pelailemaan tasaiseen tahtiin viikko per peli tahtia loppukauden ajan. Nousuun oikeuttava ykkössija alkaa olla perjantain tappion myötä auttamatta liian kaukana, mutta loppukauteen löytyy silti vielä panoksia.
– Olen aika yllättynyt jos ykköspaikan ottaa joku muu kuin Lasten. Ennen perjantain peliä olin vakuuttunut siitä, että pystymme syyskierroksella voittamaan kaikki ottelut ja vaikka syyskierroksen ensimmäisestä pelistä tulikin tuloksellisesti rumasti nenään, niin se ei poista sitä faktaa, että meillä on täysi mahdollisuus ottaa vielä seitsemän voittoa tällä kaudella. Selkeä tavoite loppukauteen on se, että tappiosarakkeen lukema (3) on tämän kauden osalta täynnä, Laine sanoo.

Ottelun maalit
3min 1-0 Moktar Laouini
19min 2-0 Artturi Lempinen
29min 3-0 Artturi Lempinen
60min 4-0 Moktar Laouini
80min 5-0 Henri Liuksiala
Ottelun varoitukset
56min Olli Pruuki, JanPa
64min Moktar Laouini, FC Lasten
68min Minel Sehic, FC Lasten
73min Tommi Lintilä JanPa
84min Henri Liuksiala, FC Lasten