Uusi pelaaja

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

UKK

Miten toimin jos lapseni haluaa koittaa jalkapalloa?
Ota yhteyttä lapsesi ikäluokan joukkueen toimihenkilöihin, joiden yhteystiedot löydät ”joukkueet” -osion alta. JanPassa jalkapalloa saa kokeilla kahden viikon ajan ilmaiseksi ja kesäaikana siihen aikajanaan mahtuu yleensä neljät harjoitukset per ikäluokka. Kokeilujaksolle suosittelemme ainakin säärisuojien käyttöä, mutta pakollisia varusteita ei ole ja pelaaminenkin onnistuu tarvittaessa lenkkareille mikäli kokeilujakson takia ei halua nappulakenkiä hommata.

Mitä jalkapallon harrastamiseen tarvitaan?
Varustepuolen suhteen jalkapallossa selviää helpolla. Jalkapallokengät ja säärisuojat riittää ja vaatepuoli tulee seuralta kausimaksua vastaan. Kasvavien lapsien osalta moni vanhempi suosii käytettyjä kenkiä, joita löytää helposti ja edullisesti esimerkiksi lähialueen nettikirppiksiltä.

Paljonko harrastaminen JanPassa maksaa?
Seuramaksu on porrastettu ja menee vuonna 2023 seuraavanlaisesti:
2013 syntyneet ja vanhemmat: 220 euroa
2014-2015 syntyneet: 170 euroa
2016 syntyneet ja nuoremmat: 120 euroa
Harrastefutis: 120 euroa

Seuramaksuun kuuluu 20 euron sisaralennusta jokaista nuorempaa sisarusta kohden eli esimerkiksi mikäli perheestä harrastaa kolme lasta JanPassa, niin kahden kausimaksuun kuuluu sisaralennus.

Lisäksi jokaisella joukkueella on vuosittainen joukkuemaksu, jolla katetaan esimerkiksi turnauksien osallistumismaksuja. Joukkueet määrittelevät joukkuemaksun suuruuden itse ja joukkuekohtaisista kausimaksuista saat tiedon joukkueenjohtajalta tai rahastonhoitajalta kysymällä.

Mikäli lapsi osallistuu joukkueen virallisiin sarjapeleihin, niin sitä varten pitää olla ostettuna Palloliiton pelipassi

Mitä seuran kausimaksu kattaa?
Vuonna 2023 kausimaksulla katetaan sarjamaksut, erotuomaripalkkiot, pelien kenttämaksut, pelivarusteet (paita, shortsit + sukat), harjoituspaidan, valmennuksen kulukorvaukset sekä osuuden seuran hallinnollisista kuluista.

Jalkapallohan on kesälaji. Mitäs me talvisin sitten tehdään?
JanPan toiminta on ympärivuotista ja ulkoharjoituskausi kestää huhtikuulta marraskuulle, jonka jälkeen siirrytään sisätiloihin. Kilpailukausi juniorisarjoissa on toukokuusta lokakuun alkuun. Talvikaudella osa joukkueista osallistuu futsal-sarjoihin.

Missä JanPan toiminta tapahtuu?
JanPan joukkueet harjoittelevat pääasiassa Turengin tekonurmikentällä sekä Moision nurmikentällä, mutta myös Liinalammin kenttää on mahdollista käyttää. Kotiottelut pelataan pitkälti tekonurmella. Talviaikaan toiminta tapahtuu Turengin liikuntahallissa sekä koulujen saleissa, sekä Hämeenlinnassa Säästöpankki-Areenalla.

Kuinka pitkiä pelimatkoja kesällä on tiedossa?
JanPa kuuluu Palloliitossa Läntiseen B-alueeseen, jossa pisimmät pelireissut saattavat ulottua 100-150km päähän. Palloliitto rakentaa lohkot kuitenkin pelaajien iät huomioiden, joten ihan pienimpien ikäluokkien pelimatkat kohdentuvat yleensä lähialueelle kuten Tervakoskelle, Hämeenlinnaan, Lammille tai Parolaan.

Lapseni ei halua osallistua sarjatoimintaan, mutta tykkää silti lajista. Mitä teemme?
JanPassa pelisarjoihin osallistuminen ei ole missään määrin pakollista. Niille pelaajille jotka eivät sarjatoimintaan halua osallistua on tarjolla harrastefutista, joka on suunnattu alakouluikäisille. Siellä lajia pääsee harrastamaan ohjatusti, mutta kuitenkin vain ”omalla” porukalla ilman sarjoihin osallistumista.