LaVe/KPR toistamiseen JanPaa parempi

JanPa ei kyennyt ottamaan revanssia Lammin Vedon kakkosjoukkueesta ja kauden molemmat kohtaamiset kirjattiin lammilaisten nimiin. Kauden toinen kohtaaminen Turengin tekonurmella päättyi perjantaina vierasjoukkueen 0-2 (0-1) -voittoon ja ottelu kulki pitkälti samalla kaavaa kuin kauden ensimmäinenkin kohtaaminen, joka päättyi tuolloin LaVe/KPR:n 3-1 (1-1) -voittoon.

JanPan riveissä nähtiin ottelussa tämän kauden osalta neljä uutta nimeä, kun samalle viikonlopulle osunut Blockfest verotti JanPan vakimiehistöä isolla kädellä. Kentällä nähtiin perjantaina kokeneemmasta kaartista viime vuodet entistä edustusjoukkuetta valmentaneet Jarkko ”Jaska” Lehtonen ja Harri Suhonen, sekä seuran P15 joukkueesta ensimmäiset miesten ottelut pelanneet Calvin Raudsepp ja Otto Träff. Lisäksi kokoonpanosta löytyi kokenut Riku Laitinen, joka urakoi oikeana laitapuolustajana ensimmäisen nelivitosen. Yhteistyöseura Härmästä mukaan akuuttia topparipulaa saatiin täyttämään Veli-Petteri Haapala.

– Oma käsi nousee pystyyn virheen merkiksi ottelupäivän osalta, joka meille aiheutti pienimuotoista pelaajakatoa. Silloin kun otteluohjelmaa laadittiin, niin luulin katsoneeni kaikki kesän festarit läpi ja esimerkiksi silloin kun Hämeenlinnassa oli Weekendit, niin meille oli alkujaan aseteltu siihen viikonlopulle peli, mutta se siirrettiin. Blockfestit pääsi oman tutkan ohi ja oma periaate on se, että laadittua otteluohjelmaa kunnioitetaan. Ottelusiirron pitää olla se vihoviimeinen vaihtoehto eli vaikka meiltäkin puuttui se kymmenkunta pelaajaa normaalista kokoonpanosta, niin en halunnut alkaa siirtämään peliä sen takia, JanPan valmentaja Riku Laine kertoo.

Ottelun avausjakso oli tasaväkistä pelaamista, jossa kummallakin oli omat hallintajaksonsa. Avausjakson loppua kohden vierasjoukkue sai painettua painopistettä hieman paremmin JanPan päähän ja lopulta se tuotti tulosta viitisen minuuttia ennen taukovihellystä, kun LaVe/KPR:n vikkeläkinttuinen Arran Aakkula haastoi JanPan puolustusta boksissa niin, että pallon sijasta kotijoukkueen puolustajan jalka kopsahti Aakkulan jalkaan ja pallo vietiin pilkulle. JanPan maalilla pelannut Matias Saarenpää oli Aakkulan rankkarissa hyvin mukana, mutta laukaus oli riittävän voimakas ja laadukas ja painui Saarenpään sormenpäiden kautta maaliin. Aakkula johtaa ylivoimaisesti sarjan maalipörssiä ja onnistuneen rankkarin myötä miehellä on maaleja kasassa jo 19.

Toiselle jaksolla JanPa vaihtoi kärkeen kokeneen Jaska Lehtosen, joka toi hyökkäyspelaamisen aimo annoksen oveluutta. Parhaat paikat tasoitukseen aukesikin juuri Lehtoselle, jonka ruuti oli perjantaina kuitenkin märkää. Ottelun toinen maali syntyi 68.minuutilla, kun Nelosessa LaVen edustusjoukkueen mukana kuluneella kaudella yli tuhat minuuttia pelannut Miikka Häkkinen onnistui maalinteossa. JanPan kannalta tilanteen harmittavaksi tekee se, että rakenteluvaiheessa maaliin lähtenyt hyökkäys vaikutti vahvasti paitsiolta.
– Silloin kun mennään yhdellä tuomarilla, niin paitsiomaaleja syntyy herkemmin. Se itse maaliin johtanut hyökkäys ei ollut paitsio, mutta siihen hyökkäykseen johtanut tilanne keskialueella näytti kyllä hyvin selvältä parin metrin paitsiolta. Ei me sen tilanteen takia ottelua kuitenkaan hävitty, sillä kyllä meillä oli omat paikkamme sekä 0-0 -tilanteessa, että myös maalin takaa-ajoasemassa iskeä maali tai kaksikin, Laine toteaa.

LaVe/KPR:n toisen maalin jälkeen JanPa ei enää kunnon kirivaihdetta saanut päälle ja näin pisteet matkasivat vieraiden matkaan.
Ottelu oli aika samanlainen pienten marginaalien peli kuin keväällä Lammilla, joskin siihen peliin peilaten oltiin mielestäni nyt se vähän pelaavampi joukkue, kun taas Lammilla LaVe/KPR oli pallon kanssa meitä parempi. Kentältä löytyi kaksi hyvää Kutosen jalkapalloa pelannutta joukkuetta, joista LaVe tälläkin kertaa oli sen piirun verran parempi, Laine sanoo.

Oli hienoa saada Suhosen Harri mukaan peliin. Kyllähän hänen vaikutuksensa kokonaisuuteen oli valtavan iso, sillä vaikka hän ei ole tainnut kymmeneen kuukauteen palloon juurikaan koskea, niin hänen tavaramerkkinsä eli pallovarmuus ja rauhallisuus oli siitä huolimatta erittäin kovalla tasolla. Lisäksi oli hienoa nähdä kaksi debytanttia miesten tasolla, joista etenkin 16 vuotias Calvin tuli sisään hyvin ennakkoluulottomasti ja teki sellaisia ratkaisuja, joita harva hänen ikäinen uskaltaa miesten tasolla debyyttiottelussa tehdä. Tulevaisuuttakin silmällä pitäen on tärkeää saada seuran lahjakkaille junnuille nuorehkosta iästä huolimatta jo vähän kokemusta miesten peleistä. Parhaassa tapauksessa tämä tuo hyvän lisämotivaation koko P15 joukkueelle treenaamiseen, kun siellä pelaajat huomaa, että sieltä on mahdollista päästä pelaamaan jo kovempiakin pelejä mikäli vaan omat rahkeet siihen riittää, Laine pohtii.

Ottelun maalit
41min 0-1 Arran Aakkula, rp
68min 0-2 Miikka Häkkinen
Ottelun varoitukset
51min Santtu Pyhälä, LaVe/KPR
85min Jukka-Pekka Toivonen, JanPa