Edustukselle runsasmaalinen voitto Hakasta

JanPa otti hallitun voiton FC Haka-j/Mustasta ja nappasi täydet pisteet selvin 7-2 (5-1) -lukemin. Voiton arkkitehtina toimi avausjaksolla kolme maalia iskenyt Olli Pruuki, joka avasi ensimmäistä kertaa tällä kaudella hyökkääjänä ja löi pöytään vakuuttavat näytöt. Muista maaleista vastasivat Jesse Tuominen kahdesti, Santeri Nousimaa rangaistuspotkusta sekä päätöslukemat sinetöinyt Mostafa Nateghi.

JanPa sai otteluun hyvän lähdön, kun Olli Pruuki iski avausmaalin jo viiden peliminuutin jälkeen. Heti alusta lähtien aktiivisella jalalla liikkeellä ollut Pruuki hyödynsi selustaan jääneen tyhjän tilan, jonne sai pallon Jesse Tuomiselta, jonka jälkeen Pruuki ajoi onnistuneesti boksiin ja laukoi pallon pienestä kulmasta etunurkasta sisään. Hetkeä myöhemmin oli Tuomisen vuoro onnistua, kun vieraiden maalivahdille sattui synkkä hetki. Syötön katkaissut Tuominen laukoi pallon 23 metristä keskelle maalia ja vierasjoukkueen epäonneksi veräjän vartijalle tuli saranasormet ja pallo lipsahti helposti verkkoon.

Ottelun kolmas maali syntyi keskialueen vapaapotkusta, jonka antoi Okko Pulkkinen. Jostain syystä loistavasti lähelle vitosen viivaa tippuneeseen keskitykseen meni ainoastaan kaksi kotijoukkueen pelaajaa, joista Pruuki puski pallon pömpeliin ja vei JanPan jo 3-0 johtoon. Myös seuraava maali syntyi päällä ja jälleen Pruukin toimesta, mutta tällä kertaa keskityksen antoi oikealta laidalta Nuutti Paakkari. Nuutti tarjoili hetkeä myöhemmin uuden karkin boksiin ja tällä kertaa laadukkaasta pallosta pääsi nauttimaan Tuominen, joka ajoitti juoksunsa puskupalloon erinomaisesti ja nikkasi pallon vastustajan puolustajan edestä verkkoon. Avausjakson lopulla FC Haka-j/Musta pääsi tuikkaamaan heidän ensimmäisensä JanPan kannalta hieman sekavan tilanteen päätteeksi ja näin tauolle lähdettiin 5-1 -lukemissa.

Ennen ottelua käytiin kopissa läpi sitä, että kun vastassa on vastustaja jolla on vielä pistetili tältä kaudelta avaamatta, niin meidän pahin vihollinen löytyy peilistä. Olen tosi tyytyväinen siihen asenteeseen jolla otteluun lähdettiin. Takin napit oli tiukasti kiinni ja tekeminen kentällä kauttaaltaan hyvää, JanPan valmentaja Riku Laine toteaa.

Toiselle jaksolle JanPa teki neljä pelaajavaihtoa. Kentälle menivät hyökkääjäksi debyyttinsä JanPassa tehnyt Roope Lahtinen, keskikentälle P15 joukkueen Calvin Raudsepp, oikeaksi laidaksi debyyttinsä miesten tasolla tehnyt P15 joukkueen Tiitus Kiviahde sekä vasemmaksi puolustajaksi Henrik Nummenpää. Hyökkääjänä ensimmäisen jakson pelannut Pruuki tippui vaihtojen myötä pykälän alemmaksi Raudseppin viereen ylemmäksi keskikentäksi ja Santeri Nousimaa tippui alemmaksi keskikentäksi. Toisella jaksolla JanPa ei enää ihan avausjakson pallolliseen tekemiseen päässyt, mutta oli silti joukkueista parempi osapuoli.

Toisen jakson ensimmäinen maali syntyi rangaistuspotkusta, kun Pruuki kammettiin boksissa nurin ja Santeri Nousimaa pisti pallon varmasti täplältä verkkoon. Seuraavaksi onnistui vieraat, kun pystypallon päätteeksi pallo löytyi JanPan verkosta. Päätösnumerot 7-2 sinetöi hienolla etuylänurkkalaukauksella Mostafa Nateghi, jonka vaihdosta kentälle tullut Jani Kuusinen vapautti paikkaan oivaltavalla syötöllä.

– Nyt oli sellainen ottelu, joka kulki alusta lähtien meidän käsikirjoituksen mukaan. Pelattiin ensimmäisellä jaksolla hyvää jalkapalloa ja onnistuttiin iskemään hyvä määrä maaleja, jonka myötä toiselle jaksolle saatiin nuoria pelimiehiä pelaamaan hyvät minuutit ja hakemaan kokemusta miesten peleistä, vaikka vastustaja nuorella joukkueella olikin liikkeellä. Erityisesti oikealle laidalle mennyt 15 vuotias Tiitus Kiviahde oli kyllä todella pirteä ilmestys, eikä ollut kaukana, että hän olisi saanut ikimuistoisen debyytin maalin muodossa, jonka lisäksi hän ehti pedatakin yhden oikein hyvän paikan. Oikein hyvä debyytti, Laine kehuu.

– Yksilötasolla Tiituksen lisäksi myös Pruukin Olli oli erittäin hyvä. Olli teki kärjessä jatkuvasti todella hyviä liikkeitä ja oli näin alati vaarallinen pallon kanssa sekä ilman. Jos tämä ottelu olisi videoitu, niin Ollista olisi saanut hyvää oppimateriaalia hyökkäyspelaamisen opetusmateriaaleihin. Myös Paakkarin Nuutti pelasi jälleen oikein hyvän ottelun, Laine kehaisee lisää.

JanPan osalta kautta on jäljellä neljä ottelua. Sarjataulukossa sijoitus on tukevasti viides ja matkaa ylöspäin Parolan Visaan on viisi pistettä ja alaspäin Jagsiin neljä pistettä. Pelit jatkuvat ensi viikolla jälleen kotikentällä, kun kangasalalainen CSKA Mordor saapuu vieraaksi tekonurmelle.
– Aika rennoin mielin tässä loppukauden pääsee pelaamaan. Tavoitteena loppukauden osalta on neljä hyvää ottelutapahtumaa ja 12 pistettä. Jos ylempänä olevat pelailee vielä vähän ristiin pelejään, niin kyllä tässä sijoituksen tai jopa parikin pystyy vielä taulukossa nousemaan, mutta lopun kaiken se on kosmetiikkaa, kun vain voittaja nousee ensi kaudeksi Vitoseen, Laine muistuttaa.

Ottelun maalit
5min 1-0 Olli Pruuki (Jesse Tuominen)
10min 2-0 Jesse Tuominen
19min 3-0 Olli Pruuki (Okko Pulkkinen)
22min 4-0 Olli Pruuki (Nuutti Paakkari)
31min 5-0 Jesse Tuominen (Nuutti Paakkari)
38min 5-1 Tuomas Nieminen
65min 6-1 Santeri Nousimaa, rp (Olli Pruuki)
85min 6-2 Aaron Nevalainen
90min 7-2 Mostafa Nateghi (Jani Kuusinen)
Ottelun varoitukset
46min Jussi Saarinen, FC Haka-j/Musta
60min Tuukka Keso, FC Haka-j/Musta