Kategoriat
uutiset Yleinen

Edustuksen voittoputki sai jatkoa Tervakoskella

JanPa matkasi keskiviikkoillan otteluun Tervakoskelle, jossa vastassa oli Pato/2. Kauden aikana vasta neljä pistettä kerännyt kotijoukkue pystyi pitämään JanPan ahtaalla liki koko ensimmäisen jakson, mutta lopulta lukemat revähtivät JanPan eduksi 2-6 (1-4). JanPan maaleista kolme ensimmäistä teki Leevi Ahola, seuraavan Santeri Nousimaa ja kaksi viimeistä Olli Pruuki.

Joukkueiden välinen piste-ero ennen ottelua oli taulukossa 22 pistettä JanPan eduksi, mutta kenttätapahtumissa sitä eroa ei pystynyt avausjaksolla havaitsemaan. Kotijoukkue Pato/2 tuli otteluun pirteällä jalalla ja hyödynsi tehokkaasti kapean kotikenttänsä tukkimalla keskustan ja myös hyökkäyspelaaminen oli paremmalla mallilla mitä JanPalla. Erityisesti kotijoukkueen toppari Arttu Niemisen pelin avaaminen oli hyvällä tasolla ja hän pystyi tekemään sitä tehokkaasti molemmilla jaloilla. Pato/2 sai luotua hyökätessä kovalla prosentilla tasahyökkäyksiä 1vs1, 2vs2, 3vs3 tai 4vs4, tai jopa ylivoimahyökkäyksiä, johon JanPa reagoi puolentunnin jälkeen vaihtamalla hieman ryhmitystä tiputtamalla toisen keskikenttäpelaajan alemmaksi.

Tätä ennen JanPa oli kuitenkin mennyt johtoon, kun 29.minuutilla Jukka-Pekka Toivosen kulmapotku löysi Leevi Aholan pään, joka puski pallon tarkasti vasemman tolpan juureen niin, että pallo kimposi maalirenkaasta takaisin peliin. Jatkopallot laitettiin myös sisään, mutta koska Aholan pusku oli jo kokonaisuudessaan ollut sisällä, niin riparit jäivät lopulta kosmetiikaksi. Pato/2 tuli tasoihin 36.minuutilla, kun pallo pelattiin Miro Alamyllärille puolustuslinjan eteen ja tämä laukoi upean laukauksen ylänurkkaan.

Jakson viimeinen viisiminuuttinen oli JanPan ilotulitusta, kun 40.minuutilla toistui avausmaalin kaava, J-P antoi kulman ja Leevi puski sen sisään. Kahta minuuttia myöhemmin Jesse Tuominen vapautti Aholan läpiajoon ja Leevi viimeisteli hattutempun ja minuutti ennen taukoa Ahola alusti Santeri Nousimaalle paikan, josta Santtu ei erehtynyt ja näin tauolle mentiin JanPan 1-4 -johdossa.

Jos olisi Pato/2:n tasoitusmaalin jälkeen veikata taukotilanne, niin en olisi lyönyt rahoja sille, että olemme kolmen maalin johdossa. En välttämättä edes sille, että olemme johdossa, sillä sen verran meidän peli takkusi, mutta niin vain jostain kaivettiin tehokas viisiminuuttinen, jonka myötä toiselle jaksolle olikin ihan erilaista lähteä. Siitä on pitkälti kiittäminen Leeviä, josta huokui maalinteon nälkä ja aika määrätietoisesti Leevi maalinsa teki, JanPan valmentaja Riku Laine kehuu.

Toiselle jaksolle JanPa teki paljon pelipaikkamuutoksia, jotta pelillistä puolta saataisiin paremmaksi. Kärjessä avannut Ahola siirtyi oikeaan laitaan ja keskikentällä pelannut Olli Pruuki kärkeen. Jesse Tuominen vaihtoi vasemmalta laidalta kärjen alapuolelle ja Nuutti Paakkari otti paikan vasemmalla laidalla. Topparina ensimmäisen jakson pelannut J-P Toivonen nousi keskikentän pohjalle Kristian Nousimaan tilalle ja vasempana laitapuolustajana ollut Tommi Lintilä siirtyi toppariksi, ja Jesse Toivonen tuli vaihdosta vasemmaksi puolustajaksi.

Liekö syynä tauolla tehdyt muutokset vai avausjakson lopussa vietetty tehohetki, joka varmasti osaltaan lannisti kotijoukkueen peli-intoa ja vapautti omaa tekemistä, mutta toisella jaksolla JanPan peli rullasi jo paremmin. JanPa alkoi luomaan tasaiseen tahtiin maalipaikkoja, joista ensimmäinen hyödynnettiin tunnin pelin jälkeen, kun Pruuki runnoi sivuvaparin jälkitilanteen väkisin verkkoon. Toisella jaksolla kotivahti Elias Komoselta nähtiin muutama oikeinkin laadukas torjunta, joista etenkin reaktiotorjunta Pruukin yritykseen oli todella upea. Pruuki onnistui kuitenkin vielä toistamiseen vartti ennen loppua läpiajonsa päätteeksi ja enempää maaleja ottelussa ei JanPan toimesta nähty, vaikka lähellä se olikin, kun loppuhetkillä vaihdosta kentälle tullut Jani Kuusinen pamautti pallon ylähirteen. Pato/2 puolestaan onnistui kymmenen minuuttia ennen loppua iskemään toisen Roope Nymanin toimesta.

Näkisin, että kyllä me lopulta voitto ansaittiin. Pato/2 on mitä ilmeisimmin kärsinyt kauden mittaan aika isoistakin vaihteluista kokoonpanossa, mutta olen aika varma, että jos he olisivat tämmöistä peliä pystyneet esittämään läpi kauden, niin pisteitäkin olisi huomattavasti enemmän. Lopun kaiken peli taisi ratketa siihen, että meillä on kertynyt tällä kaudella enemmän rutiinia voittamisesta. Sitä rutiinia koitetaan hyödyntää vielä kauden viimeisessä ottelussa Parolan Visaa vastaan, Laine toteaa.

JanPan kokoonpano
Matias Saarenpää(mv)
Tommi Lintilä(C)
Veli-Petteri Haapala (Härmästä)
Jukka-Pekka Toivonen
Henrik Nummenpää
Kristian Nousimaa
Jesse Tuominen
Olli Pruuki
Santeri Nousimaa
Nuutti Paakkari
Leevi Ahola

Rasmus Nyman(mv)
Mostafa Nateghi
Jesse Toivonen
Calvin Raudsepp
Jani Kuusinen
Mikko Mononen

Ottelun maalit
29min 0-1 Leevi Ahola (J-P Toivonen)
36min 1-1 Miro Alamylläri
40min 1-2 Leevi Ahola (J-P Toivonen)
42min 1-3 Leevi Ahola (Jesse Tuominen)
44min 1-4 Santeri Nousimaa (Leevi Ahola)
60min 1-5 Olli Pruuki (Jesse Tuominen)
76min 1-6 Olli Pruuki
80min 2-6 Roope Nyman

Kategoriat
uutiset Yleinen

JanPa kaatoi Jagsin Pullerilla

JanPa jatkoi tehokkaita otteitaan lauantaina 10.syyskuuta Pullerin nurmikentällä, jossa vastassa oli perinteikäs alassarjajoukkue Jukola Jaguars. Kahdessa edellisessä ottelussa seitsemän maalia per peli iskenyt JanPa jatkoi onnistumisten sarjaa maalinteon suhteen ja iski tällä kertaa kahdeksan maalia vastustajan verkkoon. Maalit jakautuivat seitsemälle eri pelaajalle.

Ottelun avausmaali syntyi jo kolmannella peliminuutilla, kun toppari Okko Pulkkisen pystypallo löysi hyvän juoksun tehneen Leevi Aholan, joka sijoitti pallon läpiajonsa päätteeksi alanurkkaan. Jags tuli tasoihin 12.peliminuutilla rangaistuspotkusta, kun muurimiehenä ollut Olli Pruuki torjui vapaapotkun päänsä yläpuolelta kädellään ja erotuomari Ville Männikölle ei jäänyt vaihtoehtoja tuomion suhteen. Rankkarin upotti sisään Kimmo Tiainen.

Ottelun voittomaali syntyi 26.minuutilla, kun Santeri Nousimaa kampitettiin boksissa nurin ja mies itse sijoitti rankkarin sisään. Neljää minuuttia myöhemmin Jesse Tuominen alusti Arttu Raatikaisen maalin ja tästä vain kahta minuuttia myöhemmin oli Pruukin vuoro onnistua S.Nousimaan syötöstä. Tehokkaan kuusiminuuttisen myötä JanPa pääsi turvallisen tuntuiseen johtoon, mutta peliesitys luonnonnurmella ei ensimmäisellä jaksolla se vakuuttavin tuloksesta huolimatta ollut.

– Ensimmäinen 20-25 minuuttia meni enemmän tai vähemmän ihmetellessä ja pelin laatu ei noussut meidän puolelta kovin korkeaksi, vaikka heti ottelun alkuun saatiinkin onnistuminen. Jakson puolivälissä kuitenkin alkoi käymään ilmi se, että vastustajan jalka ei tule riittämään koko ottelua ja jossain vaiheessa alamme varmasti saamaan tulosta ja lopulta saatiinkin aika nopeaan tahtiin naulailtua peliä pakettiin, JanPan valmentaja Riku Laine näkee.

Toisella jaksolla vihellettiin jälleen yksi rangaistuspotku, kun Pruukia koputeltiin jaloille rikkeen arvoisesti ja siitä seuranneen rangaistuspotkun laukoi sisään Pyry Pulkkinen 61.minuutilla. Kymmentä minuuttia myöhemmin oli Okon vuoro onnistua, kun painava laukaus painui varmasti verkon perukoille. 74.minuutilla JanPalle tuomittiin hyvältä paikalta vapaapotku, kun Jagsin puolustukselle paikoin ylitsepääsemättömän vaikeaksi vastustajaksi muodostunut Pruuki sai jälleen kintuilleen ja vapaapotkua asettui antamaan Ilmari Sainio. Laadukkaista vapaapotkuista tunnettu Sainio antoi odotuksille vastinetta ja laukoi pallon tyylillä verkkoon. Ottelun päätöslukemat sinetöi flipperin päätteeksi kolme minuuttia ennen loppua Raatikainen päivän toisella osumallaan.

– Heikosta pelillisestä alusta huolimatta ei tässä lopulta voittajasta ollut mitään epäselvyyttä. Oli mukava saada onnistumisia maalin muodossa laajalla rintamalla. Tämä oli aika perinteinen syksyn ottelu sellaisten joukkueiden suhteen, joilla kummallakaan ei enää isompia panoksia ole, mutta viime aikojen vireet ihan erilaiset, Laine toteaa.

JanPan kokoonpano
Matias Saarenpää(mv)
Tommi Lintilä(C)
Veli-Petteri Haapala (Härmästä)
Okko Pulkkinen
Henrik Nummenpää
Kristian Nousimaa
Jesse Tuominen
Olli Pruuki
Santeri Nousimaa
Arttu Raatikainen
Leevi Ahola

Rasmus Nyman(mv)
Mirvais Haidari
Lauri Takamäki
Pyry Pulkkinen
Ilmari Sainio
Jesse Toivonen

Ottelun maalit
3min 0-1 Leevi Ahola (Okko Pulkkinen)
12min 1-1 Kimmo Tiainen, rp
26min 1-2 Santeri Nousimaa, rp
30min 1-3 Arttu Raatikainen (Jesse Tuominen)
32min 1-4 Olli Pruuki (Santeri Nousimaa)
61min 1-5 Pyry Pulkkinen, rp (Olli Pruuki)
71min 1-6 Okko Pulkkinen
74min 1-7 Ilmari Sainio (Olli Pruuki)
87min 1-8 Arttu Raatikainen (Lauri Takamäki)
Ottelun varoitukset
24min Saku Aaltonen, Jags


Kategoriat
uutiset Yleinen

Edustukselle kolme pistettä ja kauden ensimmäinen nollapeli

JanPa mätti perjantaina kotikentällä jälleen seitsemän maalia ja otti kolme sarjapistettä. Tällä kertaa ottavana osapuolena oli kangasalalainen Mordor, joka hävisi ottelun 7-0 (5-0) ja näin JanPa onnistui ensimmäistä kertaa tällä kaudella pitämään nollapelin. JanPan maaleista vastasivat viime viikon tapaan kolmikko Olli Pruuki(2), Jesse Tuominen(3) ja Santeri Nousimaa, sekä kauden avausmaalinsa laukonut Jani Kuusinen.

Ottelu lähti JanPan kannalta erinomaisesti käyntiin, kun vastustajan verkkoa onnistuttiin pöllyttämään kahdesti nopeaan tahtiin. Ensin kolmannella peliminuutilla Santeri Nousimaa tarjoili Olli Pruukille, joka ei niin laadukkaan syötön jäljiltä voinut enää erehtyä. Kolmea minuuttia myöhemmin oli Nousimaan vuoro onnistua, kun Jesse Tuominen pelasi pallon maalille ja Nousimaa onnistui laukomaan pallon verkkoon.

Vatsa ei kuitenkaan ollut vielä täynnä ja lisää tuli jo 10. minuutilla, kun Nousimaa laittoi pallon oikealta puolelta matalana boksiin ja lopulta Tuominen onnistui laukomaan pallon vasemmalla jalalla alanurkkaan. Neljäs maali syntyi 19. peliminuutilla, kun huipputehokkaasti ottelun aloittanut Nousimaa oli jälleen syöttäjänä ja Pruuki iski illan toisensa. Avausjakson lopulla onnistui vielä Tuominenkin toistamiseen ja esityön tähän maaliin tarjoili Pruuki.

– Ottelun asetelmat oli aikalailla samanlaiset kuin tätä edeltävässä matsissa eli ottelun alun merkitys korostui. Vastustaja oli pelannut edellisen pelinsä toissapäivänä, joten pyrittiin lähtemään heti alkuvihellyksestä pelaamaan aktiivisesti, eikä haluttu antaa vastustajalle yhtään ylimääräistä tilaa ja siinä onnistuttiin hyvin. Lisäksi oltiin pallon kanssa ensimmäisen 30-35 minuuttia hyviä ja maltettiin pelata järkevää jalkapalloa, jonka myötä tehtiin muutama oikeinkin hieno maali, valmentaja Riku Laine toteaa.


Toisella jaksolla ei enää ihmeellisyyksiä nähty, kun JanPan pallollinen pelaaminen lörpähti, eikä joukkue päässyt enää niin hyvin maalipaikoille, vaikkakin pallonhallinta pysyi vahvasti kotijoukkueella. JanPan maalilla pelannut Rasmus Nyman jäi tyystin työttömäksi ja toisessa päässä vierasvahti Vili Virta otti muutaman hyvän torjunnan, joista yhdellä vesitti Pruukin hattutempun. Kaikkea ei Virta kuitenkaan toisella jaksolla kuitenkaan kiinni saanut, kun 88.peliminuutilla Roope Lahtinen tiputti pelivälineen 20 metriin Jani Kuusiselle, jonka painava maanuoliainen painui verkkoon. Aivan ottelun loppuhetkillä päätöslukemat sinetöi hattutempullaan Tuominen, joka sai laadukkaan keskityksen ottelun lopun oikeana laitapuolustajana pelanneelta Okko Pulkkiselta.

– Toisella jaksolla pyöritettiin isolla kädellä vaihtorumbaa ja ainoastaan Okko pelasi maalivahti Rasmuksen lisäksi koko pelin. Kyllähän sellainen aina peliin vaikuttaa, mutta pistetilin kannalta sillä ei merkitystä ollut miten toinen jakso pelillisesti kulki, kun ottelu oli jo käytännön tasolla ratkennut. Toisella nelivitosella saatiin ihan hyvää oppia siitä mitä tapahtuu, kun peli menee puskemiseksi sen sijaan, että maltettaisiin hakea ne tilat ja välit ajan kanssa, kuten ensimmäisen puolituntisen aikana jaksoimme. Väitän, että tuo ensimmäisen puolentunnin tapa on mukavampi tapa pelata jalkapalloa, Laine sanoo.

Kautta on jäljellä kolme ottelua, joista seuraava pelataan tulevana lauantaina Pullerin nurmella ja vastassa on Jags.

JanPan kokoonpano
Rasmus Nyman(mv)
Tommi Lintilä(C)
Veli-Petteri Haapala (Härmästä)
Okko Pulkkinen
Jesse Toivonen
Jukka-Pekka Toivonen
Jesse Tuominen
Kristian Nousimaa
Santeri Nousimaa
Leevi Ahola
Olli Pruuki

Matias Saarenpää(mv)
Joona Sorvari
Nuutti Paakkari
Mostafa Nateghi
Jani Kuusinen
Roope Lahtinen
Ilmari Sainio

Ottelun maalit
3min 1-0 Olli Pruuki (Santeri Nousimaa)
6min 2-0 Santeri Nousimaa (Jesse Tuominen)
10min 3-0 Jesse Tuominen (Santeri Nousimaa)
19min 4-0 Olli Pruuki (Santeri Nousimaa)
42min 5-0 Jesse Tuominen (Olli Pruuki)
88min 6-0 Jani Kuusinen (Roope Lahtinen)
90min 7-0 Jesse Tuominen (Okko Pulkkinen)