JanPa kaatoi Jagsin Pullerilla

JanPa jatkoi tehokkaita otteitaan lauantaina 10.syyskuuta Pullerin nurmikentällä, jossa vastassa oli perinteikäs alassarjajoukkue Jukola Jaguars. Kahdessa edellisessä ottelussa seitsemän maalia per peli iskenyt JanPa jatkoi onnistumisten sarjaa maalinteon suhteen ja iski tällä kertaa kahdeksan maalia vastustajan verkkoon. Maalit jakautuivat seitsemälle eri pelaajalle.

Ottelun avausmaali syntyi jo kolmannella peliminuutilla, kun toppari Okko Pulkkisen pystypallo löysi hyvän juoksun tehneen Leevi Aholan, joka sijoitti pallon läpiajonsa päätteeksi alanurkkaan. Jags tuli tasoihin 12.peliminuutilla rangaistuspotkusta, kun muurimiehenä ollut Olli Pruuki torjui vapaapotkun päänsä yläpuolelta kädellään ja erotuomari Ville Männikölle ei jäänyt vaihtoehtoja tuomion suhteen. Rankkarin upotti sisään Kimmo Tiainen.

Ottelun voittomaali syntyi 26.minuutilla, kun Santeri Nousimaa kampitettiin boksissa nurin ja mies itse sijoitti rankkarin sisään. Neljää minuuttia myöhemmin Jesse Tuominen alusti Arttu Raatikaisen maalin ja tästä vain kahta minuuttia myöhemmin oli Pruukin vuoro onnistua S.Nousimaan syötöstä. Tehokkaan kuusiminuuttisen myötä JanPa pääsi turvallisen tuntuiseen johtoon, mutta peliesitys luonnonnurmella ei ensimmäisellä jaksolla se vakuuttavin tuloksesta huolimatta ollut.

– Ensimmäinen 20-25 minuuttia meni enemmän tai vähemmän ihmetellessä ja pelin laatu ei noussut meidän puolelta kovin korkeaksi, vaikka heti ottelun alkuun saatiinkin onnistuminen. Jakson puolivälissä kuitenkin alkoi käymään ilmi se, että vastustajan jalka ei tule riittämään koko ottelua ja jossain vaiheessa alamme varmasti saamaan tulosta ja lopulta saatiinkin aika nopeaan tahtiin naulailtua peliä pakettiin, JanPan valmentaja Riku Laine näkee.

Toisella jaksolla vihellettiin jälleen yksi rangaistuspotku, kun Pruukia koputeltiin jaloille rikkeen arvoisesti ja siitä seuranneen rangaistuspotkun laukoi sisään Pyry Pulkkinen 61.minuutilla. Kymmentä minuuttia myöhemmin oli Okon vuoro onnistua, kun painava laukaus painui varmasti verkon perukoille. 74.minuutilla JanPalle tuomittiin hyvältä paikalta vapaapotku, kun Jagsin puolustukselle paikoin ylitsepääsemättömän vaikeaksi vastustajaksi muodostunut Pruuki sai jälleen kintuilleen ja vapaapotkua asettui antamaan Ilmari Sainio. Laadukkaista vapaapotkuista tunnettu Sainio antoi odotuksille vastinetta ja laukoi pallon tyylillä verkkoon. Ottelun päätöslukemat sinetöi flipperin päätteeksi kolme minuuttia ennen loppua Raatikainen päivän toisella osumallaan.

– Heikosta pelillisestä alusta huolimatta ei tässä lopulta voittajasta ollut mitään epäselvyyttä. Oli mukava saada onnistumisia maalin muodossa laajalla rintamalla. Tämä oli aika perinteinen syksyn ottelu sellaisten joukkueiden suhteen, joilla kummallakaan ei enää isompia panoksia ole, mutta viime aikojen vireet ihan erilaiset, Laine toteaa.

Ottelun maalit
3min 0-1 Leevi Ahola (Okko Pulkkinen)
12min 1-1 Kimmo Tiainen, rp
26min 1-2 Santeri Nousimaa, rp
30min 1-3 Arttu Raatikainen (Jesse Tuominen)
32min 1-4 Olli Pruuki (Santeri Nousimaa)
61min 1-5 Pyry Pulkkinen, rp (Olli Pruuki)
71min 1-6 Okko Pulkkinen
74min 1-7 Ilmari Sainio (Olli Pruuki)
87min 1-8 Arttu Raatikainen (Lauri Takamäki)
Ottelun varoitukset
24min Saku Aaltonen, Jags