Edustuksen voittoputki sai jatkoa Tervakoskella

JanPa matkasi keskiviikkoillan otteluun Tervakoskelle, jossa vastassa oli Pato/2. Kauden aikana vasta neljä pistettä kerännyt kotijoukkue pystyi pitämään JanPan ahtaalla liki koko ensimmäisen jakson, mutta lopulta lukemat revähtivät JanPan eduksi 2-6 (1-4). JanPan maaleista kolme ensimmäistä teki Leevi Ahola, seuraavan Santeri Nousimaa ja kaksi viimeistä Olli Pruuki.

Joukkueiden välinen piste-ero ennen ottelua oli taulukossa 22 pistettä JanPan eduksi, mutta kenttätapahtumissa sitä eroa ei pystynyt avausjaksolla havaitsemaan. Kotijoukkue Pato/2 tuli otteluun pirteällä jalalla ja hyödynsi tehokkaasti kapean kotikenttänsä tukkimalla keskustan ja myös hyökkäyspelaaminen oli paremmalla mallilla mitä JanPalla. Erityisesti kotijoukkueen toppari Arttu Niemisen pelin avaaminen oli hyvällä tasolla ja hän pystyi tekemään sitä tehokkaasti molemmilla jaloilla. Pato/2 sai luotua hyökätessä kovalla prosentilla tasahyökkäyksiä 1vs1, 2vs2, 3vs3 tai 4vs4, tai jopa ylivoimahyökkäyksiä, johon JanPa reagoi puolentunnin jälkeen vaihtamalla hieman ryhmitystä tiputtamalla toisen keskikenttäpelaajan alemmaksi.

Tätä ennen JanPa oli kuitenkin mennyt johtoon, kun 29.minuutilla Jukka-Pekka Toivosen kulmapotku löysi Leevi Aholan pään, joka puski pallon tarkasti vasemman tolpan juureen niin, että pallo kimposi maalirenkaasta takaisin peliin. Jatkopallot laitettiin myös sisään, mutta koska Aholan pusku oli jo kokonaisuudessaan ollut sisällä, niin riparit jäivät lopulta kosmetiikaksi. Pato/2 tuli tasoihin 36.minuutilla, kun pallo pelattiin Miro Alamyllärille puolustuslinjan eteen ja tämä laukoi upean laukauksen ylänurkkaan.

Jakson viimeinen viisiminuuttinen oli JanPan ilotulitusta, kun 40.minuutilla toistui avausmaalin kaava, J-P antoi kulman ja Leevi puski sen sisään. Kahta minuuttia myöhemmin Jesse Tuominen vapautti Aholan läpiajoon ja Leevi viimeisteli hattutempun ja minuutti ennen taukoa Ahola alusti Santeri Nousimaalle paikan, josta Santtu ei erehtynyt ja näin tauolle mentiin JanPan 1-4 -johdossa.

Jos olisi Pato/2:n tasoitusmaalin jälkeen veikata taukotilanne, niin en olisi lyönyt rahoja sille, että olemme kolmen maalin johdossa. En välttämättä edes sille, että olemme johdossa, sillä sen verran meidän peli takkusi, mutta niin vain jostain kaivettiin tehokas viisiminuuttinen, jonka myötä toiselle jaksolle olikin ihan erilaista lähteä. Siitä on pitkälti kiittäminen Leeviä, josta huokui maalinteon nälkä ja aika määrätietoisesti Leevi maalinsa teki, JanPan valmentaja Riku Laine kehuu.

Toiselle jaksolle JanPa teki paljon pelipaikkamuutoksia, jotta pelillistä puolta saataisiin paremmaksi. Kärjessä avannut Ahola siirtyi oikeaan laitaan ja keskikentällä pelannut Olli Pruuki kärkeen. Jesse Tuominen vaihtoi vasemmalta laidalta kärjen alapuolelle ja Nuutti Paakkari otti paikan vasemmalla laidalla. Topparina ensimmäisen jakson pelannut J-P Toivonen nousi keskikentän pohjalle Kristian Nousimaan tilalle ja vasempana laitapuolustajana ollut Tommi Lintilä siirtyi toppariksi, ja Jesse Toivonen tuli vaihdosta vasemmaksi puolustajaksi.

Liekö syynä tauolla tehdyt muutokset vai avausjakson lopussa vietetty tehohetki, joka varmasti osaltaan lannisti kotijoukkueen peli-intoa ja vapautti omaa tekemistä, mutta toisella jaksolla JanPan peli rullasi jo paremmin. JanPa alkoi luomaan tasaiseen tahtiin maalipaikkoja, joista ensimmäinen hyödynnettiin tunnin pelin jälkeen, kun Pruuki runnoi sivuvaparin jälkitilanteen väkisin verkkoon. Toisella jaksolla kotivahti Elias Komoselta nähtiin muutama oikeinkin laadukas torjunta, joista etenkin reaktiotorjunta Pruukin yritykseen oli todella upea. Pruuki onnistui kuitenkin vielä toistamiseen vartti ennen loppua läpiajonsa päätteeksi ja enempää maaleja ottelussa ei JanPan toimesta nähty, vaikka lähellä se olikin, kun loppuhetkillä vaihdosta kentälle tullut Jani Kuusinen pamautti pallon ylähirteen. Pato/2 puolestaan onnistui kymmenen minuuttia ennen loppua iskemään toisen Roope Nymanin toimesta.

Näkisin, että kyllä me lopulta voitto ansaittiin. Pato/2 on mitä ilmeisimmin kärsinyt kauden mittaan aika isoistakin vaihteluista kokoonpanossa, mutta olen aika varma, että jos he olisivat tämmöistä peliä pystyneet esittämään läpi kauden, niin pisteitäkin olisi huomattavasti enemmän. Lopun kaiken peli taisi ratketa siihen, että meillä on kertynyt tällä kaudella enemmän rutiinia voittamisesta. Sitä rutiinia koitetaan hyödyntää vielä kauden viimeisessä ottelussa Parolan Visaa vastaan, Laine toteaa.

Ottelun maalit
29min 0-1 Leevi Ahola (J-P Toivonen)
36min 1-1 Miro Alamylläri
40min 1-2 Leevi Ahola (J-P Toivonen)
42min 1-3 Leevi Ahola (Jesse Tuominen)
44min 1-4 Santeri Nousimaa (Leevi Ahola)
60min 1-5 Olli Pruuki (Jesse Tuominen)
76min 1-6 Olli Pruuki
80min 2-6 Roope Nyman