Kategoriat
uutiset Yleinen

Edustukselle voitto TKT:sta

Janakkalan Pallon edustusjoukkue otti kauden toisen voittonsa Miesten Kolmosessa, kun Tampereen Kisa-Toverit kaatui perjantaina hyvän avausjakson ansiosta luvuin 2-0 (2-0). JanPan maaleista vastasivat Karzan Jawanmiri ja Ossi Lehtonen. Voiton myötä JanPalla on koossa nyt kuusi pistettä.

Karzan Jawanmiri pelasi yhteistyösopimuksen voimin ensimmäisen ottelunsa JanPan paidassa ja onnistui heti maalinteossa. Painetta antaa TKT:n Mikko Laaja.

JanPa tuli otteluun vahvasti ja oli selvästi parempi joukkue ensimmäisellä jaksolla. Hyvää tekemistä ei kuitenkaan saatu hyödynnettyä maalin muodossa, sillä helteistä kärsinyt kenttä teki pelaamisesta molemmille joukkueille haastavaa. Kenttä oli paikoin palanut ja niissä kohdissa pallo liikkui ja pomppi hyvinkin nopeasti, mutta vastapainoksi osassa kenttää pallo ei meinannut liikkua millään, jonka myötä syöttäminen ja kuljettaminen hankaloitui huomattavasti.
-Kenttä rikkoi ainakin meidän peliä. Se oli tosi raskas alusta pelata ja tosi paljon tuli syöttöharhoja. Jonkunlaisia maalipaikkoja saatiin kuitenkin luotua ja ensimmäisen vartinkin aikana oli jo paikkoja paiskoa maaleja, JanPan vastuuvalmentaja Jarkko Lehtonen sanoo.

Vaarallisimmat paikat JanPa sai luotua aktiivisia laitoja hyödyksi käyttäen. Oikealla laidalla Toivo Peltoniemi ja vasemmalla Eetu Tapanainen pitivät huolen siitä, että jokainen laitaan pelattu pallo tuotti päänvaivaa vastustajalle. Avausmaalia jouduttiin odottamaan aina jakson loppuhetkille asti, jota ennen JanPa oli kerran saanut pallon ylärimaan asti ja paluupallostakin aukesi vielä erinomainen maalintekopaikka, mutta ruuti oli vielä märkää. Lopulta 36.minuutilla Tapanaisen hyvä keskitys löysi Karzan Jawanmirin pään, joka nikkasi pallon hienosti alanurkkaan. Seuraava maali syntyi vain kolmea minuuttia myöhemmin ja esityön teki jälleen Tapanainen, jonka keskityksestä pääsi nauttimaan tällä kertaa Ossi Lehtonen, joka laukoi pallon maaliin hienolla volleylla.

Eetu Tapanainen tuotti jatkuvasti päänvaivaa TKT:lle. Tällä kertaa ”Edun” kimpussa on Lauri Kaarsalo ja Topias Perkiö.

Toisen jakson aikana paremmat maalipaikat loi vierasjoukkue TKT, mutta JanPan maalissa pelannut Ari Takala otti muutaman laadukkaan torjunnan ja loput paikat TKT onnistui laukomaan avopaikoistakin joko ohi tai yli maalin. Loppua kohden vieraat nostivat riskitasoa ja JanPallekin aukesi muutama vastaiskun paikka, mutta näitä ei tällä kertaa onnistuttu hyödyntämään.
-Jostain syystä TKT on ollut meille viime vuodet vaikea vastus. Heillä ei oikein ole selkeää sapluunaa jolla pelaavat ja ehkä se tekee asiat vaikeaksi. Kaikkinensa peli oli meidän, ekalla jaksolla oltiin selvästi parempia ja toisellakin peli oli meidän. TKT yritti aika paljon pitkällä, mutta sekin saatiin loppua kohden hyvin kuriin. Kolme pistettä tästä ottelusta oli se tärkein ja lisäksi nollapeliin ollaan aina tyytyväisiä. Lisäksi maalit oli hienoja, Lehtonen toteaa.

JanPan viikot alkavat nyt tiivistyä, sillä Kolmosen alkusarjaa on jäljellä alustavan ohjelman mukaan viisi viikkoa ja tähän aikaväliin JanPan on määrä pelata kahdeksan ottelua. Kaksi näistä otteluista pelataan tulevalla viikolla ja kumpikin ottelu pelataan Tampereella, ensin torstaina Tampereen Peli-Tovereita vastaan ja sitten sunnuntaina Tampere Unitedia vastaan.
-Eihän tämmöinen tahti kivaa ole, mutta sille ei voi mitään ja pakko ne pelit on pelata. Ammattilaisjoukkueille kahden ottelun viikkotahti vielä menee, mutta amatöörijoukkueille se on haastava yhtälö. Nytkin meille sunnuntai tuottaa päänvaivaa pelaajiston osalta, Lehtonen paljastaa.

Harri Suhonen tuli jälleen vaihdosta kentälle ja rauhoitti peliä välittömästi kentälle päästyään. Harri on pari edellistä peliä avannut vaihdosta pienien polvivaivojen takia.

JanPan kokoonpano
Ari Takala
Gaaid Abdi (71′ Riku Laitinen)
Kaarle Keskitalo
Lasse Kivinen
Tommi Lintilä (80′ Felix Hannelin)
Eetu Tapanainen
Karzan Jawanmiri
Juuso Lindroos (80′ Arttu Raatikainen)
Toivo Peltoniemi
Janek Jokinen (71′ Harri Suhonen)
Ossi Lehtonen
Vaihdossa koko ottelun Janne Oksanen(mv), Joona Sorvari & Jarkko Lehtonen

Ottelun maalit
36min 1-0 Karzan Jawanmiri (Eetu Tapanainen)
39min 2-0 Ossi Lehtonen (Eetu Tapanainen)
Ottelun varoitukset
37min Janek Jokinen, JanPa

Otteluraportin kuvat: Siiri Jalassuo

Juuso Lindroos pelasi tällä kertaa keskikentällä hieman puolustavammassa roolissa ja hoiti tonttinsa erinomaisesti.
Kategoriat
uutiset Yleinen

Edustukselle avausvoitto ACEn kustannuksella

Janakkalan Pallo avasi piste- ja voittotilin Miesten Kolmosessa kauden toisessa ottelussa, kun tamperelainen AC Estudiantes kaatui Hervannan keskuskentällä lukemin 1-2 (1-1). Ottelu oli JanPalta koko joukkueena vahva esitys ja ACE jätettiin vähille maalipaikoille.

JanPa sai otteluun lentävän lähdön, kun HJS:n organisaatiosta yhteistyösopimuksen voimin mukana ollut, Tervakosken Padossa jalkapalloilun aloittanut, Ossi Lehtonen onnistui iskemään JanPan johtoon seitsemän minuutin pelin jälkeen Toivo Peltoniemen esityöstä. ACE tasoitti ottelun 24.peliminuutilla vapaapotkusta, kun Niko Virtasen laukaus tuli muurin läpi hieman suuntaakin muuttaen, jonka myötä JanPan maalilla torjuneella Ari Takalalla ei torjuntamahdollisuuksia ollut. Avausjaksolla JanPa loi tukun hyviä maalipaikkoja, mutta ACEn maalilla Miska Jurva oli hyvällä torjuntapäällä ja piti lukemat tasanumeroissa taukovihellykseen asti.

Toista jaksoa oli pelattu hieman vajaa kymmenen minuuttia, kun avausmaalin alustanut Peltoniemi pääsi kulman jälkitilanteesta tälläämään pallon voimalla maaliin, jonka jälkeen ottelussa ei enää maaleja nähty. Heti JanPan johtomaalin jälkeen ACElle aukesi paras paikka tasoitukseen, mutta Takala otti huiman reaktiotorjunnan lähietäisyydeltä tulleeseen puskuun. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin JanPa tällä kertaa onnistui johtoaan puolustamaan ilman panikointeja, jonka myötä kauden avausvoitto näki päivänvalon.

JanPan valmennusvastuussa Tampereella oli Harri Suhonen, joka aloitti ottelun penkiltä ja kävi pelaamassa ottelun viimeiset kymmenkunta minuuttia.
    -Pelattiin hyvä peli ja vastustaja tuntuu sopivan meille. Pystyttiin puolustamaan fiksusti ja hyökätessä tulemaan joko alhaalta syöttelemällä tai pelaamaan hyviä puolenvaihtoja ja kärjessä tapahtui hyviä liikkeitä, jotka mahdollisti paljon asioita. ACE tykkää jauhaa ja jauhaa ja jauhaa, eivätkä ole kauhean vaarallisia meidän menetyksen jälkeen, niin sellainen sopii meille hyvin. Lisäksi meillä oli laadukas, joskin hieman kapeahko, nippu mukana, Suhonen kertaa voiton syitä ja viittaa neljään mukana olleeseen vaihtopelaajaan. Tänä vuonna Kolmosessa on mahdollista tehdä seitsemän vaihtoa.

Yhteistyöseura HJS:stä mukana oli Lehtosen lisäksi keskikentällä pelannut 16-vuotias Otto Kautto sekä topparina pelannut Lasse Kivinen ja vaihdosta kentälle tuli laitapuolustaja Gaaid Abdi. Kivisen toppariparina pelasi vuonna 1980 syntynyt Ilkka Turunen, joka palasi paikkaamaan JanPan akuuttia topparipulaa.
-Yhteistyö HJS:n kanssa toimi jälleen hyvin ja molemmat osapuolet sai mitä halusi. Me saimme laadukasta jeesiä niille pelipaikoille joihin tällä kertaa oli huutava pula ja HJS:n nuoret puolestaan itselleen minuutteja ja pelituntumaa. Erityisesti Lehtosen Ossi toi hyökkäyspelaamiseen uutta mitä ei normaalisti meidän peleissä ole nähty. Hän toi yhdessä Jokisen Janekin kanssa aika paljon jalkoja yläkertaan, Suhonen kehuu.

-Ottelun jälkeen juteltiin ACEn valmentajan kanssa, joka totesi, että he ovat joulukuusta asti treenanneet muutamaa lyhyttä taukoa lukuun ottamatta ja me pääsimme treenaamaan kunnolla kesäkuun puolivälissä. Lisäksi tämä oli heille jo kauden viides ottelu ja meille vasta toinen, joten näihin asioihin peilaten voiton arvo ja hyvä peliesitys nousee entisestään, Suhonen muistuttaa.

JanPan seuraava ottelu pelataan perjantaina, jolloin Tampereen Kisa-Toverit tulee vierailulle Liinalammin kentälle. Ottelu alkaa klo 19.

Ilkka Turunen, 40, palasi pelikentille ja kipparoi JanPan kauden avausvoittoon

JanPan kokoonpano
Ari Takala (mv)
Kaarle Keskitalo
Ilkka Turunen
Lasse Kivinen
Tommi Lintilä (69′ Gaaid Abdi)
Eetu Tapanainen
Juuso Lindroos (78′ Harri Suhonen)
Otto Kautto (71′ Jarkko Saarman)
Toivo Peltoniemi
Janek Jokinen (78′ Arttu Raatikainen)
Ossi Lehtonen
Vaihdossa koko ottelun maalivahti Janne Oksanen

Ottelun maalit
7min 0-1 Ossi Lehtonen (Toivo Peltoniemi)
24min 1-1 Niko Virtanen
53min 1-2 Toivo Peltoniemi
Ottelun varoitukset
25min Timo Uljanoff, ACE
33min Aleksi Peltonen, ACE
73min Gaaid Abdi, JanPa
81min Eetu Tapanainen, JanPa

Kategoriat
uutiset Yleinen

Edustuksen kausi käyntiin tappiolla

Janakkalan Pallon kausi Miesten Kolmosessa alkoi tappiolla, kun valkeakoskelainen FC Haka j haki pisteet Turengista lukemin 2-4 (2-3). Tappiosta huolimatta JanPan leirissä oltiin ottelun jälkeen hyvillä mielin, sillä edellisen jalkapallo-ottelun joukkue oli pelannut viime vuoden lokakuussa ja siihen nähden peliesitys oli laadukasta vastustajaa vastaan hyvä.

JanPan kapteenina toimi totutusti Harri Suhonen

Lähtökohdat otteluun olivat erikoiset, sillä JanPa oli ehtinyt harjoitella vain kolmisen viikkoa ja vastustajalla oli jo kerättynä kolmesta ottelusta täydet yhdeksän pistettä. JanPan vastuuvalmentaja Jarkko Lehtonen oli positiivisesti yllättynyt ottelusta.
-Ennen ottelua jopa pelotti, mutta nyt voi olla hyvillä mielin. Kukaan ei loukkaantunut ja päästiin totuttelemaan taas lajiin nimeltä jalkapallo ja todettiin, että ihan hauskaahan se oli. Hävittiin olosuhteisiin nähden hyvällä pelillä ja missään nimessä helpolla ei ”Sepot” pisteitä saanut, Lehtonen sanoo.

Itse ottelussa avausmaalista vastasi JanPa ottelun yhdeksännellä minuutilla, kun Juuso Lindroosin syöttö löysi laidalla hyvän ottelun pelanneen Veikko Lamminmäen, joka onnistui ohittamaan vierasvahti Tommi Viikin. Lamminmäki oli toinen yhteistyöseura HJS:n pelaajista, jotka olivat JanPan mukana. FC Haka j:n tasoitus syntyi kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun Oskari Kukkosen komea laukaus painui vastustamattomasti maaliin ohi Janne Oksasen.

Johtoon FC Haka j meni 24.peliminuutilla, kun Dani Molin pääsi hyödyntämään JanPan nukahduksen keskialueen vapaapotkusta. Seuraava maali syntyi rangaistuspotkusta, kun vieraiden Manu Kuisma laukoi pallon pisteeltä sisään. Rangaistuspotku tuomittiin maalinedushässäkän päätteeksi, jossa joku tai jokin osui Onni Huvista epäonnekkaasti päähän ja miestä huollettiin kentällä pitkä tovi, jonka takia avausjaksolle annettiin myös reilusti lisäaikaa. JanPa ehtikin vielä kaventaa, kun viidennellä lisäajan minuutilla Janek Jokinen karkasi Lamminmäen syötöstä läpi ja nosti pallon tyylillä verkkoon.

Tommi Ijäs kurotti kulmapotkuun, jonka vieraat kuitenkin pääsivät purkamaan

Toisella jaksolla nähtiin enää vain yksi maali, kun Matti Jussilan vapaapotku 64.peliminuutilla painui JanPa-vahti Oksasen käsien kautta maaliin. JanPan osalta isoin kirivaihde karisi mitä pidemmälle ottelu eteni, sillä omat jalat alkoivat painamaan ja vastapainoksi vieraat petrasivat toiselle jaksolle puolustuspelaamistaan roimasti.

JanPan vaihtopenkki koostui perjantaina seuran omista kasvateista, joista Okko Pulkkinen, Pyry Pulkkinen ja Perttu Nummenpää tekivät debyyttinsä edustusjoukkueessa. Kentälle pääsivät myös Olli Pruuki ja Ilmari Sainio, jotka ehtivät jo viime kauden loppupuolella ottaa ensimmäiset minuuttinsa Kolmosessa.
-Lähivuosina on vääjäämätöntä, että meidänkin ryhmä tulee nuorentumaan, joten on erittäin hyvä asia saada penkille seuran omia nuoria. Vielä heillä totta kai on totuttelemista Kolmosen tason vauhtiin ja kovuuteen, jotka on ihan eri tasolla kuin niissä peleissä joita pojat on tottunut pelaamaan, mutta sama tilanne se on meillä kaikilla joskus ollut ja ainoat tavat joilla näihin pääsee käsiksi on treenaaminen ja pelaaminen, Lehtonen muistuttaa.

Perjantain ottelusta Lehtonen nostaa esiin muutaman nimen.
-Viime vuonna Jokisen Janek joutui armeijan takia pitämään käytännössä välivuoden lajista, mutta on nyt palannut kunnolla takaisin treeni- ja pelivahvuuteen. Hän oli ottelussa hyvä ja samanlaisella tekemisellä tulee olemaan hyvä läpi kauden. Lisäksi toppariparina pelanneen Kaarle Keskitalon ja Tommi Ijäksen tekeminen ja kokemus on sillä tasolla, että huolta ei tarvi sen tontin osalta kantaa, Lehtonen sanoo.

Seuraavan ottelun JanPa pelaa sunnuntaina Pirkkalassa paikallista PJK:ta vastaan.
-Sunnuntaiottelut eivät aiempina vuosina ole ollut meidän vahvuus, mutta vierasotteluiden päiviin ei juurikaan vaikuttamaan pysty, etenkään kun koronan takia otteluohjelmaakin on jouduttu laatimaan osaltaan uusiksi, Lehtonen muistuttaa.

HJS:n nuori Veikko Lamminmäki iski uransa avausmaalin miesten tasolla JanPan paidassa

JanPan kokoonpano
Janne Oksanen (mv)
Matti Nokkonen, HJS (61′ Perttu Nummenpää)
Kaarle Keskitalo
Tommi Ijäs
Tommi Lintilä (80′ Riku Laitinen)
Toivo Peltoniemi (87′ Okko Pulkkinen)
Harri Suhonen (87′ Olli Pruuki)
Jarkko Saarman (61′ Pyry Pulkkinen)
Veikko Lamminmäki
Juuso Lindroos (80′ Ilmari Sainio)
Janek Jokinen
Vaihdossa koko ottelun maalivahti Ari Takala

Ottelun maalit
9min 1-0 Veikko Lamminmäki (Juuso Lindroos)
17min 1-1 Oskari Kukkonen
24min 1-2 Dani Molin
41min 1-3 Manu Kuisma, rp
45+5min 2-3 Janek Jokinen (Veikko Lamminmäki)
64min 2-4 Matti Jussila
Ottelun varoitukset
50min Rasmus Laahanen (A), FC Haka j
60min Jarkko Saarman (A), JanPa
65min Toivo Peltoniemi (A), JanPa
73min Tommi Lintilä (A), JanPa
90+4min Markus Virtanen (A), FC Haka j

Kategoriat
uutiset Yleinen

Tyttöfutis pyörii läpi kesän

JanPa järjesti kesäkuun alkupuolella tyttöfutispäivän, jossa oli innokkaita osallistujia niin paljon, että toimintaa päätettiin jatkaa läpi kesän.

Toiminta on matalan kynnyksen toimintaa ja kesällä ei osallistuta lainkaan sarjoihin tai pelata otteluita, vaan ainoastaan pidetään hauskaa lajin parissa ystävien kanssa.

Toimintaa on kahdessa ryhmässä:
– Tytöt 11-13v
– Tytöt 6-10v

Harjoitukset pidetään Moision kentällä tiistaisin ja torstaisin klo 17:30 – 18:45. Mukaan ovat tervetulleita myös ne tytöt, jotka pelaavat jo JanPan poikajoukkueissa.

Osallistumismaksu koko kesän ajalta on 30 euroa. Poikajoukkueissa pelaavat pääsevät mukaan ilman erillistä maksua.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset sähköpostilla tero.helin@valio.fi