Edustukselle voitto TKT:sta

Janakkalan Pallon edustusjoukkue otti kauden toisen voittonsa Miesten Kolmosessa, kun Tampereen Kisa-Toverit kaatui perjantaina hyvän avausjakson ansiosta luvuin 2-0 (2-0). JanPan maaleista vastasivat Karzan Jawanmiri ja Ossi Lehtonen. Voiton myötä JanPalla on koossa nyt kuusi pistettä.

Karzan Jawanmiri pelasi yhteistyösopimuksen voimin ensimmäisen ottelunsa JanPan paidassa ja onnistui heti maalinteossa. Painetta antaa TKT:n Mikko Laaja.

JanPa tuli otteluun vahvasti ja oli selvästi parempi joukkue ensimmäisellä jaksolla. Hyvää tekemistä ei kuitenkaan saatu hyödynnettyä maalin muodossa, sillä helteistä kärsinyt kenttä teki pelaamisesta molemmille joukkueille haastavaa. Kenttä oli paikoin palanut ja niissä kohdissa pallo liikkui ja pomppi hyvinkin nopeasti, mutta vastapainoksi osassa kenttää pallo ei meinannut liikkua millään, jonka myötä syöttäminen ja kuljettaminen hankaloitui huomattavasti.
-Kenttä rikkoi ainakin meidän peliä. Se oli tosi raskas alusta pelata ja tosi paljon tuli syöttöharhoja. Jonkunlaisia maalipaikkoja saatiin kuitenkin luotua ja ensimmäisen vartinkin aikana oli jo paikkoja paiskoa maaleja, JanPan vastuuvalmentaja Jarkko Lehtonen sanoo.

Vaarallisimmat paikat JanPa sai luotua aktiivisia laitoja hyödyksi käyttäen. Oikealla laidalla Toivo Peltoniemi ja vasemmalla Eetu Tapanainen pitivät huolen siitä, että jokainen laitaan pelattu pallo tuotti päänvaivaa vastustajalle. Avausmaalia jouduttiin odottamaan aina jakson loppuhetkille asti, jota ennen JanPa oli kerran saanut pallon ylärimaan asti ja paluupallostakin aukesi vielä erinomainen maalintekopaikka, mutta ruuti oli vielä märkää. Lopulta 36.minuutilla Tapanaisen hyvä keskitys löysi Karzan Jawanmirin pään, joka nikkasi pallon hienosti alanurkkaan. Seuraava maali syntyi vain kolmea minuuttia myöhemmin ja esityön teki jälleen Tapanainen, jonka keskityksestä pääsi nauttimaan tällä kertaa Ossi Lehtonen, joka laukoi pallon maaliin hienolla volleylla.

Eetu Tapanainen tuotti jatkuvasti päänvaivaa TKT:lle. Tällä kertaa ”Edun” kimpussa on Lauri Kaarsalo ja Topias Perkiö.

Toisen jakson aikana paremmat maalipaikat loi vierasjoukkue TKT, mutta JanPan maalissa pelannut Ari Takala otti muutaman laadukkaan torjunnan ja loput paikat TKT onnistui laukomaan avopaikoistakin joko ohi tai yli maalin. Loppua kohden vieraat nostivat riskitasoa ja JanPallekin aukesi muutama vastaiskun paikka, mutta näitä ei tällä kertaa onnistuttu hyödyntämään.
-Jostain syystä TKT on ollut meille viime vuodet vaikea vastus. Heillä ei oikein ole selkeää sapluunaa jolla pelaavat ja ehkä se tekee asiat vaikeaksi. Kaikkinensa peli oli meidän, ekalla jaksolla oltiin selvästi parempia ja toisellakin peli oli meidän. TKT yritti aika paljon pitkällä, mutta sekin saatiin loppua kohden hyvin kuriin. Kolme pistettä tästä ottelusta oli se tärkein ja lisäksi nollapeliin ollaan aina tyytyväisiä. Lisäksi maalit oli hienoja, Lehtonen toteaa.

JanPan viikot alkavat nyt tiivistyä, sillä Kolmosen alkusarjaa on jäljellä alustavan ohjelman mukaan viisi viikkoa ja tähän aikaväliin JanPan on määrä pelata kahdeksan ottelua. Kaksi näistä otteluista pelataan tulevalla viikolla ja kumpikin ottelu pelataan Tampereella, ensin torstaina Tampereen Peli-Tovereita vastaan ja sitten sunnuntaina Tampere Unitedia vastaan.
-Eihän tämmöinen tahti kivaa ole, mutta sille ei voi mitään ja pakko ne pelit on pelata. Ammattilaisjoukkueille kahden ottelun viikkotahti vielä menee, mutta amatöörijoukkueille se on haastava yhtälö. Nytkin meille sunnuntai tuottaa päänvaivaa pelaajiston osalta, Lehtonen paljastaa.

Harri Suhonen tuli jälleen vaihdosta kentälle ja rauhoitti peliä välittömästi kentälle päästyään. Harri on pari edellistä peliä avannut vaihdosta pienien polvivaivojen takia.

Ottelun maalit
36min 1-0 Karzan Jawanmiri (Eetu Tapanainen)
39min 2-0 Ossi Lehtonen (Eetu Tapanainen)
Ottelun varoitukset
37min Janek Jokinen, JanPa

Otteluraportin kuvat: Siiri Jalassuo

Juuso Lindroos pelasi tällä kertaa keskikentällä hieman puolustavammassa roolissa ja hoiti tonttinsa erinomaisesti.