Edustukselle avausvoitto ACEn kustannuksella

Janakkalan Pallo avasi piste- ja voittotilin Miesten Kolmosessa kauden toisessa ottelussa, kun tamperelainen AC Estudiantes kaatui Hervannan keskuskentällä lukemin 1-2 (1-1). Ottelu oli JanPalta koko joukkueena vahva esitys ja ACE jätettiin vähille maalipaikoille.

JanPa sai otteluun lentävän lähdön, kun HJS:n organisaatiosta yhteistyösopimuksen voimin mukana ollut, Tervakosken Padossa jalkapalloilun aloittanut, Ossi Lehtonen onnistui iskemään JanPan johtoon seitsemän minuutin pelin jälkeen Toivo Peltoniemen esityöstä. ACE tasoitti ottelun 24.peliminuutilla vapaapotkusta, kun Niko Virtasen laukaus tuli muurin läpi hieman suuntaakin muuttaen, jonka myötä JanPan maalilla torjuneella Ari Takalalla ei torjuntamahdollisuuksia ollut. Avausjaksolla JanPa loi tukun hyviä maalipaikkoja, mutta ACEn maalilla Miska Jurva oli hyvällä torjuntapäällä ja piti lukemat tasanumeroissa taukovihellykseen asti.

Toista jaksoa oli pelattu hieman vajaa kymmenen minuuttia, kun avausmaalin alustanut Peltoniemi pääsi kulman jälkitilanteesta tälläämään pallon voimalla maaliin, jonka jälkeen ottelussa ei enää maaleja nähty. Heti JanPan johtomaalin jälkeen ACElle aukesi paras paikka tasoitukseen, mutta Takala otti huiman reaktiotorjunnan lähietäisyydeltä tulleeseen puskuun. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin JanPa tällä kertaa onnistui johtoaan puolustamaan ilman panikointeja, jonka myötä kauden avausvoitto näki päivänvalon.

JanPan valmennusvastuussa Tampereella oli Harri Suhonen, joka aloitti ottelun penkiltä ja kävi pelaamassa ottelun viimeiset kymmenkunta minuuttia.
    -Pelattiin hyvä peli ja vastustaja tuntuu sopivan meille. Pystyttiin puolustamaan fiksusti ja hyökätessä tulemaan joko alhaalta syöttelemällä tai pelaamaan hyviä puolenvaihtoja ja kärjessä tapahtui hyviä liikkeitä, jotka mahdollisti paljon asioita. ACE tykkää jauhaa ja jauhaa ja jauhaa, eivätkä ole kauhean vaarallisia meidän menetyksen jälkeen, niin sellainen sopii meille hyvin. Lisäksi meillä oli laadukas, joskin hieman kapeahko, nippu mukana, Suhonen kertaa voiton syitä ja viittaa neljään mukana olleeseen vaihtopelaajaan. Tänä vuonna Kolmosessa on mahdollista tehdä seitsemän vaihtoa.

Yhteistyöseura HJS:stä mukana oli Lehtosen lisäksi keskikentällä pelannut 16-vuotias Otto Kautto sekä topparina pelannut Lasse Kivinen ja vaihdosta kentälle tuli laitapuolustaja Gaaid Abdi. Kivisen toppariparina pelasi vuonna 1980 syntynyt Ilkka Turunen, joka palasi paikkaamaan JanPan akuuttia topparipulaa.
-Yhteistyö HJS:n kanssa toimi jälleen hyvin ja molemmat osapuolet sai mitä halusi. Me saimme laadukasta jeesiä niille pelipaikoille joihin tällä kertaa oli huutava pula ja HJS:n nuoret puolestaan itselleen minuutteja ja pelituntumaa. Erityisesti Lehtosen Ossi toi hyökkäyspelaamiseen uutta mitä ei normaalisti meidän peleissä ole nähty. Hän toi yhdessä Jokisen Janekin kanssa aika paljon jalkoja yläkertaan, Suhonen kehuu.

-Ottelun jälkeen juteltiin ACEn valmentajan kanssa, joka totesi, että he ovat joulukuusta asti treenanneet muutamaa lyhyttä taukoa lukuun ottamatta ja me pääsimme treenaamaan kunnolla kesäkuun puolivälissä. Lisäksi tämä oli heille jo kauden viides ottelu ja meille vasta toinen, joten näihin asioihin peilaten voiton arvo ja hyvä peliesitys nousee entisestään, Suhonen muistuttaa.

JanPan seuraava ottelu pelataan perjantaina, jolloin Tampereen Kisa-Toverit tulee vierailulle Liinalammin kentälle. Ottelu alkaa klo 19.

Ottelun maalit
7min 0-1 Ossi Lehtonen (Toivo Peltoniemi)
24min 1-1 Niko Virtanen
53min 1-2 Toivo Peltoniemi
Ottelun varoitukset
25min Timo Uljanoff, ACE
33min Aleksi Peltonen, ACE
73min Gaaid Abdi, JanPa
81min Eetu Tapanainen, JanPa