Edustuksen kausi käyntiin tappiolla

Janakkalan Pallon kausi Miesten Kolmosessa alkoi tappiolla, kun valkeakoskelainen FC Haka j haki pisteet Turengista lukemin 2-4 (2-3). Tappiosta huolimatta JanPan leirissä oltiin ottelun jälkeen hyvillä mielin, sillä edellisen jalkapallo-ottelun joukkue oli pelannut viime vuoden lokakuussa ja siihen nähden peliesitys oli laadukasta vastustajaa vastaan hyvä.

JanPan kapteenina toimi totutusti Harri Suhonen

Lähtökohdat otteluun olivat erikoiset, sillä JanPa oli ehtinyt harjoitella vain kolmisen viikkoa ja vastustajalla oli jo kerättynä kolmesta ottelusta täydet yhdeksän pistettä. JanPan vastuuvalmentaja Jarkko Lehtonen oli positiivisesti yllättynyt ottelusta.
-Ennen ottelua jopa pelotti, mutta nyt voi olla hyvillä mielin. Kukaan ei loukkaantunut ja päästiin totuttelemaan taas lajiin nimeltä jalkapallo ja todettiin, että ihan hauskaahan se oli. Hävittiin olosuhteisiin nähden hyvällä pelillä ja missään nimessä helpolla ei ”Sepot” pisteitä saanut, Lehtonen sanoo.

Itse ottelussa avausmaalista vastasi JanPa ottelun yhdeksännellä minuutilla, kun Juuso Lindroosin syöttö löysi laidalla hyvän ottelun pelanneen Veikko Lamminmäen, joka onnistui ohittamaan vierasvahti Tommi Viikin. Lamminmäki oli toinen yhteistyöseura HJS:n pelaajista, jotka olivat JanPan mukana. FC Haka j:n tasoitus syntyi kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun Oskari Kukkosen komea laukaus painui vastustamattomasti maaliin ohi Janne Oksasen.

Johtoon FC Haka j meni 24.peliminuutilla, kun Dani Molin pääsi hyödyntämään JanPan nukahduksen keskialueen vapaapotkusta. Seuraava maali syntyi rangaistuspotkusta, kun vieraiden Manu Kuisma laukoi pallon pisteeltä sisään. Rangaistuspotku tuomittiin maalinedushässäkän päätteeksi, jossa joku tai jokin osui Onni Huvista epäonnekkaasti päähän ja miestä huollettiin kentällä pitkä tovi, jonka takia avausjaksolle annettiin myös reilusti lisäaikaa. JanPa ehtikin vielä kaventaa, kun viidennellä lisäajan minuutilla Janek Jokinen karkasi Lamminmäen syötöstä läpi ja nosti pallon tyylillä verkkoon.

Tommi Ijäs kurotti kulmapotkuun, jonka vieraat kuitenkin pääsivät purkamaan

Toisella jaksolla nähtiin enää vain yksi maali, kun Matti Jussilan vapaapotku 64.peliminuutilla painui JanPa-vahti Oksasen käsien kautta maaliin. JanPan osalta isoin kirivaihde karisi mitä pidemmälle ottelu eteni, sillä omat jalat alkoivat painamaan ja vastapainoksi vieraat petrasivat toiselle jaksolle puolustuspelaamistaan roimasti.

JanPan vaihtopenkki koostui perjantaina seuran omista kasvateista, joista Okko Pulkkinen, Pyry Pulkkinen ja Perttu Nummenpää tekivät debyyttinsä edustusjoukkueessa. Kentälle pääsivät myös Olli Pruuki ja Ilmari Sainio, jotka ehtivät jo viime kauden loppupuolella ottaa ensimmäiset minuuttinsa Kolmosessa.
-Lähivuosina on vääjäämätöntä, että meidänkin ryhmä tulee nuorentumaan, joten on erittäin hyvä asia saada penkille seuran omia nuoria. Vielä heillä totta kai on totuttelemista Kolmosen tason vauhtiin ja kovuuteen, jotka on ihan eri tasolla kuin niissä peleissä joita pojat on tottunut pelaamaan, mutta sama tilanne se on meillä kaikilla joskus ollut ja ainoat tavat joilla näihin pääsee käsiksi on treenaaminen ja pelaaminen, Lehtonen muistuttaa.

Perjantain ottelusta Lehtonen nostaa esiin muutaman nimen.
-Viime vuonna Jokisen Janek joutui armeijan takia pitämään käytännössä välivuoden lajista, mutta on nyt palannut kunnolla takaisin treeni- ja pelivahvuuteen. Hän oli ottelussa hyvä ja samanlaisella tekemisellä tulee olemaan hyvä läpi kauden. Lisäksi toppariparina pelanneen Kaarle Keskitalon ja Tommi Ijäksen tekeminen ja kokemus on sillä tasolla, että huolta ei tarvi sen tontin osalta kantaa, Lehtonen sanoo.

Seuraavan ottelun JanPa pelaa sunnuntaina Pirkkalassa paikallista PJK:ta vastaan.
-Sunnuntaiottelut eivät aiempina vuosina ole ollut meidän vahvuus, mutta vierasotteluiden päiviin ei juurikaan vaikuttamaan pysty, etenkään kun koronan takia otteluohjelmaakin on jouduttu laatimaan osaltaan uusiksi, Lehtonen muistuttaa.

HJS:n nuori Veikko Lamminmäki iski uransa avausmaalin miesten tasolla JanPan paidassa

JanPan kokoonpano
Janne Oksanen (mv)
Matti Nokkonen, HJS (61′ Perttu Nummenpää)

Ottelun maalit
9min 1-0 Veikko Lamminmäki (Juuso Lindroos)
17min 1-1 Oskari Kukkonen
24min 1-2 Dani Molin
41min 1-3 Manu Kuisma, rp
45+5min 2-3 Janek Jokinen (Veikko Lamminmäki)
64min 2-4 Matti Jussila
Ottelun varoitukset
50min Rasmus Laahanen (A), FC Haka j
60min Jarkko Saarman (A), JanPa
65min Toivo Peltoniemi (A), JanPa
73min Tommi Lintilä (A), JanPa
90+4min Markus Virtanen (A), FC Haka j