SorPa vei pisteet mukanaan

JanPa jatkoi Kutosen otteluitaan lauantaina kotikentällä Fc SorPaa vastaan. Kauden kolmas ottelu päättyi vieraiden voittoon, jonka myötä JanPan saldona kauden kolmesta ensimmäisestä ottelusta on yksi voitto, yksi tasapeli ja yksi tappio. Lauantain ottelussa SorPa oli parempi lukemin 1-2 (0-0) ja JanPan ainoan maalin laukoi loppuhetkillä Olli Pruuki.

Vasta kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut SorPa lähti otteluun alusta asti karttamaan riskejä ja pitämään oman pään tiiviinä. Hyökkäyspäähän SorPalta löytyi kokenutta ja vaarallista pelimiestä, mutta avausjaksolla vieraiden paikat jäivät vähiin. Pallonhallinnasta huolimatta niin jäi myös JanPankin, sillä avausjaksolla nähtiin vain yksi kunnon maalipaikka, mutta kärjessä pelannut Ilmari Sainio laukoi pallon tyhjästä maalista yli. Tilanne syntyi, kun pallo kimposi SorPan pelaajasta omaa maalia kohti ja vieraiden maalivahti joutui tekemään kunnon reaktiovenytyksen, jonka yhteydessä hän loukkaantui ja SorPa joutui vaihtamaan kenttäpelaajan maaliin.

Toisen jakson alku oli JanPalle synkkä, sillä ensimmäinen pystypallo kohti JanPan maalia päätyi Jyrki Järviselle, jonka varma laukaus painui verkon perukoille. Järvinen oli oman kautensa ehtinyt jo aloittaa 45v 7vs7 sarjassa ja onnistunut sielläkin maalinteossa. Toisella jaksolla ottelun kulku pysyi samanlaisena, JanPa hallitsi palloa ja SorPa puolusti fiksusta ja keskittyi iskemään vastaan. JanPan pallonhallinta ei toisellakaan jaksolla konkretisoitunut maalipaikkoina ja vartti ennen loppua Juuso Kartela laukoi vieraat kahden maalin karkumatkalle. Loppuhetket JanPa haki tulosta kolmen puolustajan linjalla nostaen väkeä ylös ja lopulta se tuotti kavennuksen, kun minuutti ennen täyttä aikaa Olli Pruuki laukoi maalinedushässäkän päätteeksi pallon maaliin, mutta JanPan kannalta se syntyi liian myöhään ja pian kavennuksen jälkeen ottelu vihellettiin päättyneeksi.

Päätösvihellyksen jälkeen koppiin asteli pettyneitä kotijoukkueen pelaajia ja toimihenkilöitä. JanPan valmentaja Riku Laine myöntää, että joukkueen esitys ei ollut lähelläkään tyydyttävää.
Ennen peliä oli aika hyvin tiedossa miten SorPa tulee pelaamaan, mutta silti lähdettiin siihen peliin mukaan. SorPa pelasi ja toteutti omaa tyyliään erittäin hyvin ja me puolestaan hakkasimme päätä seinään. Kyllä SorPa tästä pelistä voittonsa ansaitsi. Nyt kun peliä on ehtinyt muutaman päivän pohtia, niin jälkikäteen ajatellen meidän olisi pitänyt reagoida nopeammin siihen päänhakkaamiseen. Saatiin tästä hyvää oppia niin joukkueena kuin itsekin valmentajana, Laine toteaa.

Ottelut jatkuvat tulevan viikon sunnuntaina LaVe/KPR:n vieraana.
LaVella on kova kakkosjoukkue, joten siitä on odotettavissa myös kova matsi. Se mitä meidän pitää erityisesti pyrkiä parantamaan siihen otteluun on maalipaikkojen luominen, sillä rehellisyyden nimissä kaksi ensimmäistä kotiottelua ei erityistä ilotulitusta kotiyleisölle niiden suhteen tarjoillut. Sitä varten täytynee tehdä pieniä muutoksia pelitapaan, Laine pohtii.

Ottelun maalit

46min 0-1 Jyrki Järvinen
74min 0-2 Juuso Kartela
89min 1-2 Olli Pruuki
Ottelun varoitukset
28min Jukka Virta, SorPa
36min Juuso Kartela, SorPa
52min Joona Järvinen, SorPa
74min Mika Laitinen, SorPa