Edustukselle niukka tappio Lammilla

JanPan edustusjoukkue kärsi sunnuntaina toisen peräkkäisen tappion, kun Lammin Vedon kakkosjoukkue LaVe/KPR oli niukasti parempi Turvan luonnonurmella pelatussa ottelussa lukemin 3-1 (1-1). Ottelu eteni tasatilanteessa aina viimeiselle vartille asti, kunnes LaVen liukas hyökkääjä Arran Aakkula onnistui iskemään läpiajon päätteksi ottelun voittomaalin.

JanPa sai tuta LaVen hyökkäysvoiman heti ottelun alussa, kun kotijoukkue siirtyi johtoon jo kolmannella peliminuutilla. Ensimmäinen yritys lähietäisyydeltä jäi JanPan maalivahti Rasmus Nymaniin, mutta karoja joukkue ei saanut putsattua pois ja lopulta pallo saatiin pelattua tyhjän maalin eteen Eemeli Perälälle, jolla oli helppo työ sinetöidä ottelun avausosuma. JanPa sai ottelun tasoihin 34.peliminuutilla, kun kauden kolmannen maalinsa tehnyt Mirvais Haidari pelasi tilanteen loppuun ja laukoi pallon pienestä kulmasta maaliin.

Kahden maalin lisäksi avausjaksolla oli kosolti tapahtumia niin maalipaikkojen kuin loukkaantumistenkin muodossa. JanPan kannalta jobinpostia ottelun alkuhetkillä tuli, kun luottotoppari Joona Sorvari löi päänsä voimalla kentän pintaan ja kun päävammojen kanssa riskejä ei oteta, niin Sorvari jätti kentän ja Okko Pulkkinen tippui keskikentältä Aleksi Lappalaisen topparipariksi. Myös kotijoukkueen hyökkääjä Arran Aakkula koki kertaalleen kovia, kun Lappalaisen napit kolahtivat voimalla Aakkulan jalkapöytään ja tilanne aiheutti kotijoukkueessa ymmärrettävästikin parranpärinää, kun ”Lappis” selvisi tilanteesta ilman varoitusta, mutta hetken huilin jälkeen Aakkula pystyi jatkamaan peliä. Avausjaksolla kolisi kertaalleen myös JanPan maalin rimat, kun voimakas kaukolaukaus tärähti puhtaasti ristikkoon ja siitä väljemmille vesille.

Toisella jaksolla maalipaikat olivat tiukassa ja ottelu oli kentästäkin johtuen paikoin fyysistä vääntöä, sillä Turvan luonnonurmikenttä ei viivästyneen kevään myötä vielä täysin priimakunnossa ollut, joka pakotti kummatkin joukkueet pelaamaan astetta suoraviivaisempaa jalkapalloa. Lyhytsyöttöpelin puuttuessa pitkien pallon päätteeksi muodostui paljon kaksinkamppailuja, joissa LaVe/KPR oli tällä kertaa isossa kuvassa pykälän etevämpiä. Erityisesti LaVen keskikentällä uurastanut, neljässä edustusjoukkueen Nelosen ottelussa täydet minuutit pelannut, Miikka Häkkinen dominoi keskikenttää fyysisyydellään.

Ottelun voittomaalista vastasi Arran Aakkula, joka läpi ottelun piti JanPan puolustuksen varpaillaan aktiivisilla haastoillaan. Tällä kertaa Aakkulan ei tarvinut haastaa, vaan hän sai hyvän pystypallon jonka myötä mies pääsi läpiajoon, ehti kiertämään maalivahti Nymanin ja laukomaan pallon tyhjään maaliin. Maali oli Aakkulalle jo kauden seitsemäs kolmeen pelattuun otteluun. Takaiskun jälkeen JanPa nosti riskitasoa kavennusta hakiessa ja sitä myöden LaVelle avautui tilaa hyökätä. Yksi näistä hyökkäyksistä neljä minuuttia ennen loppua päätyi maaliin asti, kun matala keskitys laidalta kimposi JanPan puolustuksen jaloista omaan rysään. Loppuhetkillä JanPalla oli vielä erinomainen paikka kaventaa ottelu, mutta Härmään täksi kaudeksi siirtyneen ja farmisopimuksen turvin JanPan mukana olleen Janek Jokisen viimeistely läpiajosta pauhui yli.

JanPan valmentaja Riku Laine ei ole vielä huolissaan, vaikka joukkue pelasikin jo kolmannen peräkkäisen ottelun ilman voittoa.
Ei tässä vielä paniikkinappuloita tarvitse painella. Silloin kun kauden ennakkoasetelmia hahmotteli paperille, niin FC Lasten ja LaVen kakkosjoukkue oli ensimmäisten joukkueiden joukossa kärkipäätä ajatellen ja kumpikin joukkue oli aikalailla niin vahva mitä odottaa osasi. LaVe/KPR:lla on omasta takaa hyviä yksilöitä ja kun siihen kylkeen laitetaan kentälle Nelosen tason pelimiehiä edustusjoukkueesta, niin heillä on hyvä paketti kasassa. Tämä oli pienten marginaalien peli, joka tällä kertaa meni niukasti kotijoukkueelle, Laine toteaa.

Kolmannen ottelun jälkeen JanPan valmennus teki pieniä muutoksia pelitapaan, joita Lammilla lähdettiin toteuttamaan.
– SorPa -pelin unettoman yön jälkeen tulin siihen lopputulokseen, että ajaudumme hyökkäyspäässä liian ahtaalle, joten nyt aloimme venyttämään pakkaa hyökkäyspäässä huomattavasti enemmän laitoja kohden. Se toimi jo ihan kivasti ja uskon, että vastasuudessa se tulee toimimaan vieläkin paremmin. Se mikä meidän pitää saada toimimaan paremmin on keskikentän pelaaminen ja roolitus, sillä sillä sektorilla meillä on konsepti vielä eniten hakusessa. Meillä on siihen kuitenkin hyvää kaveria tarjolla ja olen varma, että sekin osa-alue saadaan paremmille raiteille. Tässä LaVe-pelissä keskikentän pallollinen pelaaminen tosin oli tosi haastavaa kentän takia, mutta nyt kun palataan taas tekonurmelle, niin sitä osa-aluetta pitää saada pari napsua parannettua, Laine sanoo.

Nyt JanPalla on edessään hetken tauko otteluista. Alkuperäisen suunnitelman mukaan JanPan oli määrä matkata lauantaina 4.6. Kangasalle CSKA Mordorin vieraaksi, mutta pelaajatilanne pakotti siirtämään ottelun, sillä pelipäivä osuu koulujen valmistujaisviikolle, joka rokottaa isolta osalta JanPan pelaajistoa.

Lisäksi meillä on useampi pelaaja taas armeijan harmaissa kiinni, jonka lisäksi Suomen A-maajoukkueellakin on samana päivänä peli ja sinnekin on menossa väkeä ja siviilipuolen työtkin rasittivat osaa. Meillä oli kasassa ainoastaan viisi pelaajaa siihen otteluun, joten lähdimme kartoittamaan ottelun siirtoa ja se onneksi sopi Mordorille, Laine kertoo.


JanPan kokoonpano
Rasmus Nyman(mv)
Tommi Lintilä (C)
Aleksi Lappalainen
Joona Sorvari
Arttu Raatikainen
Okko Pulkkinen
Miska Kaartoaho (Härmästä)
Jesse Tuominen
Olli Pruuki
Janek Jokinen (Härmästä)
Pyry Pulkkinen

Mirvais Haidari
Mostafa Nateghi
Nuutti Paakkari
Lauri Takamäki
Joonas Välilä
Jani Kuusinen
Mikko Mononen

Ottelun maalit
3min 1-0 Eemeli Perälä
34min 1-1 Mirvais Haidari
77min 2-1 Arran Aakkula
86min 3-1 Oma Maali
Ottelun varoitukset
28min Santtu Pyhälä, LaVe/KPR
29min Momo Milosevic, LaVe/KPR
62min Pyry Pulkkinen, JanPa
72min Arran Aakkula, LaVe/KPR