Kotiavauksesta lopputulemana tasapeli

JanPa avasi kautensa kotikentän osalta perjantaina, kun tamperelainen FC Lasten saapui vieraaksi Turengin tekonurmelle. Viime kaudella FC Lasten pelasi Seiskassa, josta nousi kauden päätteeksi sarjaporrasta ylöspäin vakuuttavien tuloksien myötä. Joukkue päästi koko viime kauden aikana vain yhdeksän maalia ja vastustajan maaliverkko heilui liki neljän maalin ottelukeskiarvolla, joten odotettavissa oli hyvä vastustaja.

Ottelun alku oli räväkkä, kun JanPa siirtyi johtoon rangaistuspotkusta jo toisella peliminuutilla. Olli Pruuki kammettiin boksissa nurin ja seuranneen rankkarin upotti alanurkkaan Joona Sorvari. Ottelun ensimmäinen kaksikymmenminuuttinen kulki tasaväkisissä merkeissä, jonka jälkeen FC Lasten alkoi saamaan ottelua hetki hetkeltä paremmin haltuunsa. JanPalla oli kuitenkin muutama paikka mennä jo kahden maalin johtoon, mutta vieraspuolustaja ehti siivoamaan Härmä-apu Jose Korkatin yrityksen maaliviivan läheisyydestä, jonka lisäksi vieraiden maalivahti Eero Tuokko otti yhden hyvän torjunnan. Näiden paikkojen jälkeen JanPa ei juurikaan enää vastustajan päädyssä päässyt käymään ensimmäisen jakson viimeisen vartin aikana, vaan joutui keskittymään puolustustaisteluun.

Toista puoliaikaa oli takana kuusi minuuttia, kun Jesse Tuominen oli kärkkäänä paikalla ehtien puolustajan epäonnistuneeseen syöttöön ennen maalivahtia, törkkäsi pallon tyhjään maaliin ja vei JanPan hieman varkainkin kahden maalin johtoon. Jos joutui JanPa avausjaksolla puolustamaan, niin sama kaava toistui myös toisella jaksolla. FC Lasten ei antanut JanPan nousta kontrolloidusti yli puolikentän, vaan piti pelivälineen jatkuvasti hyökkäyspäässä ja pakotti JanPan puolustamaan tiiviisti. Kavennusmaali syntyi 79.minuutilla Majed Rashedin toimesta ja lopulta pelitapahtumiin nähden ansaittu tasoitus syntyi kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa Lucas Al-Hamudin jalasta, jonka myötä pisteet menivät jakoon.

JanPan valmentaja Riku Laine antoi ottelun jälkeen kunniaa vastustajalle, mutta myös omilleen.
-En usko, että mikään muu joukkue pystyy laittamaan meitä tällä kaudella noin pitkään puolustustaisteluun. Käytännössä jouduttiin puolustamaan sellaisen 65-70 minuuttia pelistä, eikä päästy pallon kanssa ensimmäisen parinkympin jälkeen enää mihinkään. Olen erittäin tyytyväinen siihen puolustusmentaliteettiin, jolla hommia hoidettiin. Onnistuttiin pitämään keskusta tiiviinä, vetoja blokattiin paljon ja jokainen jätti kentälle kaikkensa. Totta kai kahden maalin johdon menettäminen aina vähän harmittaa, mutta kyllä se vähän siedettävämpi tapa on menettää vastustajan hyvyyden kuin oman koomailun seurauksena ja tällä kertaa se oli juurikin vastustajan hyvyyttä, Laine toteaa.

-Ehkä meidän olisi pitänyt pyrkiä ainakin hetkellisesti suoraviivaistamaan peliä, jotta olisimme saaneet painetta purettua ja palloa vastustajan päähän, mutta halusin että yritetään päästä ylöspäin pelaamalla maitse. Lopussa vastustaja nosti koko ajan enemmän väkeä ylös, joten mekin vaihdoimme viiden miehen linjaan, mutta sen lainalaisuuksia me ei olla käyty yhtään läpi, sillä se ei rehellisyyden nimissä ole kuulunut omissa pelisuunnitelmissa edes vaihtoehdoksi tällä sarjatasolla. Nyt sekin tuli kuitenkin testattua, Laine paljastaa.

Kahden ottelun jälkeen JanPa jatkaa siis tappioitta ja kasassa on neljä pistettä. Seuraavan ottelun JanPa pelaa tulevana lauantaina, kun Fc SorPa tulee vieraaksi tekonurmelle. SorPalle ottelu on kauden ensimmäinen ja ottelu alkaa klo 15.
-Siitä odotan erilaista ottelua mitä tämä. Pelin jälkeen kopissa oli pettyneitä kavereita sekä tulokseen, että omaan pallolliseen pelaamiseen ja mikäli näistä jälkimmäinen saadaan SorPaa vastaan jälleen sille tasolle millä pystymme operoimaan, niin myös tuloskin tulee olemaan sitä myöden parempi, Laine päättää.

Ottelun maalit
2min 1-0 Joona Sorvari, rp
51min 2-0 Jesse Tuominen
79min 2-1 Majed Rashedi
88min 2-2 Lucas Al-Hamud
Ottelun varoitukset
56min Minel Sehic, FC Lasten
62min Olli Pruuki, JanPa