Edustuksen kausi käyntiin kolmella pisteellä

JanPa matkasi torstaina Kutosen kauden avaukseen Valkeakoskelle Saharan tekonurmelle, jossa vastassa oli isäntäjoukkue FC Haka-j/Musta. Isäntäjoukkue oli pelannut kolme edellistä kautta P17 Kolmosen pelejä ja ilmoittautui täksi kaudeksi aikuisten sarjoihin, joten kyseessä oli omalla tapaa historiallinen ottelu myös kotijoukkueelle. Ottelu päättyi JanPan 2-5 (1-1) -vierasvoittoon ja JanPan maaleista vastasivat Okko Pulkkinen ja Mirvais Haidari kahdesti sekä Jesse Tuominen kerran.

Ottelusta kehkeytyi siis lopulta maalirikas, mutta myös pelillisesti tasokas Kutosen ottelu. Kentällä oli kaksi joukkuetta, jotka pyrkivät aktiivisesti saamaan pelivälinettä maalintekosektorille maita pitkin, jonka lisäksi kumpikin joukkue jaksoi liikkua kentällä ehkä hieman normaalia Kutosen ottelua enemmän. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasaväkistä peliä, jossa kummallakin oli omat pallonhallintajaksonsa, mutta murtautuminen jätti kummassakin päässä toivomisen varaa. Avausjakson kumpikin maali syntyi kulmapotkuista, kun ensin 21.minuutilla JanPa onnistui siirtymään johtoon Okko Pulkkisen taidokkaalla kärkipotkulla Henrik Nummenpään kulmapotkusta, mutta FC Haka-/Musta kuittasi pelin tasoihin lyhyellä pelatulla kulmapotkulla kymmenen minuuttia myöhemmin, maalintekijänä Elias Kosonen.

Puoliajalla JanPa teki muutamia pelipaikkakohtaisia vaihtoja, jonka lisäksi kentälle meni tuoreita jalkoja avausjakson lopulla ja vaihtomiehet jatkoivat toiselle jaksolle. Yksi vaihdosta aloittaneista oli JanPassa debyyttinsä tehnyt Mirvas Haidari, joka nousi isoon rooliin toisen jakson alussa. Ensin Haidari onnistui maalinteossa 49.minuutilla Tommi Lintilän mallikkaasta esityöstä ja vain kahta minuuttia myöhemmin uudestaan, kun Nuutti Paakkari antoi erinomaisen sivuvapaapotkun kohti maalin takatolppaa ja Haidari oli ensimmäisenä jalkoineen välissä.

1-4 maali syntyi 61.minuutilla, kun farmiseura Härmästä mukana ollut Joona Koivula tiputti pallon hyökkäyksen tueksi nousseelle Okko Pulkkiselle, joka voitti kaksinkamppailunsa 100-0 ja upotti siitä seuranneen läpiajon varmuudella verkkoon. 69.minuutilla oli Jesse Tuomisen vuoro onnistua, kun ”Jepu” oli ahnaimpana paikalla Pulkkisen vapaapotkun karoilla. Ottelun viimeinen maali syntyi aivan loppuhetkillä, kun kotijoukkueen Kosonen onnistui toistamiseen, jonka jälkeen ottelu vihellettiin päättyneeksi.

Valmentajana miesten tasolla debyyttinsä tehnyt Riku Laine oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies.
-Otteluhan oli Kutosen tasolla oikeinkin laadukas, sillä kentällä oli kaksi joukkuetta, jotka halusivat pelata palloa maita pitkin eikä lähtenyt roiskimaan, joka herkästi käy tämän sarjatason peleissä. Toisella jaksolla otettiin parin nopean maalin myötä kuskin paikka ja näkisin, että kenttätapahtumiin nähden voitto oli ansaittu. Oltiin mukavan tehokkaita hyökkäyspäässä, jonka lisäksi oltiin alaspäin hyviä koko joukkueena. Maalissa pelannut Rasse (Rasmus Nyman) jäi aika vähälle torjuntatyölle, joskin yhden läpiajon Rasse koppasi oikein tyylikkäästi, mutta muuten työ oli lähinnä pystypalloihin ehtimistä. Puolustuspelaamisessa suurta roolia näytteli topparipari Veli-Petteri Haapala (Härmästä) ja Joona Sorvari, jotka pelasivat erinomaisen ottelun, Laine kehuu.

Muutamien pelaajien osalta pelipaikka vaihteli ottelun sisällä ja muutama pelaaja pelasi lähtökohtaisesti hieman vieraammalla pelipaikalla, mutta Laineen mukaan se ei otteissa liiemmin näkynyt.
-Muutama pelaaja pääsi pelaamaan sellaisella pelipaikalla, jossa eivät olleet välttämättä vuosiinkaan pelannut, mutta nekin tontit hoidettiin kunnialla. Olen oikein tyytyväinen koko joukkueen asenteeseen ja peli-iloon. Kentällä haluttiin voittaa kaksinkamppailut ja auttaa pallottomana joukkuekaveria. Jos nyt jotain yksilöitä toppariparin lisäksi pitää vielä nostaa esiin, niin Pulkkisen veljeksistä Okko oli hurjalla pelipäällä ja mies oli kuin uudesti syntynyt, jonka lisäksi myös Pyry teki paljon töitä ja oli jatkuva riesa vastustajalle. Tämä oli kuitenkin koko joukkueen voitto ja tästä on oikein kiva lähteä parantamaan ottelu ottelulta, Laine myhäilee.

FC Haka-j/Musta – JanPa 1-5 (1-1)
21min 0-1 Okko Pulkkinen (Henrik Nummenpää)
32min 1-1 Elias Kosonen
49min 1-2 Mirvais Haidari (Tommi Lintilä)
51min 1-3 Mirvais Haidari (Nuutti Paakkari)
61min 1-4 Okko Pulkkinen (Joona Koivula)
69min 1-5 Jesse Tuominen (Okko Pulkkinen)
90min 2-5 Elias Kosonen