Ilves-Kissat kylvetti JanPan

Sarjanousua tosissaan jahtaava Ilves-Kissat ei jättänyt Janakkalan Pallolle minkäänlaisia mahdollisuuksia miesten Kolmosen ottelussa, vaan vei pisteet mukanaan tylyin 0-7 (0-6) -luvuin. Avausjaksolla ero keskikastin ja nousua haluavan joukkueen välillä kävi etenkin maalintekotaidossa.

Ottelun avausmaali syntyi jo kuudennella minuutilla, kun Konsta Raittisen kaukolaukaus muutti suuntaa puolustaja Tommi Ijäksestä ja painui JanPan maaliin ohi Ari Takalan. Nopea onnistuminen ruokki Ilves-Kissoja entisestään ja 12.minuutilla Mika Ahonen lisäsi johdon kahteen maaliin, kun mies sai vapaasti siirtää pallon suoraan annetusta kulmapotkusta maaliin kolmen metrin päästä maaliviivasta. 21.minuutilla väkivahva hyökkäjä Toni Toijala laukoi vieraat kolmen maalin johtoon ja kymmentä minuuttia myöhemmin Raittinen laukoi ottelun toisen kaukolaukausmaalinsa, tällä kertaa pallo painui komeasti verkkoon ilman kimmokkeita. Avausjakson lopussa onnistui vielä Toni Paukkeri ja toistamiseen Toijala, jonka myötä tauolle lähdettiin kotijoukkueen kannalta kylmissä 0-6 -luvuissa.

Toinen jakso oli jo tuloksellisesti tasaisempaa, kun Ilves-Kissat suoritti tauolla kolme vaihtoa ja JanPa ei halunnut toista samanlaista jaksoa kokea. Maaleja JanPa ei kuitenkaan loistavistakaan paikoista tällä kertaa onnistunut tekemään ja kun Kissat onnistui toisella jaksolla vielä kertaalleen Iiro Riponiemen toimesta, niin lopputulos kirjattiin 0-7 (0-6). Maalipaikkoja JanPa sai toisella jaksolla luotua puolentusinaa, mutta maalinteon ruuti oli kelin tavoin liian märkää. Voiton myötä Ilves-Kissat jatkaa sarjan kärkipaikalla ja on kovaa vauhtia menossa kohti nousukarsintoja.

JanPan vastuuvalmentaja Jarkko Lehtonen oli tylyistä lukemista huolimatta ottelun jälkeen hyvillä mieli.
-Siinä määrin kaksijakoinen fiilis, että kun katsoo tulostaulua, niin harmittaa, mutta jos katsoo kentälle, niin olen tyytyväinen. Ennen ottelua pitkään pohdittiin, että lähdetäänkö kahdella keskikentän pohjalla bussittamaan ja roiskimaan, mutta ei lopulta haluttu lähteä siihen ja hyvä näin, koska tämä ratkaisu palveli meitä paljon paremmin, Lehtonen sanoo.

-Jos täysin realisteja ollaan, niin tämän tason joukkueita vastaan meidän pitäisi onnistua satakymmenprosenttisesti, että saadaan täydet pisteet. Turengissa ei näin kovaa Kolmosen joukkuetta ole ennen nähty ja vastustajan peli oli todella kaunista ja laadukasta. Yltiöpuolustavalla taktiikalla oltaisiin varmasti saatu pidettyä lukemat vähän pienempinä, mutta silloin ei oltaisi kyllä saatu yhtään hyvää hyökkäystä aikaiseksi, saatikka pystytty olemaan pallollisia. Nyt me saatiin luotua jaksoja, jolloin pidettiin palloa ja luotiin kontrolloituja hyökkäyksiä, joita ei tällä kertaa saatu maaliin asti. Tiedän, että tämmöisen tuloksen jälkeen tämä lause saattaa kuulostaa vähän hassulta, mutta me pelattiin pelillisesti meidän kauden paras peli, Lehtonen kertoo.

JanPa sai otteluun yhden paluumuuttajan, kun Eero Jortikka tuli vaihdosta kentälle viimeiseksi puolituntiseksi. JanPan 2000-luvun paras maalintekijä ehti sinä aikana näyttää, että hänestä tulee olemaan iloa vielä loppukauden aikana.
-Eero on tällä hetkellä noin 30 minuutin pelikunnossa, mutta on todella hyvä lisä meille loppuun. Hänelle voi syöttää ahtaaseen tilaan ja hän joko suojaa ja tiputtaa, tai kääntyy ja tekee itse. Olen tosi iloinen, että Eero päätti tulla meille takaisin, vaikka matkaa Helsingistä peleihin ja treeneihin vähän tuleekin, ”Jaska” myhäilee.

JanPan ottelut jatkuvat keskiviikkona Tampereella ja vastassa on TPV/2. Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 7.8. ja tuolloin vastassa on tamperelainen AC Estudiantes.

Markus Paloposki (70′ Jarkko Saarman)
Harri Suhonen (61′ Innocent Nshizirungu)
Toivo Peltoniemi (86′ Riku Laitinen)
Jonas Ruohomäki (61′ Eero Jortikka)
Juuso Lindroos
Vaihdossa koko ottelun maalivahti Heikki Viitanen

Ottelun maalit
6min 0-1 Konsta Raittinen
12min 0-2 Mika Ahonen
21min 0-3 Toni Toijala
31min 0-4 Konsta Raittinen
40min 0-5 Toni Paukkeri
44min 0-6 Toni Toijala
64min 0-7 Iiro Riponiemi