JanPa Patoa etevämpi

Jalkapallon miesten Kolmosessa pelattiin lauantaina paikallisottelu, kun Tervakosken Pato ja Janakkalan Pallo pelasivat pisteistä Tervakosken huippukuntoisella urheilukentällä. Ensimmäisen paikallisottelun Kolmosen tasolla 28 vuoteen vei nimiinsä JanPa, joka voitti ottelun luvuin 0-4 (0-3) eikä jättänyt kotijoukkueelle mahdollisuuksia.

JanPa aloitti ottelun vahvasti ja oli lähellä siirtyä johtoon jo viiden minuutin jälkeen, mutta Jonas Ruohomäen takaraivopusku painui yläriman kautta maalipotkuksi. Ottelun voittomaaliksi jäänyt avausmaali syntyi yhdeksännellä minuutilla, kun toppari Tommi Ijäksen oiva pystypallo löysi oikea-aikaisen juoksun tehneen Toivo Peltoniemen, joka kiersi Padon maalivahti Petro Kummolan ja laukoi pallon tyhjään maaliin.

Pato oli lähellä tasoitusta vartin jälkeen, mutta JanPan maalivahti Ari Takala onnistui ottamaan komean tuplatorjunnan ensin Markus Siivosen vapaapotkuun ja siitä seuranneeseen irtopalloon. Viittä minuuttia myöhemmin nähtiin ottelun toinen maali, kun JanPa siirteli pelivälinettä maltilla toista minuuttia ja pitkän syöttökombinaation päätteeksi Eetu Tapanainen pääsi nautiskelemaan pallon maaliin Peltoniemen hyvän matalan keskityksen päätteeksi. Viisi minuuttia ennen taukoa pääsi vielä Markus Paloposki sijoittamaan pallon Pato-maalin oikeaan alanurkkaan ja näin tauolle lähdettiin JanPan kolmen maalin johdossa.

Toinen jakso ei yli satapäiselle yleisölle pelillisiä ihmeellisyyksiä tarjoillut, mutta maalipaikkoja kylläkin, kun väsähtäneen kotijoukkueen linjat venyivät entisestään. Kummola otti Padon maalilla kuitenkin muutaman hyvän torjunnan ja loput paikat JanPa tuhri yli tai ohi, kunnes lopulta Tapanainen onnistui kuusi minuuttia ennen loppua läpiajosta sinetöimään loppulukemat 0-4. Toisella jaksolla myös kotijoukkueella oli muutama paikka rikkoa kuparinen, mutta Takala torjui lähentely-yritykset varmasti.

Täksi kaudeksi Kolmoseen nousseen Padon saldo tältä kaudelta on yksi voitto ja neljä tappiota, jonka myötä sarjasijoitus on toisiksi viimeinen.
-Ollaan ihan oikeassa päässä sarjaa, ei siitä epäilystäkään. Meillä on vielä sarjatasoon totuttelemista ja jollain tapaa pitäisi päästä rytmiin, jotta pelaaminen olisi kaikille mielekkäämpää. Omassa pelissä meillä on perusasiat hukassa niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Alaspäin ollaan liian haavoittuvaisia ja ylöspäin meidän pallolliseen pelaamiseen ei tunnu löytyvän punaista lankaa, jotta saataisiin vaarallisia paikkoja, Padon valmentaja Matti Hiukka pohtii.

JanPa puolestaan nousi kauden toisen voittonsa myötä sarjataulukossa kuudenneksi. Kolmessa aiemmassa ottelussa maalinteko-ongelmien kanssa paininut JanPa sai tärkeitä onnistumia heti ottelun alkuun ja se helpotti vierasjoukkueen pelaamista. Lisäksi kauden ensimmäinen nollapeli lämmitti JanPan valmentaja Jarkko Lehtosen mieltä.
-Lähdimme otteluun sillä mentaliteetilla, että Pato tulee hullun lailla päälle ensimmäiset 20 minuuttia, kuten heillä on ainakin aikanaan tapana ollut. No, Pato ei tullutkaan hullun lailla ja me tehtiin kaksi maalia ja peli oli periaattessa siinä, Lehtonen ihmettelee.

-Tavoite oli kolme pistettä ja oma pää puhtaana ja se onnistui. Sovittiin, että tullaan laitojen kautta ja näin myös tehtiin, etenkin ”Toke” Peltoniemen laita toimi todella hyvin. Oltiin paljon pallollisempi joukkue ja meidän esimerkiksi toinen maali oli pitkän kombinaation tulos. Toisella jaksolla jäätiin liian alhaiseen tempoon ja siinä jäi parannettavaa, Lehtonen toteaa.

Kolmonen jatkuu yksinkertaisen alkusarjan jälkeen ylä- ja alaloppusarjoilla ja näihin sarjoihin jää voimaan alkusarjan aikana kerätyt pisteet. Alkusarjaa on jäljellä kuusi ottelua, joten pisteitä on vielä hyvin jaossa.
-Jokainen piste on nyt tärkeä, etenkin jos lopulta jäädään alempaan loppusarjaan. Tavoite on totta kai ylemmässä loppusarjassa, joten voittoja täytyy vielä yrittää raapia, että se tavoite toteutuu, Lehtonen päättää.

Ottelun maalit
10min 0-1 Toivo Peltoniemi (Tommi Ijäs)
20min 0-2 Eetu Tapanainen (Toivo Peltoniemi)
41min 0-3 Markus Paloposki
84min 0-4 Eetu Tapanainen
Ottelun varoitukset
45min Tommi Lintilä, JanPa
56min Timo Kupiainen, Pato
83min Harri Suhonen, JanPa