Edustukselle kotivoitto

Janakkalan Pallo otti tärkeän kotivoiton Kolmosessa, kun tamperelainen AC Estudiantes kaatui perjantaina Liinalammilla tyylipuhtaasti 4-0 (2-0). Voiton myötä JanPa kohenteli sijoitusta sarjataulukossa ja on nyt sijalla kahdeksan, mutta matkaa toisiksi viimeiseen putoajan sijaan on vain kolme pistettä.

Ennen ottelua kumpikin joukkue oli kerännyt sarjassa kuusi pistettä, joten ennakko-odotuksissa oli tiukka ottelu. Ottelu alkoi vieraiden vahvalla painostuksella ja ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana ACE kolautti kerran JanPan ylärimaa ja ehtivät tehdä yhden maalinkin, joka hylättiin paitsiona, jonka lisäksi JanPan maalivahti Ari Takala oli mies paikallaan. Alkukankeuden jälkeen JanPa alkoi päästä peliin mukaan ja 14.peliminuutilla kotijoukkue siirtyikin johtoon, kun Eetu Tapanainen laukoi käsivirheen seurauksena tuomitun rangaistuspotkun varmasti maaliin. Heti seuraavalla peliminuutilla JanPa iski uudestaan, kun Tapanainen vapautti Eero Jortikan läpiajoon, joka laukoi pallon varmasti verkkoon.

Toisella jaksolla ACE hallitsi pelivälinettä, mutta JanPa puolusti fiksusti ja vieraiden eväät loppuivat pahasti hyökkäyskolmanneksella. Tamperelaisille jossittelua aiheutti toisella jaksolla JanPan käsivirhe, sillä hieman vastaavanlaisesta tilanteesta avausjaksolla tuomittiin JanPalle rangaistuspotku, mutta toistamiseen ottelussa ei palloa pilkulle enää viety. Kymmenen minuuttia ennen loppua JanPalle tuomittiin keskialueen vapaapotku, jonka jälkitilanteesta Tapanainen onnistui riistämään pallon ja tsippasi sen tyylikkäästi yli ACE-vahti Juuso Auvisen, jonka myötä ottelun voittajasta ei enää ollut epäselvyyttä. Lisäajalla loppulukemat sinetöi vielä toisen ottelunsa JanPassa pelannut Argentiinasta lähtöisin oleva Lucas Leinonen, joka pääsi liukumaan Jonas Ruohomäen tolppalaukauksen karat verkkoon.

JanPan vastuuvalmentaja Jarkko Lehtonen oli työkiireiden takia estynyt perjantain ottelusta, joten JanPan valmennusvastuun kantoi pelaajavalmentaja Harri Suhonen sekä valmennuksen apuna tällä kaudella säännöllisen epäsäännöllisesti ollut Tero Helin.
-Alku oli aika hankala ja ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana ACE olisi ihan hyvin voinut olla kahden maalin karkumatkalla, mutta ”Taksu” otti pari tärkeätä torjuntaa ja me päästiin itse lyömään ensimmäisestä omasta paikasta sisään. Takala piti muutenkin maalivahtipelaamisen tason korkealla ja niissä hetkissä kun oltiin omassa päässä ongelmissa, niin hän piti meidät pelissä mukana ja lopulta toisen jakson loppuun saatiin tapettua peli mukavasti ”Edun” ja Lucasin maaleilla, Helin kertaa.

-Ylhäältä prässääminen toimi meillä hyvin. ACE ei saanut avattua niin selkeästi puolustuslinjan eteen tai taakse pitkillä, vaan saatiin ylhäältä painettua hyvin poikki vastustajan avauksia. Lisäksi oli hyvä, että saatiin onnistumisia useammalle pelaajalle myös maalien muodossa, se on ollut viime aikoina takkuista. Kaikkiaan sekä peliesitykseen että tulokseen voi olla tyytyväinen, Helin toteaa.

JanPan pelit jatkuu tämän viikon lauantaina vierasottelulla Forssan Jalkapalloklubia vastaan. Ottelu pelataan Forssan keskuskentällä klo 14 alkaen.

Ottelun maalit
14min 1-0 Eetu Tapanainen, rp
15min 2-0 Eero Jortikka (Eetu Tapanainen)
79min 3-0 Eetu Tapanainen
90+2min 4-0 Lucas Leinonen (Jonas Ruohomäki)
Ottelun varoitukset
73min Toivo Peltoniemi, JanPa
77min Arttu Hentula, ACE
90min Arttu Hentula, ACE
90min Timo Uljanoff, ACE