Edustus taipui heikolla pelillä TP-T:lle

JanPan kauden neljäs ottelu Lamminpään huippukuntoisella kentällä jäi vaisuksi ja pisteet jäivät kotijoukkue TP-T:lle lukemin 3-0 (1-0). Viime kaudella joukkueiden molemmat kohtaamiset meni selvin luvuin JanPan eduksi, mutta tälle kaudelle TP-T on vahvistunut niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Loiskeessa hyvää työtä päävalmentajana tehnyt Janne Malmi vaihtoi täksi kaudeksi Tampereelle ja toi mukanaan puolentusinaa pelaajaa, jonka lisäksi TP-T on saanut takaisin muutaman paluumuuttajan sekä muutaman pelaajan takaisin kentille välivuosilta.

Liekö viime vuoden kohtaamiset tuudittanut JanPan liialliseen hyvänolontunteeseen, mene ja tiedä, mutta ottelu lähti JanPan kannalta väärille raiteille jo alkuvihellyksestä lähtien. Maalipaikoilla ei kumpikaan joukkue juhlinut, mutta peli oli selvästi kotijoukkue TP-T:n hallinnassa. Avausmaali syntyi 16.minuutilla, kun Loiskeesta TP-T:hen siirtynyt Janne Lahdenpohja laukoi ensimmäisen maalinsa uuden seuran paidassa ohi kauden avausottelunsa pelanneen Heikki Viitasen. Lahdenpohja sai hieman liikaa tilaa boksin rajoilla ja laukoi pallon varmasti maaliin. Avausjaksolla JanPan valmentajana toiminut Harri Suhonen yritti tuoda parannusta peliin pienillä pelipaikkamuutoksilla, mutta nekään eivät tällä kertaa tuoneet toivottua tulosta.

Toisella jaksolla JanPa pääsi vähän paremmin peliin mukaan, mutta ei riittävästi. Toista jaksoa oli takana seitsemän minuuttia, kun täksi kaudeksi kentille palannut ja viimeksi kaudella 2015 TPV:n A-junnuissa pelannut Joa Haapalainen onnistui maalinteossa. TP-T jaksoi myös koko toisen jakson pelata fiksua ja maltillista jalkapalloa koko joukkueen voimin ja vaikka JanPa sai toisella jaksolla peliä hieman paremmin auki, niin tasoero joukkueiden välillä oli silti iso. JanPa oli lähellä kavennusmaalia noin tunnin pelin kohdalla, kun Janek Jokisen vasemman jalan laukaus kolahti voimalla vasempaan tolppaan.

Janek Jokinen kamppailemassa pallosta

Toisen nelivitosen tilastomerkintöihin JanPan osalta jäi lopulta siis vain kaksi varoitusta, jotka nostettiin Tommi Ijäkselle ja Kaarle Keskitalolle. Ijäs blokkasi vastustajan maalivahdin nopean avauksen kulman jälkeen ja Keskitalo sai varoituksen liiallisesta kyselemisestä erotuomari Aleksi Keroselta, jonka linja oli paikoin pahasti hukassa. Ottelun päätösmaali syntyi lisäajan ensimmäisellä minuutilla, kun Christian Sola pääsi läpiajoon. Ensimmäisen yrityksen Viitanen torjui, mutta Sola onnistui ottamaan reboundista tulleen paluupallon tyylikkäästi kädellä matkaan ja puttaamaan pallon tyhjiin. Jostain syystä tämäkin meni erotuomari Keroselta ohi ja loppulukemat kirjattiin näin ollen 3-0.

JanPa oli liikkeellä ohuella materiaalilla, sillä valmentaja Suhosen lisäksi vaihtopenkillä oli vain Tommi Lintilä ja Felix Hannelin. Yhteistyöseura HJS:stä mukaan saatiin kolme peluria, jonka myötä laatu oli paperilla riittävä. Toisella jaksolla vaihdosta kentälle tullut pelaajavalmentaja Suhonen oli ottelun jälkeen pettynyt mies.
Ennakolta oli otettavissa enemmän mitä saatiin, eikä yhtään enempää olisi myöskään ansaittu. Valitettavan hengetöntä oli meidän peli. Välillä tällä tasolla tulee ohipelejä ja ainahan ne ahdistaa. Positiivista on se, että myös muuta joukkuetta selvästi ahdisti kopissa pelin hengettömyys, Suhonen harmittelee.

-Ei saatu pelin sisällä käännettyä asioita, vaikka sitä totta kai yritettiin eri keinoin. Vastustajalle on myös annettava propsit. Kukaan heistä ei esittänyt mitään ihmeellistä, mutta jokainen teki asiat riittävän hyvin ja silloin ollaan vahvoilla. Aika paljon tämän vuoden TP-T:stä tuli mieleen viime kauden Loiske, jota vastaan jäimme myös pahasti alakynteen, Suhonen pohtii.

-Yksilötasolla Turusen Ile on ainoa, jonka voi nostaa esiin. Ilen perus pelimoraali on niin korkealla tasolla ja hän pystyy pelaamaan tasollaan päivästä toiseen, vaikka muut ympärillä alisuorittaakin, Suhonen päättää.

Ottelun maalit
16min 1-0 Janne Lahdenpohja
52min 2-0 Joa Haapalainen
90+1min 3-0 Christian Sola
Ottelun varoitukset
62min Tommi Ijäs, JanPa
71min Kaarle Keskitalo, JanPa