Edustuksen voittoputki sai jatkoa Pato/2:n kustannuksella

JanPan kesäkuu jatkui positiivissa merkeissä, kun kesäkuun kolmas ottelu kulki kahden aiemman ottelun tapaan ja päättyi lopulta JanPan voittoon. Tällä kertaa voitto irtosi selvin 6-1 (2-1) -luvuin Pato/2:sta ja voiton takuumiehinä häärivät Arttu Raatikainen (1+3) ja Lauri Takamäki (3+0). Kahdesta muusta maalista vastasivat kolmen ottelun maaliputkessa seilaava Okko Pulkkinen sekä kauden neljännen maalinsa iskenyt Mirvais Haidari. JanPan maalissa debytoi seuran oma kasvatti, vuonna 2006 syntynyt Peik Liljedahl.

Sateisen ottelun alku ei vielä JanPalta sujunut kovinkaan kaksisesti. JanPan syöttötyöskentely ei toiminut vielä toivotulla tavalla ja vaikka pallonhallinta olikin kotijoukkueella, oli vierasjoukkue Pato/2:lla helppo työ pitää JanPa pois vaarasektoreilta. Syöttötyöskentelyä haittasi myös pallottomien pelaajien hyödyllisten liikkeiden puute. Ottelun avausmaalista vastasikin vierasjoukkue, kun Elmeri Tohni onnistui laukomaan punapaidat johtoon 24.peliminuutilla. Ensimmäinen yritys kilpistyi vielä debytantti Peik ”Peku” Liljedahliin, mutta jatkopallossa Tohni oli ahnaimpana paikalla.

Näin JanPa oli jo neljännen kerran kauden aikana takaa-ajajana, mutta tappioasemassa ottelu ehti edetä vain kymmenen minuuttia, kun 33.minuutilla Okko Pulkkinen laukoi rangaistuspotkun maaliin. Tilannetta edelsi rike Okkoon ja mies itse laukoi pallon verkkoon. Avausjakson viimeisellä minuutilla syntyi ottelun voittomaali, kun puolen tunnin kohdalla suoraan töistä kentälle tullut Olli Pruuki petasi paikan vasempana laitapuolustajana aloittaneelle Arttu Raatikaiselle, jonka laadukas laukaus hyvän nousun päätteeksi painui varmasti verkkoon. Maalin jälkeen palloa ei viety enää edes keskiympyrään, vaan erotuomari Mark Leo-Waiten pillistä raikui taukovihellys.

Toiselle jaksolle JanPa teki muutaman vaihdon, jonka myötä myös Raatikaisen pelipaikka vaihtui vasemman laitapuolustajan paikalta oikeaksi laitapelaajaksi. Yhtenä miehenä kentälle vaihdosta tuli Lauri Takamäki, joka otti paikan piikistä ja avausjaksolla kärkeen mennyt Pruuki tippui pykälää alemmaksi. Tulostaululla vaihdot alkoivat näkyä parinkymmenen minuutin jälkeen, kun ensin 66.minuutilla Mirvais Haidari kävi laittamassa Raatikaisen laukauksen karat sisään ja vain minuuttia myöhemmin Raatikainen alusti loisteliaasti Takamäen illan ensimmäisen osuman.

JanPalla ei ennen kahta pikamaalia juurikaan hätää ollut ja Pato/2 pidettiin ottavana osapuolena, mutta viimeistään kaksi pikaista maalia katkaisivat vastustajan selkärangan ja loppu mentiin hyvin vahvassa JanPan hallinnassa. Siinä vaiheessa kun toisella joukkueella peli-ilo pysyy kohdillaan ja toisella selkäranka nitkahtaa, alkaa myös maalipaikkoja syntymään paljon. Niin kävi myös lauantaina ja 77.minuutilla Takamäki onnistui toistamiseen, jälleen Raatikaisen esityöstä. Hattutempun Takamäki viimeisteli minuutti ennen loppua, kun avausmaalin tehnyt Pulkkinen pelasi miehen laadukkaalla syötöllä läpiajoon.

JanPan valmentaja Riku Laine iloitsi kolmesta pisteestä sekä joukkueen pelaajatilanteesta ottelun alla. Kenttäpelaajia riitti omasta takaa tällä kertaa niin paljon, että ensimmäistä kertaa tällä kaudella JanPan kokoonpanossa ei nähty yhteistyöseura Härmän pelaajia.
-Tällä kertaa ainoastaan maalivahtiosio meinasi tuottaa murheita, kun meidän molemmat maalivahdit olivat siviilitöiden takia poissa vahvuudesta, joten kartoitimme ensin tilannetta yhteistyöseura Härmän kanssa, mutta kun ilmeni, että heidänkin kaikki maalivahdit ovat lauantaina jossain muualla kuin pelikentillä, niin käänsimme katseet seuran sisälle. Onneksi ”Pekulla” oli kalenteri tyhjä ja haluja vetää hanskat käteen, siitä oli meille iso apu. Lisäksi Peku pelasi oikein hyvän ottelun ja etenkin jalalla pelaamisen rohkeutta oli ilo seurata. Kypsiä ratkaisuja kaverilta, joka täyttää kohta vasta 16 vuotta, Laine kehuu.

– Lisäksi totta kai tahrattoman kesäkuun jatkuminen lämmittää mieltä. Kuusi tehtyä maalia jalkapallo-otteluun on paljon, mutta kyllähän meillä paikat olisi ollut iskeä liki toinen mokoma lisää. Yksilötasolla Raatikaisen Arttu pelasi erinomaisen ottelun ja oli ”Man of the Match”, jonka lisäksi kolmen maalin miehelle on aina annettava tunnustusta. ”Late” näytti, että viimeistelyvarmuutta löytyy ja se on aina hyvä asia se. Lisäksi yksi tärkeä kulminaatiopiste ottelulle oli Pruukin Ollin sisääntulo, jonka myötä muutuimme hyökkäyspäässä kertaheitolla kahta pykälää vaarallisemmaksi. Myös Okon panos oli jälleen hyvä, mutta kyllähän me koko joukkueena jälleen vastustajaa parempi oltiin kentän joka osa-alueella, Laine sanoo.

Seuraavan ottelun jälkeen kausi on JanPan osalta tasan puolivälissä. Kevätkierroksen osalta jäljellä on vielä Parolan Visa, jota vastaan JanPa pelaa kesäkuun viimeinen päivä Parolan tekonurmella. Tilanne sarjan kärjessä on kutkuttava, sillä seuraava vastustaja ParVi on kerännyt 15 pistettä yhdessä LaVe/KPR:n kanssa ja kahden pisteen päässä tulevat JanPa sekä FC Lasten, jolla tosin on ottelu vähemmän. Myös valkeakoskilainen Fc SorPa ja hämeenlinnalainen Jags väijyy vielä iskuetäisyydellä piikkipaikkaa ajatellen.
Sarjatilannehan on oikein kutkuttava ja se luo intoa tulevaan. Merkityksellisiä otteluita on aina mielekkäämpää pelata ja sarjatilanteen myötä jokainen peli on hyvinkin merkityksellinen. En usko, että sarja tulee syyskierroksella sen kummemmin repeämään kenekään eduksi ja ratkaisut nousijan suhteen tulee venymään ihan viimeisille tai jopa viimeiselle kierrokselle, Laine pohtii.

Ottelun maalit
24min 0-1 Elmeri Tohni
33min 1-1 Okko Pulkkinen, rp
45min 2-1 Arttu Raatikainen (Olli Pruuki)
66min 3-1 Mirvais Haidari (Arttu Raatikainen)
67min 4-1 Lauri Takamäki (Arttu Raatikainen)
77min 5-1 Lauri Takamäki (Arttu Raatikainen)
89min 6-1 Lauri Takamäki (Okko Pulkkinen)
Ottelun varoitukset
31min Noah Rautio, Pato/2
35min Okko Pulkkinen, JanPa
54min Olli Pruuki, JanPa
72min Mirvais Haidari, JanPa
76min Tommi Lintilä, JanPa