Edustukselle kuuden pisteen viikko

JanPa pelasi kahden päivän sisään kaksi ottelua ja nappasi niistä täydet kuusi pistettä, kun lauantaisessa kotiottelussa kaatui Jukolan Jags maalein 3-1 (2-0). Ottelun avausmaalista vastasi torstainakin onnistunut Okko Pulkkinen ja kaksi seuraavaa maalia ampui Pyry Pulkkinen. Onnistuneen viikon myötä JanPa kohenteli asemiaan sarjataulukossa. Sarjan kärjessä kuuden pelatun kierroksen jälkeen on Parolan Visa 15 pisteellä ja JanPa on viidennellä sijalla viisi pistettä perässä.

Lauantain otteluun tuli muutamia muutoksia kokoonpanoon torstain otteluun verrattuna. Leevi Ahola joutui jättämään lauantain ottelun välistä palkkatöiden takia, mutta tilalle saatiin armeijan harmaista hieman aiemmin lomille päässyt Pyry Pulkkinen. Keskikentälle JanPa sai Härmästä avuksi Miska Kaartoahon ja maalissa lauantaina debytoi Matias Saarenpää. Lisäksi tuoreita jalkoja kentälle toi laitapuolustajana jälleen erinomaisen ottelun pelannut Arttu Raatikainen.

Ottelu lähti käyntiin JanPan kannalta terävästi ja avausmaali oli lähellä jo avausminuuteilla, kun JanPa pääsi yrittämään Aleksi Lappalaisen hyvän kulmapotkun seurauksena laukausta boksista, mutta veto kilpistyi Jagsin maalilla pelanneen Juho Juuselan kasvoihin ja siitä rajojen ulkopuolelle. Toisen kerran JanPa oli lähellä maalia hetkeä myöhemmin, kun Mirvais Haidari vei prässin loppuun ja sai pallon itselleen ennen vierasvahtia, mutta puolustus ehti putsaamaan pallon maaliviivan tuntumasta pois.

Lopulta avausmaali näki päivänvalon 19.peliminuutilla komean sommitelman päätteeksi. Keskikentällä pelannut Okko Pulkkinen teki hyvän liikkeen vastaan, pelasi pallon laitaan Haidarille, joka tiputti pallon laitapuolustaja Tommi Lintilälle. Okko oli tällä välin tehnyt oikea-aikaisen liikkeen pystyyn, jonka Lintilä myös näki ja pelasi pallon linjan taakse. Juusela lähti tilanteeseen vastaan, mutta ensimmäisenä pallossa oli Okko, joka nosti pallon tyylillä maaliin. Seuraava maali syntyi vain kahta minuuttia myöhemmin, kun Nuutti Paakkari alusti ja Pulkkisen veljesparin toinen osapuoli Pyry iski kauden avausmaalinsa.

– Ensimmäisessä maalissa tapahtui paljon hyviä asioita. Pallo liikkui riittävän nopeasti ja pelaajat hakeutuivat hyvin pelattavaksi ja täyttivät tyhjät tilat oikea-aikaisilla liikkeillä. Vaikka meidän teemana otteluun olikin, että tyylipisteitä ei tiiviin ottelutahdin takia lähdetä hakemaan, niin tämä maali oli erittäin tyylikäs, valmentaja Riku Laine kehuu.

Kahden maalin johdossa JanPa nosti hieman kaasua jalalta suurimman hyökkäysinnon osalta, sillä toissapäiväinen peli tuntui vielä osaltaan jaloissa. Kahden maalin johdossa Jags sai hetkellisesti laitettua JanPaa puolustusasemiin, mutta JanPa pakotti Jagsin pysymään vaarasektoreiden ulkopuolella, jonka jälkeen loppujakso meni jälleen JanPan hallitessa pelivälinettä.

Toisen jakson alkuun Jags sai lyhyen ajan sisään kaksi vapaapotkua vaarasektoreilta, mutta kumpikin laukaus jäi hieman heppoiseksi ja jäi debytantti Saarenpään hyppysiin. Jakson alun paine ei viittä minuuttia pidempään kestänyt, jonka jälkeen JanPa sai jälleen pelin haltuunsa ja Jags jätettiin aseettomaksi.
– Hyvin harvassa jalkapallo-ottelussa toinen osapuoli pystyy hallitsemaan peliä täydellisesti alusta loppuun. Meillä oli muutama jakso, jolloin otettiin hieman vastaan, mutta ei meillä näitä vaparitilanteita lukuun ottamatta missään vaiheessa ollut mitään hätää. Nämä hetket jolloin otetaan vastaan täytyy pystyä selvittämään ja siinä me onnistuimme lauantaina erinomaisesti, Laine toteaa.

Kymmenen minuuttia ennen loppua JanPalle kävi syöttölapsus, jonka seurauksena Jagsin Atte Sillankorva pääsi kaventamaan ottelun. Yllättäen syntyneen kavennuksen jälkeen Jags yritti hakea vielä tasoitusta nostamalla enemmän väkeä ylös, mutta kolikon kääntöpuolena oli valtavat tilat puolustuspäässä, joita JanPa pääsi hyödyntämänä. Pyry Pulkkinen sinetöi ottelun päätöslukemat 85.minuutilla Jesse Tuomisen syötöstä, jonka jälkeenkin JanPalla oli vielä muutama paikka iskeä palloa maaliin, mutta tällä kertaa lisämaalit jäivät odottamaan tulevia otteluita.
-Jagsin maali oli meiltä kohtelias isännän lahja vieraille. Totta kai olisi ollut kiva pelata kauden ensimmäinen nollapeli, mutta pisteet sarjataulukossa on ne mitkä tässä vaiheessa kautta merkitsee eniten ja sinne saatiin maksimimäärä pojoja mukaan. Ennen peliä hieman pelkäsin miten meidän jalka riittää pelata kahden päivän ottelutahdissa, mutta se huoli haihtui hyvin pian ottelun lähtiessä käyntiin, sillä olimme läpi ottelun riittävän monta askelta kaveria edellä. Erittäin iloinen ja ylpeä olen jokaisen panoksesta kentällä, Laine sanoo.

Seuraavan kerran JanPa pelaa viikon kuluttua, kun Pato/2 saapuu vieraaksi Turengin tekonurmelle.
Naapuripitäjän kakkosjoukkueella on ollut vaikea alkukausi ja vastaan tulee varmasti hyvin näytönhaluinen ja nälkäinen joukkue etenkin nyt, kun he saivat tällä viikolla voittotilinkin auki. Pato/2 on sekoitus nuoruuden intoa ja kokemuksen tuomaa rutiinia, joka on toimiessaan vaarallinen yhtälö. Meillä on sellaisesta kombosta kokemusta tämän kauden osalta jo SorPan muodossa ja jokainen meistä muistaa miten siinä kävi, Laine miettii.

Ottelun maalit
19min 1-0 Okko Pulkkinen (Tommi Lintilä)
22min 2-0 Pyry Pulkkinen (Nuutti Paakkari)
81min 2-1 Atte Sillankorva
85min 3-1 Pyry Pulkkinen (Jesse Tuominen)
Ottelun varoitukset
59min Aleksi Lappalainen, JanPa