Edustuksen kevätkierros pakettiin tasapelillä

JanPa päätti kevätkierroksen tapahtumarikkaaseen otteluun Parolan Visaa vastaan ja lopulta pisteet menivät jakoon 3-3 (1-1) -lukemin. Ottelussa kumpikin joukkue pääsi pelaamaan johtoasemassa ja päätösvihellyksen jälkeen kumpikin joukkue tuntui olevan lopputuloksesta harmissaan. JanPan maalit laukoivat Pyry Pulkkinen kahdesti sekä Leevi Ahola kertaalleen.

Ottelun alku oli JanPalle vaikea. Peliryhmitelmä sommiteltiin tuttuun muodostelmaan, mutta otteluun oli pyrkimys lähteä tällä kertaa suoraviivaisesti ensimmäiset 15-20 minuuttia, mutta sitä ei saatu toimimaan toivotulla tavalla. Ensimmäisen juomatauon aikana avausjakson puolivälissä ottelun kulku lähti kääntymään JanPan hallintaan, kun juomatauolla tehtiin muutama pelaajavaihto.
– Sen verran olen ehtinyt ParVin pelejä nähdä, että tiesin meidän olevan kovakuntoisempi joukkue, joten ideana oli pyrkiä pelaamaan alkuun aktiivisesti palloa linjan taakse, jotta ParVin puolustus joutuisi heti alusta asti juoksuhommiin. Pelin aikana keli oli aika raaka, kun elohopeamittari näytti liki 30 astetta, joten sekin puolsi tätä suunnitelmaa, mutta sitä ei tällä kertaa saatu toimimaan, JanPan valmentaja Riku Laine avaa.

Juomatauolla JanPa oli tappioasemassa, kun ParVi onnistui siirtymään 21.peliminuutilla johtoon Mika Heleniuksen laukauksella. Tilanteen ParVi rakensi oikealta laidaltaan ja Helenius pääsi tykittämään vapaasti kakkosaallosta pallon voimalla verkkoon. Tasoitus syntyi 32.minuutilla, kun Mirvais Haidari pelasi pallon oikealta laidalta matalana boksiin ja Pyry Pulkkinen runnoi pallon lähietäisyydeltä sisään.

Toiselle jaksolle JanPa sai hyvän alun, kun 51.minuutilla Leevi Ahola tälläsi pallon verkkoon ja vei JanPan johtoon. Tilanteen alusti hyvällä pelaamisellaan Nuutti Paakkari. Johtomaalin jälkeen JanPa piti ottelun hallinnan itsellään ja pyrki luomaan aktiivisesti paikkoja lisämaaleihin. Kotijoukkueen jalka painoi minuutti minuutilta enemmän eikä ParVi pystynyt luomaan kunnon uhkaa takaa-ajoasemassa. 77.minuutilla syntyi kuitenkin tasoitus, kun keskikentän harhasyötön jälkeen ParVi pääsi karkaamaan läpiajoon ja iski pelin tasoihin. JanPan kannalta tilanne jätti siinä määrin jossiteltavaa, että maalin laukonut Topi Jamisto oli syötön saadessaan reilusti paitsion puolella. Lisää kylmää vettä JanPan niskaan kaadettiin 81.minuutilla, kun puolustuksen harhasyötön seurauksena Jamisto pääsi iskemään uudestaan ja vei ParVin nopealla syklillä johtoon.

Loppuajan JanPa haki kovalla paineella tasoitusta ja sellainen syntyikin 85.minuutilla, kun Pulkkinen iski illan toisen maalinsa rangaistuspotkusta, joka JanPalle tuomittiin aiheellisesti käsivirheen seurauksena. Aivan ottelun loppuhetkillä Pulkkiselle aukesi erinomainen paikka vielä hattutemppuun, mutta ParVin maalivahti Jani Hanninen otti ison torjunnan ja piti pisteen Parolassa. Päätösvihellyksen jälkeen vierasjoukkueen vaihtopenkille kokoontui lauma pettyneitä pelaajia.
– Ottelun päätyttyä päällimmäisenä tunteena oli tappion tunne, vaikka ottelu tasan päättyikin. ParVilla oli pelissä muutama oikein hyvä paikka, josta he eivät palloa sisään saaneet, mutta kokonaisuutena olimme mielestäni sen verran parempia, että meidän olisi pitänyt kolme pistettä ottelusta napata. Johtoasemassa meillä ei ollut mitään hätää, mutta niin vain muutaman lyhyen minuutin sisään puppeloitiin johto tappioasemaksi. ParVin tasoitusmaalissa harmittaa enemmänkin se tilanteeseen johtanut pallonmenetys kuin viheltämättä jäänyt paitsio, sillä paitsioansan puolustuslinja pelasi hyvin ja nosti oikea-aikaisesti linjaa ja silloin kun asioita tehdään hyvin, niin niitä ei kannata liikaa harmitella, vaan pyrkiä jatkossakin toistamaan niitä hyviä asioita, Laine sanoo.

Kauden puolivälissä JanPa on kärkijoukkue LaVe/KPR:aa neljä pistettä perässä sarjataulukon sijalla 5/9. Taistelu sarjan kärjessä on siis tiukka ja koko kärkiviisikko on neljän pisteen sisällä, joskin FC Lasten ja Fc SorPa ovat pelanneet muita ottelun vähemmän. JanPa käänsi kurssiaan tuloksellisesti vaikean alkukauden jälkeen ja kesäkuussa joukkue keräsi neljästä ottelusta kolme voittoa ja yhden tasapelin.
– Pelillisesti olimme olleet kesäkuussa joka pelissä vahvempia kuin vastustaja ja siitä se tuloskin tulee. Tavoitteena on totta kai jatkaa samaa rataa ja kehittää peliä entisestään. Otteluista on nyt kuukauden tauko ja nyt on aika tehdä isompi analyysi kehitettävistä kohdista syyskierrokselle ja pyrkiä tuomaan niitä asioita harjoituskentälle. Esimerkiksi tilastoja katsomalla saa nopeasti selville, että puolustuspelaamisessa on parannettavan varaa, sillä olemme päästäneet kolmanneksi eniten maaleja (15) lohkossa, emmekä ole pitäneet yhtään nollapeliä. Vastapainoksi olemme kuitenkin pystyneet heiluttamaan vastustajan verkkoa kiitettävällä tahdilla ja tehnyt yhdessä LaVen kanssa eniten maaleja (23). Näissä asioissa pitää kuitenkin pystyä katsomaan tilastojen taakse eli analysoimaan miten maaleja on tehty ja päästetty, mitkä syyt niihin on johtaneet ja miten sitä kautta pystyy asioihin mahdollisesti vaikuttamaan, Laine kertoo.

JanPan kokoonpano
Matias Saarenpää(mv)
Jukka-Pekka Toivonen
Tommi Lintilä(C)
Joona Sorvari
Henrik Nummenpää
Mostafa Nateghi
Kristian Nousimaa
Jesse Tuominen
Leevi Ahola
Santeri Nousimaa
Pyry Pulkkinen
—-
Jesse Toivonen
Mirvais Haidari
Nuutti Paakkari
Olli Pruuki
Okko Pulkkinen
Joonas Välilä
Jani Kuusinen

Ottelun maalit
21min 1-0 Mika Helenius
32min 1-1 Pyry Pulkkinen (Mirvais Haidari)
51min 1-2 Leevi Ahola (Nuutti Paakkari)
77min 2-2 Topi Jamisto
81min 3-2 Topi Jamisto
85min 3-3 Pyry Pulkkinen, rp

Seuraava ottelu pelataan lauantaina 30.7. Turengin tekonurmella klo 15. Vastassa FC Haka-j/Musta