Edustuksella paluu voittojen pariin

JanPa palasi kahden viikon tauon jälkeen pelikentille voitokkaasti, kun joukkue haki CSKA Mordorin vieraana Kangasalta kolme pistettä mukaansa. Voitto irtosi niukimmalla mahdollisella yhden maalin marginaalilla ja voiton arvoa nostaa se, että JanPa nousi toisella jaksolla takaa-ajoasemasta rinnalle ja ohi. JanPan maaleista vastasivat Okko Pulkkinen ja Jesse Tuominen.

Ottelu pelattiin Suoraman nurmikentällä, joka tarjosi ottelulle hyvät puitteet pelata. Ottelun ensimmäinen vartti oli molemmin puolin tunnustelevaa, jonka jälkeen JanPa alkoi ottamaan pallonhallintaa itselleen. Kunnon maalipaikkoja JanPa ei kuitenkaan saanut luotua, sillä alhaalla maannut kotijoukkueen puolustuslinja piti huolen siitä, että ylimääräinen tila hyökkäyspäässä oli vähissä mikäli hyökkäyksen nopeus ei ollut riittävän vauhdikas. Kotijoukkue keskittyi iskemään terävästi vastaan ja saikin avausjakson parhaimman maalipaikan itselleen, mutta JanPan maalilla pelannut Härmä-apu Oskari Kannisto nappasi läpiajosta loistavan torjunnan. Avausjakson loppuhetkillä Mordor kuitenkin onnistui laukomaan pallon maaliin toisella yrittämällä, kun ensin JanPan oman alueen pallonmenetyksen myötä kotijoukkue pääsi yrittämään ensimmäisen kerran, mutta se laukaus kilpistyi vielä Kannistoon, mutta jatkopalloissa kotijoukkue oli ahnaampi ja pallo löytyi verkosta Ville-Valtteri Virran painavan vasemman jalan laukauksen päätteeksi.

Toisella jaksolla pelin kuva pysyi samanlaisena. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä vahvemmin JanPa hallitsi peliä ja alkoi pääsemään vaarasektoreille. Ensimmäinen erinomainen paikka tasoitukseen aukesi Jesse Tuomiselle, joka pääsi läpiajoon Leevi Aholan mallikkaasta syötöstä, mutta tällä kertaa kotijoukkueen maalivahti veti vielä pidemmän korren. Tilanteen alustanut Ahola siirtyi JanPaan Kolmosessa pelaavasta Riihimäen Palloseurasta ja myös turenkilaisyleisölle mies on tuttu hahmo kaudelta 2020, jolloin Ahola oli HJS:n kirjoilla, mutta pelasi yhteistyösopimuksen turvin kymmenen Kolmosen ottelua JanPassa.

Tasoitusmaali syntyi lopulta 67.minuutilla, kun toppari Aleksi Lappalaisen keskitys löysi takatolpalta Okko Pulkkisen, joka ei puskussaan erehtynyt. Maali oli Okolle kauden kolmas. Voittomaali syntyi kymmenen minuuttia myöhemmin ja tällä kertaa maalin syötti toinen toppari, Joona Sorvari, joka loisteliaan nousunsa päätteeksi löysi takatolpalta Tuomisen, joka puttasi Pulkkisen tavoin kauden kolmannen osumansa. Ottelun lopussa Mordor sai hyvän paikan tasoittaa ottelun keskityspallon päätteksi, mutta JanPan onneksi pusku hyvästä paikasta suuntautui yli, mutta muuten johtomaalin jälkeen peli kulki JanPan hallussa loppuun asti.

JanPan valmentaja Riku Laine oli luonnollisesti tyytyväinen kolmeen pisteeseen.
-Kahden tappiollisen ja kolmen voitottoman ottelun jälkeen teki henkisesti erittäin hyvää saada taas kolme pistettä. Vaikka puoliajalla oltiinkin maalin perässä, niin olin silti hyvin luottavaisin mielin, sillä oltiin kuitenkin kenttätapahtumissa sen verran parempia, että luotto kolmeen pisteeseen pysyi lujana tappioasemasta huolimatta. Kentällä huokui vahva halu voittaa ottelu ja siihen jos mihin voi valmentajana olla tyytyväinen, Laine sanoo.

Ottelun alkuperäinen ajankohta oli aseteltu 4.6. mutta JanPa joutui pyytämään ottelusiirtoa pelaajavähyyden vuoksi. Uusi ajankohta löytyi hyvällä yhteistyöllä joukkueiden välillä, vaikka se kummallekin joukkueelle tarkoittaa tiivistä loppuviikkoa, sillä JanPa pelaa seuraavan kerran jo heti lauantaina ja Mordor sunnuntaina.
-Iso kiitos Mordorille ottelusiirron sujuvuudesta. Meillä ei olisi ollut toivoakaan saada riittävää määrää pelaajistoa kasaan koulujen päättäjäisviikonloppuna, mutta onneksi asia saatiin hoitumaan joukkueiden välillä hienosti. Ottelusiirtojen seuraus on yleensä hetkellisesti vähän tiiviimpi ottelutahti, mutta kyllä me tästä parin päivän rypistyksestä selvitään, Laine kiittelee.

Mordor-ottelusta Laine jakaa kehuja koko joukkueelle.
– Jokainen pelaaja jätti kentälle sen oman sata prosenttia ja enempää ei voi eikä tarvitse vaatia, mutta erityisesti Aholan Leevin työmäärä ottelussa oli mielipuolinen. Eihän me missään nimessä parasta jalkapalloamme pelattu, mutta tehtiin sen verran vähemmän virheitä mitä vastustaja, jotta saatiin pisteet mukaamme. Siitähän tässäkin lajissa lopun kaiken on kyse eli se kumpi tekee vähemmän virheitä on yleensä vahvoilla pisteiden suhteen. Joukkuelajeissa tarvitaan kentällä toisen tukea ja se puoli onnistui meiltä oikein mallikkaasti.

Lopuksi Laine antaa kiitosta yhteistyöseura Härmän suuntaan, jonka panos torstain otteluun oli jälleen iso.

– Meillä oli omasta takaa otteluun 11 kenttäpelaajaa, jonka lisäksi penkillä pelivalmiudessa oli valmentajat Kuusisen Jani ja Monosen Mikko. Härmästä saatiin matkaan A-junnuikäinen maalivahti Oskari ja kolme kenttäpelaajaa (Teemu Virolainen, Joona Koivula & Johannes Jaakkola), joiden avulla saatiin tärkeää leveyttä otteluun. Ylipäätään yhteistyö Härmän kanssa on sujunut alkukauden aikana todella mallikkaasti ja siitä iso kiitos sinne suuntaan, Laine toteaa.

Seuraava ottelu on edessä siis jo huomenna lauantaina, kun JanPa kohtaa hämeenlinnalaisen Jagsin kotikentällä Turengin tekonurmella. Ottelu alkaa klo 15.30.

JanPan kokoonpano
Oskari Kokkonen (mv, Härmästä)
Joona Koivula (Härmästä)
Aleksi Lappalainen
Joona Sorvari
Tommi Lintilä (c)
Okko Pulkkinen
Teemu Virolainen (Härmästä)
Jesse Tuominen
Leevi Ahola
Mirvais Haidari
Johannes Jaakkola (Härmästä)

Nuutti Paakkari
Christoffer Timonen
Joonas Välilä
Mostafa Nateghi
Jani Kuusinen
Mikko Mononen

Ottelun maalit
42min 1-0 Ville-Valtteri Virta
67min 1-1 Okko Pulkkinen (Aleksi Lappalainen)
77min 1-2 Jesse Tuominen (Joona Sorvari)
Ottelun varoitukset
44min Teemu Kraneis, Mordor