Edustukselle kolmas voitto putkeen

Janakkalan Pallo jatkoi hyviä otteita Läntisen alueen Kolmosessa ja otti kolmannen peräkkäisen voittonsa Pallo-Seppojen kustannuksella. Viimeiseen kolmeen otteluun JanPa on onnistunut maalinteossa 12 kertaa ja omiin on mennyt vain yksi pallo. Hyvä syysvire on nostanut JanPan sarjataulukossa yläloppusarjaan oikeuttavalle kuudennelle sijalle, kun alkusarjaa on jäljellä yksi kierros.

Läntisen alueen Kolmosen B-lohko pelataan tänä vuonna 12 joukkueen voimin ja yksinkertaisen alkusarjan jälkeen joukkueet jaetaan kuuden joukkueen ylä- ja alaloppusarjoihin. Ennen kauden alkua JanPan leirissä asetettiin yläloppusarjan paikka tavoitteeksi ja ennen viimeistä kierrosta se on omissa käsissä.
-Valmennuksellisesta näkökulmasta ei ole väliä pelataanko ylä- vai alaloppusarjassa, luottavaisin mielin tässä mennään kumpaan tahansa. Yläloppusarjassa kaikki ottelut olisi sarjan huippujengejä vastaan ja niitä vastaan ollaan pelattu hyvin, vaikka nyt vasta saatiinkin ensimmäinen voitto sarjataulukossa ylempänä olevasta joukkueesta, JanPan vastuuvalmentaja Jarkko Lehtonen toteaa.

Perjantain ottelu alkoi JanPalta erinomaisesti. Avausmaali syntyi yhdeksännellä minuutilla, kun kauniisti rakennettu hyökkäys päättyi Kaarle Keskitalon keskitykseen ja Jonas Ruohomäen taidokkaaseen puskuun aina verkon perukoille asti. Kahden maalin johtoon JanPa siirtyi vartin jälkeen, kun Juuso Kemppaisen tarkka vasemman jalan laukaus upposi maalin oikeaan alanurkkaan. Pallo-Sepot kavensi ottelun 21.peliminuutilla kokeneen Juuso Ollikaisen toimesta ja enempää maaleja ei avausjaksolla nähty.

Toiselle jaksolla vieraat joutuivat vaihtamaan kenttäpelaaja Santeri Lintusen maaliin, kun ainoa kokoonpanossa ollut maalivahti Tommi Viik loukkaantui aivan avausjakson lopulla eikä pystynyt jatkamaan ottelua. Toisen jakson alussa Sepot puolusti tarkasti ja varjeli maaliaan laukauksilta, eikä tasoituskaan ollut kaukana, mutta Berat Grabovcin pusku avopaikasta sujahti ohi. Hetken suvantovaiheen jälkeen JanPa pääsi jälleen peliin mukaan ja lopulta onnistui myös maalinteossa, kun Harri Suhosen keskitys löysi boksista Keskitalon, jonka vasemman jalan volley suoraan ilmasta upposi voimalla maaliin 73.peliminuutilla. Loppulukemat sinetöi hetkeä myöhemmin Leevi Ahola.

-Saatiin ehjä kokonaisuus vaikeaa vastustajaa vastaan. Olemme pelanneet Seppoja vastaan viimeisen kolmen kauden aikana kuudesti ja hävinnyt joka kerta. Oli muutamia hetkiä, jolloin oltiin vähän ottavana osapuolena ja meidän pelin taso vaihteli, mutta ei liian paljoa ja kokonaisuutta katsoen peli pysyi riittävän hyvässä kuomassa. Kahden maalin johto vartin jälkeen oli meidän kannalta se avainasia, Lehtonen sanoo.

-Ollaan saatu viime aikoina juonesta kiinni ja olemme pelanneet nyt hyviä pelejä. Tyhmiä virheitä on saatu karsittua pois ja se näkyy heti tulostaululla. Elokuun osalta yhdeksän pisteen lisäksi erityisesti vain yksi päästetty maali lämmittää todella paljon, ”Jaska” myhäilee.

Alkusarjan viimeinen ottelu pelataan perjantaina, kun sarjassa kolmantena oleva Tampere United saapuu tekonurmelle. Ottelu alkaa klo 19.00.

JanPan kokoonpano
Jussi Pekka Lana
Kaarle Keskitalo
Ilkka Turunen (48′ Tommi Lintilä)
Tommi Ijäs
Giscard Mosamete
Lucas Leinonen (87′ Felix Hannelin)
Juuso Lindroos (79′ Markus Paloposki)
Harri Suhonen
Juuso Kemppainen
Jonas Ruohomäki (81′ Juho Jamila (83′ Innocent Nshizirungu))
Leevi Ahola
Vaihdossa koko ottelun maalivahti Heikki Viitanen

Ottelun maalit
9min 1-0 Jonas Ruohomäki (Kaarle Keskitalo)
15min 2-0 Juuso Kemppainen (Lucas Leinonen)
21min 2-1 Juuso Ollikainen
73min 3-1 Kaarle Keskitalo (Harri Suhonen)
77min 4-1 Leevi Ahola (Jonas Ruohomäki)
Ottelun varoitukset
56min Giscard Mosamete, JanPa
82min Rasmus Laahanen, PS-44