Tiedote: JanPa keskittää toimintansa Kanta-Hämeen sisälle

Kanta-Hämeen huomattavasti pahentunut koronatilanne variantteineen on tuonut uusia suosituksia myös harrastustoimintaan. Eilen 27.5. Kanta-Hämeen pandemiaryhmä linjasi, että lasten- ja nuorten kilpasarjojen osalta peli- ja turnausmatkat maakunnan rajojen yli keskeytetään ja tämä suositus on voimassa 15.6. asti. Kanta-Hämeen sisällä toiminta voi jatkua toistaiseksi ennallaan. Tänään aamulla myös Janakkalan kunta tiedotti sähköpostitse, että kunnan valmiusryhmä seuraa samaa ohjeistusta. JanPan johtokunta kokousti tänään perjantaina asian tiimoilta ja kokouksen päätteeksi päätettiin, että vastuullisena seurana JanPa toimii täysin näiden linjausten ja ohjeistusten mukaisesti. JanPassa seurataan tilannetta tarkasti, jotta tilanteisiin pystytään reagoimaan nopeasti ja tarvittaessa ennen kesäkuun puoliväliä mikäli suositukset muuttuvat.

Kanta-Hämeen tiedote asiaan liittyen alla


Vaikutukset JanPan toimintaan:

* P7 (2014/2015 syntyneet)
– ei matkusta maanantaina 7.6. P7 Ykkösen otteluihin Valkeakoskelle Hakaa, YIlvestä, LeKi-futista ja NoPSia vastaan.

* P9 (2012/2013 syntyneet)
– ei lähde tiistaina 1.6. Tampereelle pelaamaan P9 Liigaa Ilvestä, ViiPViä, TP-49:a ja Ilves-Kissoja vastaan.
– saa pelata tiistaina 8.6. Hämeenlinnassa P9 Ykköstä HJS:aa ja Ryskettä vastaan, mutta ei Apasseja ja NoPSia.
– eivät lähde maanantaina 14.6. Toijalaan pelaamaan P9 Liigaa Ilvestä, TP-49:a, FC Hakaa ja FC Kangasalaa vastaan.

* P10 (2011 syntyneet)
– saa pelata maanantaina 31.5. Tervakoskella P10 Ykköstä FJK:ta, ParVia ja Patoa vastaan, mutta Valkeakoskelta tulevaa FC Haka-j:tä ei voida pelata.
– Torstaina 3.6. on mahdollista pelata Hämeenlinnassa P10 Ykköstä Pullerilla HJS:aa ja LaVea vastaan, mutta ei Loisketta ja TP-49:a.
– saa pelata tiistaina 15.6. Lammilla kaikki P10 Ykkösen ottelut LaVea, ParVia, HJS:aa ja Patoa vastaan.

* P11 (2010 syntyneet)
– eivät pelaa tiistaina 1.6. P11 Liigan kotiturnauksessa NoPSia, MouMaa ja FC Kangasalaa vastaan.
– ei lähde maanantaina 7.6. P11 Kakkosen otteluihin Ikaalisiin.
– ei matkusta tiistaina 15.6. Tampereelle P11 Liigan otteluihin
– saa pelata tiistaina 15.6. kotiturnauksessa vain FC Loppia vastaan.

* P12 (2009 syntyneet)
– saa pelata keskiviikkona 2.6. Parolassa ParVia vastaan P12 Nelosen ottelun.
– saa pelata perjantaina 4.6. Hämeenlinnassa HJS:aa vastaan P12 Kolmosen ottelun.
– ei pelaa tiistaina 8.6. P12 Kolmosen kotiottelua FC Haka-j:ta vastaan.
– saa pelata torstaina 10.6. P12 Nelosen kotiottelun Patoa vastaan.
– ei pelaa maanantaina 14.6. P12 Kolmosen kotiottelua TP-49:a vastaan.

* P14 (2007/2008 syntyneet)
– saa pelata P14 Kolmosen kotiottelun FJK:ta vastaan Liinalammilla.

* JanPa/3
– ei pelaa keskiviikkona 2.6. Tampereella Vierasjoukkuetta vastaan Miesten Kutosessa.
– ei pelaa keskiviikkona 9.6. Tampereella TahVea vastaan Miesten Kutosessa.

* Edustusjoukkue
– ei vaikutusta otteluihin, joita ei ole kyseiselle ajankohdalle edes aseteltu aikuisten harrastustoimintaa koskevista rajoituksista johtuen. Harjoittelu on sallittu ja treeneissä noudatetaan kymmenen hengen ryhmäkokoja.


Paljon jää siis otteluita pelattavaksi myöhempään ajankohtaan ja jo alkujaan viivästyneiden kausien aloituksien takia otteluohjelmat tulee olemaan tiiviit, joka tarkoittaa sitä, että osalla joukkueista saattaa kesän mittaan hyvinkin tulla useamman pelipäivän viikkoja.
– Pelitoiminnan kannalta olisi ollut helpompaa ja selkeämpää mikäli rajoitteet olisi päättynyt sunnuntaina 13.6. eikä kesken viikon, sillä nyt alkuviikosta 14.- ja 15.6. jää vielä paljon pelejä rajoitteiden alle ja etenkin nuorimpien ikäluokkien turnausmuotoisten pelipäivien asetteleminen uudelleen on varmasti jokaiselle seuralle epämukava operaatio. On kuitenkin selvää, että toimimme tässäkin asiassa täysin suositusten mukaisesti, JanPan puheenjohtaja Matias Pikka toteaa.

– Onneksi kuitenkin ottelut Kanta-Hämeen sisällä on sallittu, sillä pelien pelaaminen on kuitenkin se juttu tässäkin lajissa, jonka takia harjoituksissakin jaksetaan käydä. Tässä on aina läsnä se uhkakuva, että lasten ja nuorten into harrastamista kohtaan laskee joka kerta, kun ei pääsekään pelaamaan, Pikka pohtii.

Osallistuminen peli- ja treenitoimintaan JanPassa on jokaisessa JanPan joukkueessa täysin vapaaehtoista eli mikäli pelaaja tai tämän huoltajat eivät koe harrastamista tällä hetkellä turvalliseksi, niin omaehtoiselle tauolle jääminen on täysin sallittua. Harrastamisen pitää olla mukavaa ja pelon kanssa se ei sitä ole. Seura ei myöskään pakota pelaamaan otteluita Kanta-Hämeen sisälläkään jos joukkue kokee ottelun pelaamisen turvattomaksi tai liian riskialttiiksi.

Kesäkuun alussa järjestettävään jalkapallokouluun tai tyttöfutispäivään suosituksilla ei ole vaikutusta.

Muistutuksena vielä loppuun, että peli- ja harjoitustoimintaan osallistuminen on kielletty, mikäli pelaajalla on koronaan viittaavia oireita tai tuntee olonsa muuten vähääkään kipeäksi.