Edustuksen kausi käyntiin perjantaina

Janakkalan Pallon Miesten Kolmosessa pelaavan edustusjoukkueen kausi pääsee vihdoin käyntiin tämän viikon perjantaina. Kauden avausottelussa on vastassa sarjakärki FC Haka j, joka aiemmin tunnettiin nimellä Pallo-Sepot 44, mutta nimi vaihtui kun perinteikkäät valkeakoskilaisseurat PS-44 ja Veikkausliigassa pelaava Haka yhdistivät voimiaan. Perjantain ottelu alkaa klo 18:30 ja ottelunäyttämönä toimii Liinalammin kenttä.

Kolmosen kausi alkoi jo kesäkuun alussa muiden kuin JanPan ja Tervakosken Padon osalta, jotka joutuivat odottelemaan kauden aloitusta muita pidempään Kanta-Hämeen koronarajoitusten takia. JanPan perjantainen vastus on ehtinyt pelata jo kolme ottelua, jotka kaikki on päättynyt FC Haka j:n voittoon maalierolla 9-1. JanPa puolestaan on ehtinyt treenaamaan normaalisti vasta muutamia viikkoja, sillä alueen koronarajoitukset eivät antaneet myöden harjoitella yli 10 hengen ryhmissä 15.6. asti.
– Kauden aloittaminen tuntuu tällä hetkellä hyvin hämmentävältä. Itse ottelua kohtaan ei ole isoja odotuksia ja ainoa toive on, että selvitään loukkaantumisten suhteen ehjin nahoin. Pelin tempo tuskin järin suuri tulee olemaan, sillä me ei olla vielä lähelläkään täyttä pelikuntoa. Normaalioloissa kauteen pääsee Suomessa valmistautumaan puoli vuotta ja nyt kunnon valmistautuminen meillä on ollut vain muutaman viikon, niin vammat vähän pelottaa, meillä kun rinki on tällä kaudella aika ohkanen, niin ketään ei olisi varaa menettää, JanPan vastuuvalmentaja Jarkko Lehtonen pohtii.

JanPa tekee alkavalla kaudella jälleen yhteistyötä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa myös aikuisten osalta, sillä viime vuosilta tuttu farmisopimus joukkueiden välille on jälleen täksi kaudeksi tehty. HJS:n edustusjoukkue pelaa Kakkosessa.
-Yhteistyön merkitys meidän toimintaan on ollut aiempina vuosina iso. Se on tuonut meille enemmän vaihtoehtoja Kolmosen tasolle ja jopa vähän turvaakin. Haluamme myös tänä vuonna olla mukana kehittämässä seutukunnan nuoria pelaajia, sillä se on kaikkien yhteinen etu. Meillä on ollut hyvin samanlainen näkemys puolin ja toisin pelaajien kehityksen tarpeesta, Lehtonen toteaa.

HJS:n edustuksen vastuuvalmentaja Lauri Hakanen on samoilla linjoilla Lehtosen kanssa.
– On tärkeää, että seutukunnan lahjakkailla pelaajilla on mahdollisuutta pelata miesten pelejä myös Kolmosen tasolla. Meiltä on pelaajat lähtenyt käymään JanPassa aina hyvillä mielin ja vapaaehtoisesti. Ketään ei ole tarvinnut pakottaa, sillä lähtökohtaisesti pelaaja on siellä itseään varten ja pelaajat ovat sen hyvin ymmärtäneet. Yhteistyö seurojen välillä on toiminut erinomaisesti, sillä silloin kun mennään molempien joukkueiden tarve edellä, niin yhteistyöstä saadaan paras hyöty irti. Sanelupolitiikka ei hyvään yhteistyöhön mahdu, Hakanen toteaa.

-Me ei olla kertaakaan jouduttu tilanteeseen, että meidän olisi ollut ”pakko” ottaa joku mukaan. Joskus ei olla saatu apuja niille pelipaikoille mille oltaisiin toivottu ja joskus on jouduttu sanomaan ”Larelle”, että nyt ei voida jotain tiettyä pelaajaa ottaa mukaan, sillä sille pelipaikalle on ollut sillä kertaa omasta takaa mies. Meillä on ollut hyvin toimivat pelisäännöt ja kunnioitus toisiamme kohtaan, Lehtonen komppaa.

Kauden suhteen JanPalla on Lehtosen mukaan vain yksi tavoite.
– Me ja Pato lähdetään kauteen niin pitkältä takamatkalta sarjan muihin joukkueisiin nähden ja sitä myöden meidän ainoa tavoite on säilyä sarjassa. Me tullaan lähtemään käytännössä jokaiseen alkusarjan otteluun altavastaajana, suurin osa sarjan joukkueista kun on päässyt valmistautumaan kauteen jopa liki puoli vuotta pidempään kun me, sillä Tampereella koronarajoitukset estivät harjoittelun ja pelaamisen talvella vain vajaan parin kuukauden ajalta ja me päästiin ensimmäistä kertaa treenikentälle vasta kesäkuussa, silloinkin pienryhmissä, Lehtonen sanoo.