Poikkeusajat jatkuvat

Maailman poikkeukselliset ajat jatkuvat ja niiden vaikutus myös harrastustoimintaan on näkynyt nyt jo liki vuoden ajan. Kuluneen talven aikana JanPan joukkueet ovat päässeet harjoittelemaan vaihtelevasti, kun välillä kunnan sisäliikuntatilat ovat olleet rajoitusten ja suositusten myötä säpissä ja välillä päällä ovat olleet ryhmäkokoja koskevat rajoitukset.

Viime kauden päätteeksi kelit olivat sen verran sallivat, että harjoittelu Turengin tekonurmella oli mahdollista pitkälle loppuvuotta kohden. Joukkueiden oli määrä siirtyä sisätiloihin marras/joulukuussa, mutta vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi sisäliikuntatilat suljettiin 2.12. lähtien, joten harjoittelua jatkettiin ulkona aina mahdollisuuksien mukaan.

Janakkalan kunta järjesti 4.2. seuroille keskustelutilaisuuden Teamsin välityksellä, jonka aiheena oli koronan tuomat haasteet liikuntatoiminnan järjestämiseen Janakkalassa ja myös JanPa oli tilaisuudessa mukana. JanPassa otettiin ilolla vastaan se miten kunnassa reagoitiin seurojen antamiin parannusehdotuksiin ja palautteeseen, ja vajaata viikkoa myöhemmin kolme Turengin hiekkakenttää ja Tervakoskelta Patalan vanha tekonurmi oli aurattu siihen kuntoon, että niissä oli mahdollista järjestää halutessaan ohjattua toimintaa, jonka lisäksi kentillä oli mahdollisuus liikuntaan vapaa-ajan harrastajille.

Sisätilojen sulku kesti aina 8.2. asti, jolloin kunta avasi jälleen liikuntatilat lasten ja nuorten harrastuksille. Samalla alle 12 vuotiaiden harrastamisesta poistui kaikki rajoitukset, joten liki kaikki JanPan joukkueet pääsivät harjoittelemaan jälleen normaalisti. Toimintaa JanPalla on ollut Turengin liikuntahallissa, alakoulun liikuntasalissa sekä Hämeenlinnan Säästöpankki-Areenalla.

Eniten vallitseva tilanne on kolhinut Suomen neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa miesten edustusjoukkuetta, joka ei viime kauden päätösottelun jälkeen ole pystynyt kokoontumaan kertaakaan yhteen. Suomen hallitus ilmoitti torstaina 25.helmikuuta, että maaliskuussa on edessä kolmen viikon sulkutila, jonka on määrä päättyä 28.3. Edustusjoukkueen kauden on puolestaan määrä alkaa 20.-25.4. välisenä aikana, joten valmistautumisaika kauteen jää auttamatta aivan liian lyhyeksi. Tässä suhteessa tilanne ei ole ollut kaikille edes sama, sillä edustusjoukkue pelaa Läntisen alueen lohkossa B, jossa JanPan lisäksi pelaa 11 muuta joukkuetta, joista 10 kuuluu Pirkanmaan alueeseen, jossa harjoittelu ja pelaaminen on ollut sallittua liki koko talven. JanPan lisäksi lohkosta ainoastaan Tervakosken Pato on ollut samassa veneessä. Alustava otteluohjelma kauteen 2021 edustusjoukkueen osalta löytyy täältä https://www.palloliitto.fi/tulospalveluarkisto/joukkue?x&60918&lanjp21&M3

Edustusjoukkueen lisäksi kolmen viikon sululla on vaikutuksensa myös JanPa/3 -nimellä kulkevaan joukkueeseen, joka koostuu viime vuosien P20 ikäluokan pelaajista, sekä P13/14 joukkueen toimintaan, joka aloitti toimintataukonsa jo nyt. JanPan muut joukkueet pääsevät harjoittelemaan Hämeenlinnan Säästöpankki-Areenalla ainakin 7.3. asti ja ajasta miten toimitaan siitä eteenpäin Hämeenlinnan Liikuntahalliyhtiöt ilmoittaa huomenna maanantaina 1.3.


Matias Pikan valmentama P13/14 viettää nyt lomaa.