Päivitetyt toimintaohjeet harjoitteluun

Suomen Palloliitto päivitti ohjeistustaan lajiharjoittelua kohtaan lauantaina 6.3. ja ohjeet astuvat voimaan myös Janakkalan Pallon joukkueissa. Tällä hetkellä JanPalla ei ulkona olevaa tekonurmikenttää käytössä, sillä Turengin tekonurmi on lumen peitossa ja Hämeenlinnan tekonurmikentältä seuralla ei ole yhtään vuoroa.

Näin ollen JanPan juniorijoukkueihin vaikuttavat seuraavat sisätiloja koskevat ohjeistukset, jotka ovat voimassa toistaiseksi;

Ohjeissa kuvattuja terveysturvallisuuden toteutumiseen tähtääviä lisärajoituksia suositellaan noudatettavaksi jalkapallo- ja futsaltoiminnassa seuraavasti:

  • Vuonna 2008 syntyneet ja tätä nuoremmat sisätiloissa tapahtuvan harjoittelun osalta
  • Vuonna 2007 syntyneet ja vanhemmat lapset ja nuoret sekä sisällä että ulkona tapahtuvan harjoittelun osalta

Käytännössä tämä tarkoittaa, että kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla voivat vuonna 2008 syntyneet ja nuoremmat ikäluokat harjoitella ulkona pelinomaisesti (max 50hlö), mutta sisätiloissa (max 10hlö) toiminta toteutetaan siten, että osallistujien välillä säilyy 2 metrin turvaväli.

Vuonna 2007 syntyneiden ja vanhempien toiminnassa 2 metrin turvavälejä tulee noudattaa myös ulkotiloissa tapahtuvassa harrastustoiminnassa, ja pelinomainen harjoittelu lähikontakteilla ei ole mahdollista.

Lapset ja nuoret voivat edelleen harjoitella jalkapallohalleissa, kun huolehditaan maksimissaan 10 henkilön harjoitusryhmistä ja tilojen asianmukaisesta rajaamisesta. Suurissa liikuntasaleissa ja muissa suurissa tiloissa voi samanaikaisesti toimia erillisiä 10 henkilön ryhmiä ilman, että ryhmien välille syntyy tosiasiallista kontaktia. 

Isossa jalkapallohallissa voi olla maksimissaan 4 enintään 10 pelaajan ryhmää (mukaan lukien valmentaja), kun alueet ovat vähintään 40*30 metrin kokoiset ja erotettu toisistaan vähintään 5 metrin levyisin turva-aluein tai muulla vastaavalla tavalla. Lisäksi tulee varmistaa, että ryhmät eivät kohtaa toisiaan harjoitustapahtuman aikana. Tämä koskee lapsia (vuonna 2008 syntyneet ja nuoremmat) sekä nuoria (vuonna 2007 syntyneet ja vanhemmat).

Palloliiton uutinen asiasta luettavissa kokonaisuudessaan täältä https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/palloliitto-paivittaa-harrastustoiminnan-ohjeita