Miesten syyskierros käyntiin voitolla ja tasapelillä – tänään vastassa Jags

JanPan miesten syyskierros on pyörähtänyt käyntiin kotivoitolla Haka-j/Mustasta ja vierastasapelillä Tampere Unitedin kolmosjoukkueesta. Täydet kuusi pistettäkin oli lähellä, mutta viime viikon keskiviikkona TamU/3 onnistui tasoittamaan ottelun niin, että ottelu päättyi tasoitusmaalin jälkeiseen aloituspotkuun.

Kaksi viikkoa sitten JanPa pääsi kotiotteluun FC Haka-j/Mustaa vastaan todella vahvalla kokoonpanolla. Kentällä nähtiin myös yksi paluumuuttaja, kun Nelosen Härmästä loppukauden lainasopimuksella kasvattiseuraansa palannut Janek Jokinen löytyi avauskokoonpanosta. Janek ei kauaa avausmaalinsa kanssa aikaillut ja mies iski ottelun avausmaalin 11.peliminuutilla. Hetkeä myöhemmin oli Harri Suhosen vuoro avata kauden maalihanat komean kuvion päätteeksi. Avausjakson loppuhetkillä onnistui vielä Pyry Pulkkinen ja näin tauolle mentiin JanPan 3-0 -johdossa.

Toisella jaksolla lukemat revähtivät, kun vierasjoukkueella rupesi jalat ja usko loppumaan. Sen lisäksi vieraat joutui alivoimalle tunnin pelin jälkeen, kun Elias Kososelle nostettiin punainen kortti keskustelujen päätteeksi. Tätä ennen Pulkkinen oli onnistunut toistamiseen ja miesylivoimalla onnistuivat vielä Arttu Raatikainen, Roope Nyman sekä ottelun lopussa Santeri Nousimaa kahdesti. Kahdeksannen maalin jälkeen Haka-j:n puolustaja Oskari Rantala puhui itselleen vielä toisen keltaisen ja näin vieraat päättivät ottelun kahden pelaajan vajaalla.

Meillä oli tosi hyvä nippu jalkeilla otteluun ja kyllähän se kentällä näkyikin. Pelattiin mukavaa jalkapalloa eikä jätetty vastustajalle mahdollisuuksia, vastuuvalmentaja Riku Laine toteaa.

Jos oli kotiotteluun kauden parasta kokoonpanoa tarjolla, niin viikkoa myöhemmin tilanne oli tyystin toinen. Tampereelle vierasotteluun lähdettiin hyvin ohuella nipulla ja ilman maalivahteja, joten maalivahdin hanskat käteensä laittoi kapteeni Tommi Lintilä. Ottelu Tampereella sai karmivan alun, kun jo puolen minuutin jälkeen Jere Parviaisen tyylikäs kaukolaukaus painui verkon perukoille. Aivan avausjakson lopulla onnistui vielä kotijoukkueen Juho Nordström ja näin tauolla jouduttiin punomaan juonia kahden maalin takaa-ajoasemassa.
Meillä oli hirmuinen määrä paikkoja jo ekalla jaksolla, mutta ei saatu mistään sisään ja kaveri teki pari. Tauolla joukkueesta aisti, että kukaan ei ollut vielä heittänyt kirvestä kaivoon ja jokainen uskoi vakaasti siihen, että nousemme vielä ohi.

Kavennus syntyi tunnin pelin jälkeen kulmapotkusta ja maalia voi kuvailla sanoin ”räkämaali”. Janek Jokisen kulmapotku löysi taka-alueelta Okko Pulkkisen ja pallo kimposi lopulta Okon olkapään ja maan kautta niukasti maalin puolelle. Tasoitus tuli 73.minuutilla, kun topparina urakoinut Jukka-Pekka Toivonen nousi pallon kanssa vetopaikalle ja täräytti kauniin kaukolaukauksen verkon perukoille. Johtoon JanPa meni kolme minuuttia ennen loppua, kun topparin paikalta kärkeen nostettu Okko Pulkkinen seurasi velipoikansa Pyry Pulkkisen tolppalaukauksen karat sisään. Lisäajan neljännellä minuutilla TamU/3 onnistui kuitenkin runnomaan kulmapotkun jälkitilanteen sisään ja näin ottelu päättyi pistejakoon.
Ottelun loppu oli kyllä erityisen harmittava. Ennen vastustajan kulmaa meillä oli pallo niiden päässä 2vs2 tilanteessa, mutta ei onnistuttu tappamaan peliä siellä, vaan liian heikon syötön seurauksena vastustaja pääsi vielä meidän päähän ja loppu on niin sanotusti historiaa, Laine toteaa.

Vaihtopenkiltä Tampereella löytyi -07 syntynyt Otto Träff sekä -08 syntynyt Aarne Koskinen sekä taustavoimiin kuuluvat Joonas Välilä & Jani Kuusinen. Koskinen vaihdettiin kentälle jo avausjaksolla, kun Roope Nyman loukkaantui ja myös Träff sai toisella jaksolla pikakomennuksen kentälle Tiitus Kiviahteen jalkakramppien myötä.
Lähtökohdat otteluun oli meille todella haastavat, mutta kentällä nähtiin armoton taistelu ja jokainen voi olla ylpeä itsestään siitä, että kentälle jäi aivan kaikki. Linti hoiti maalivahdin roolin hyvin, mutta toivottavasti loppukauden aikana ei tarvitse enää kenttäpelaajia uhrata maaliin, Laine sanoo.

Tänään ottelut jatkuvat kotipelillä Jagsia vastaan. Lähtökohdat tähänkin otteluun on pelaajiston kannalta haastavat.
Meiltä puuttuu 6-7 avauksen pelaajaa, mutta onneksi tällä kertaa meillä on sentään maalivahti maalissa. Työt, sairastelut, lomareissut ja loukkaantumiset riivaa meitä nyt isolla kädellä ja penkki tulee tänään olemaan hyvin kapea. Onneksi seuran sisäinen yhteistyö on toiminut ja ollaan saatu mukaan Aarne P15 jengistä, jonka lisäksi myös M35 joukkueesta tulee apuja, Laine paljastaa.

Ottelun maalit
11min 1-0 Janek Jokinen (Santeri Nousimaa)
15min 2-0 Harri Suhonen (Ilmari Sainio)
41min 3-0 Pyry Pulkkinen (Janek Jokinen)
58min 4-0 Pyry Pulkkinen (Harri Suhonen)
65min 5-0 Arttu Raatikainen (Ilmari Sainio)
75min 6-0 Roope Nyman (Harri Suhonen)
81min 7-0 Santeri Nousimaa (Janek Jokinen)
82min 8-0 Santeri Nousimaa
Ottelun varoitukset
35min Peik Liljedahl, JanPa
61min Joona Lahtinen, FC Haka-j/Musta
80min Oskari Rantala, FC Haka-j/Musta
83min Elias Heikkinen, FC Haka-j/Musta
Ottelun ulosajot
61min Elias Kosonen, FC Haka-j/Musta (suora punainen)
83min Oskari Rantala, FC Haka-j/Musta (toinen varoitus)

Joonas Välilä

1min 1-0 Jere Parviainen
45min 2-0 Juho Nordström
60min 2-1 Okko Pulkkinen (Janek Jokinen)
73min 2-2 J-P Toivonen
87min 2-3 Okko Pulkkinen (Pyry Pulkkinen)
90+4min 3-3 Jukka Wennström
35min Janek Jokinen, JanPa
49min Artturi Koskela, TamU/3
55min Okko Pulkkinen, JanPa
77min Tuukka Juutilainen, TamU/3
90min Olli Pruuki, JanPa