Miesten kautta jäljellä kaksi ottelua

PiPo-79/2:n ja JanPan välisessä ottelussa perjantai-iltana Rantaperkiön tekonurmella riitti tapahtumia. Ottelu päättyi 4-4 (2-2) -pistejakoon ja avausjaksolla kummallekin joukkueelle nostettiin punakortit. Ottelu pelattiin kentällä, jonka valaistus oli kovin puutteellinen ja sitä myöden peli pelattiin läpi vaarallisissa olosuhteissa.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi 10.minuutin jälkeen, kun oikealta lähtenyt hyökkäys päättyi Pyry Pulkkisen maalipaikkaan ja sarjan maalipörssin kakkosnimi ei paikastaan erehtynyt. Maaliin syötön tarjoili Janek Jokinen. Tasoitus tuli 23.minuutilla, kun pallo jäi pyörimään kulmapotkun jälkeen vaarasektoreille ja lopulta Jarkko Rantanen laukoi pallon verkkoon. JanPa siirtyi uudestaan johtoon, kun Olli Pruuki pelasi pallon Jokiselle, jonka laukaus ohitti kotivahti Panu Kourin. Tasoitus tuli kuitenkin hetkeä myöhemmin vapaapotkusta, kun Naser Muhammedin kova laukaus suuntautui maalia kohti eikä maalivahti Peik Liljedahlilla ollut mahdollisuutta havaita palloa pimeyden takia.

– Kenttä itsessään oli ihan hyvä, mutta ei siellä kyllä yhtä ainutta ottelua pitäisi syksyn pimeydessä pelata. Sen lisäksi, että touhu on pimeydessä vaarallista, niin se laskee myös pelin tasoa todella paljon, kun pelaajat ja maalivahdit eivät näe palloa. Vastustajan toinen maali oli hyvä osoitus siitä ja normaalissa olosuhteissa ”Peku” olisi torjunut sen vedon kymmenen kertaa kymmenestä, JanPan vastuuvalmentaja Riku Laine kertoo.

Avausjaksolla nähtiin myös kaksi punaista korttia. Ensin PiPon avausmaalin tehnyt Rantanen repi Pulkkisen läpiajosta nurin ja erotuomari Hannu Pajusella oli vain yksi vaihtoehto tilanteessa, joka oli punainen kortti. Avausjakson lopulla nostettiin punainen kortti myös JanPan maalivahti Liljedahlille, joka lähti vastaan pystypalloon. Siihen ensimmäisenä ehti vastustajan hyökkääjä, joka koitti yhdellä kosketuksella pelata palloa maaliin, mutta yrityksessä ei ollut riittävästi laatua. Nostoyrityksen jälkeen Liljedahl törmäsi hennosti vastustajan hyökkääjään ja samalla kun tilanteessa aivan hyökkääjän takana ollut puolustaja Tommi Lintilä nappasi pallon itselleen, soi pilli vapaapotkun merkiksi, kuten tilanteessa kuuluikin. Tällä kertaa erotuomari Pajusella meni kortin väri kuitenkin tyystin väärin, sillä tilanteessa ei ollut millään mittapuulla vaarallista pelaamista ja maalipaikkaa tilanteessa ei viety, sillä hyökkääjä ei olisi ehtinyt palloon uudestaan ennen Lintilää vaikka Liljedahl ei häneen olisi törmännytkään.

– Maksettiin tosi kova hinta väärästä tuomiosta. Toista maalivahtia meillä ei matkassa ollut, joten kolmannen kerran tällä kaudella maaliin meni Lintilän Tommi. Tähän päälle vielä kahden ottelun pelikielto Pekulle, jonka myötä meillä on kauden viimeiseen otteluun maalivahdin metsästys edessä, kun toinen maalivahtimme Matias Saarenpää ei siihen otteluun pääse, Laine harmittelee.

Toisella jaksolla JanPa siirtyi kahden maalin johtoon Pyry Pulkkisen maaleilla, kun ensin Jokinen ja sitten Pruuki tarjoili miehelle tyhjät maalit, joista oli mukava puttailla pallot verkkoon ja hatullinen täyteen. Kotijoukkueen Jami Käyhkö onnistui kuitenkin kahdella laukauksella tasoittamaan ottelun ja näin pisteet menivät jakoon.

Tosi halpoja maaleja meille upposi, mutta jokaisessa maalissa pimeys oli hyvin myötävaikuttava tekijä. Normaaliolosuhteissa pelatussa ottelussa tuollaisia maaleja ei olisi nähty. Toki olosuhteet oli molemmille samat, mutta me ei pystytty hyödyntämään pimeyttä ihan samalla tapaa laukauksissa, vaan me yritettiin tehdä maalit lähempää maalia ja kyllähän niitä neljä onnistuttiin tekemäänkin. Lisäksi pimeys vaikutti kyllä isolla kädellä pelin laatuun molempien joukkueiden osalta ja isolta osin ottelu oli kaikkea muuta kuin jalkapalloa. Ei moisissa olosuhteissa pitäisi pelata yhtä ainutta ottelua millään sarjatasolla, Laine sanoo.

Valaistuksen lisäksi Laineelle harmitusta aiheutti pelaajatilanne, joka ottelun lähdettäessä oli kapea ja heikkeni ottelun alkuvaiheilla entisestään. JanPa oli matkassa kahden nuoren vaihtopelaajan voimin, joista Calvin Raudsepp vaihdettiin kentälle jo viiden minuutin jälkeen Ilmari Sainion lihasvamman myötä ja varttia myöhemmin Otto Träff hyppäsi tositoimiin, kun J-P Toivosen polvi petti, jonka myötä vaihtopenkille nappulakengät jalassa jäi vain Jani Kuusinen.

– Meillä on ollut ongelmia käytännössä läpi kauden saada vieraspeleihin riittävästi väkeä ja se näkyy sarjataulukossa. Kotikentällä edellispelissä tullut tasuri LaVea vastaan oli kauden ensimmäinen pistemenetys Turengissa, mutta vieraskentällä ollaan pelattu neljä tasuria ja hävitty kerran. Siinä on pitkälti syy miksi sarjan voitto menee tällä kaudella Lammin suuntaan, mutta pitkässä juoksussa sitä saa mitä tilaa, Laine toteaa.

Sarjaa johtaa LaVe/KPR 43 pisteellä ja JanPa on toisena pelin enemmän pelanneena 41 pisteellä. Kolmantena on FC Haka-j/Musta 36 pisteellä, joten ensi viikon kotiottelussa Viialan Peli-Veikkoja vastaan JanPalla on mahdollisuus varmistaa sarjan toinen sija. Sarjajärjestelmä on armoton ja vain ykkönen nousee varmasti Vitoseen, mutta mikäli liitosta otetaan yhteyttä täydennysjärjestelyn merkeissä, niin JanPa on valmis ottamaan paikan sarjaporrasta ylempänä vastaan.

– Pari viikkoa takaperin nousu oli vielä meidän omissa jaloissa, mutta ei pystytty sitä tilaisuutta hyödyntämään ja nyt jäädään odottelemaan kauden jälkeisiä aikoja. Sitä ennen meidän pitää kuitenkin pedata mahdollisimman hyvät lähtökohdat täydennysjärjestelyitä varten ja ottaa täydet pisteet jäljellä olevista peleistä. Varmaa on kuitenkin se, että mikäli liitosta tarjotaan paikkaa Vitosessa, niin otamme sen vastaan, sillä tämä kausi on osoittanut, että olemme pelanneet pitkälti väärässä sarjassa LaVe/KPR:n kanssa, Laine toteaa.

Ottelun maalit
10min 0-1 Pyry Pulkkinen (Janek Jokinen)
23min 1-1 Jarkko Rantanen
28min 1-2 Janek Jokinen (Olli Pruuki)
31min 2-2 Naser Muhammed
55min 2-3 Pyry Pulkkinen (Janek Jokinen)
65min 2-4 Pyry Pulkkinen (Olli Pruuki)
70min 3-4 Jami Käyhkö
75min 4-4 Jami Käyhkö
Ottelun varoitukset
33min Okko Pulkkinen, JanPa
60min Riku Korhonen, PiPo-79/2
67min Naser Muhammed, PiPo-79/2
87min Daniel Lehtinen, PiPo-79/2
88min Olli Pruuki, JanPa
Ottelun ulosajot
36min Jarkko Rantanen, PiPo-79/2
44min Peik Liljedahl, JanPa