Miesten kausi käyntiin ensi viikolla

JanPan miesten kausi Läntisen alueen Vitosessa käynnistyy ensi viikolla. Ensimmäisen kerran pisteistä pelataan Tampereella, jossa Ilves/3 isännöi kauden avausottelua torstaina Kaupin tekonurmikentällä. Valmistautuminen kauteen on ollut heikko, sillä yhteisiä tapahtumia talvikauden aikana on alla vain yksi eli Suomen Cupin ottelu, jossa JanPa tippui Seiskassa pelaavalle FC Helmi Jätkälle rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Varsinainen peliaika päättyi 2-2, jonka jälkeen potkittiin rangaistuspotkukisa ja se meni kotijoukkueelle 4-2. JanPan maalit laukoi Santeri Nousimaa rankkarista sekä vaihdosta tehokkaasti kentälle mennyt Henrik Nummenpää.

JanPan vastuuvalmentaja Riku Laine ei ole tyytyväinen joukkueen talvikauteen.
Me tullaan lähtemään kauteen takamatkalta muihin verrattuna. Talven ajan meillä on ollut sunnuntaisin Hämeenlinnan Pullerihallista tunnin vuoro, mutta se ei ole herättänyt pelaajistossa juurikaan mielenkiintoa ja sillä vuorolla on käynyt lähinnä seuramme M35 joukkueen pelaajistoa. Sielläkin on tiukka kausi tulossa, joten hyvä, että edes joku joukkue on hieman päässyt valmistautumaan kauteen, mutta Vitosta silmällä pitäen sunnuntain vuorosta ei ole ollut mitään hyötyä, kertoo itsekin JanPan M35 joukkueessa pelaava Laine.

Suomen Cupissa toive oli päästä pelaamaan pari peliä, mutta jälleen kerran cup-juna tyssäsi Kauppiin. Viime vuonna ACE/2 oli meitä pykälän parempi, mutta tällä kertaa töpeksimme ihan itse lahjoittamalla vastustajalle täysin ilmaisen tasoitusmaalin lisäajalla ja rankkareilla kokeneempi kotijoukkue oli parempi. Meillä oli pelissä täysin riittävä määrä maalipaikkoja tehdä enemmänkin kuin kaksi, mutta vastustajan maalivahti oli ilmiömäisellä torjuntatuulella ja viimeistelyissä näkyi vielä talven ruoste, Laine kertaa tapahtumia.

Vitosen osalta talven aikana on ehtinyt tulla sarjajärjestelmän suhteen muutoksia, sillä liitosta ilmoitettiin seuroille, että kaudella 2025 Vitonen pelataan kahdessa lohkossa. Tämän seurauksena 10/12 Vitosen joukkueesta säilyy suoraan ja sarjan viimeiseksi jäänyt joukkue karsii säilymisestä Kutosen parhaan ei nousijan kanssa. Kaudella 2025 Vitosessa tulee pelaamaan 20 joukkuetta.
Meidän leirissä muutos otettiin ilolla vastaan. On tosi hyvä, että liitossa reagoitiin nykytilanteeseen, sillä Kutosen joukkuemäärä on paisunut tosi isoksi, kun Seiska ei enää tunnu kiinnostavan kuin muutamia Tampereen joukkueita. Nythän tilanne on ollut se, että joukkueet ovat saaneet päättää ilmoittautuvatko Kutoseen vai Seiskaan ja tämän myötä joukkuemäärien suhde sarjoissa on mennyt vinksalleen. On tosiaan hyvä, että tilannetta nyt korjataan, Laine toteaa.

Janekista kapteeni
JanPa lähtee tulevaan kauteen pienin muutoksin pelaajiston osalta, sillä vaihtuvuus on pysynyt matalalla tasolla. Laatua kentälle JanPa sai Miika Paussun muodossa, joka on edellisten vuosien aikana pelannut Hämeenlinnan Jalkapalloseuran riveissä Kakkosta, mutta palaa nyt kasvattiseuransa paitaan. Kaikkiaan otteluita Kakkosessa kertyi 50, jonka lisäksi pelejä Kolmosessa ehti HJS:n paidassa tulla vyölle 23 kappaletta. Lisäksi kesken viime kauden lainasopimuksella Nelosessa pelaavasta Hämeenlinnan Härmästä takaisin kasvattiseuransa paitaan palannut Janek Jokinen on nyt JanPan käytössä heti alkukaudesta, sillä Janekin paperit siirretiin JanPaan talven aikana pysyvästi. Samalla vastuuvalmentaja Laine teki Janekista joukkueen kapteenin.
– Viimeiset pari vuotta joukkuetta on kipparoinut Tommi Lintilä, mutta koska hän on jo muutenkin minun ja Kuusisen Janin apuna valmennuksessa, niin halusin tehdä Janekista kapteenin. Hänellä on olemassa kaikki kapteenin ominaisuudet ja olen varma, että hän pystyy kapteenin roolissa olemaan hyödyksi sekä kanssapelaajille että valmennukselle. Kyseessä ei siis missään nimessä ollut minkäänlainen epäluottamuslause ”Lintiä” kohtaan ja tämän päätöksen tein molempien miesten mielipidettä kuunnellen, Laine avaa kapteenivalintaa.

Tulevan kauden kapteeni Janek Jokinen kaudella 2018 Valkeakoskella Apian kentällä yhdessä maalivahti Janne Oksasen kanssa.

Kapteenin roolin lisäksi Jokiselle ja toiselle uudelle miehelle Paussulle Laine on kaavaillut isoa roolia kentällä.
– Kyllähän siinä on todella taitava kaksikko Vitosen tasolle ja heille on helppo tulla antamaan isoa roolia kentällä. Lisäksi uskon, että Pyry Pulkkinen tulee olemaan jälleen kova kärjessä, vaikka maalimäärät varmasti väkisinkin tulee vähän laskemaan viime kauteen verrattuna. Tulitukea tulee antamaan Olli Pruuki, joka on treenannut itsensä talven aikana omatoimisesti kovaan fyysiseen kuntoon ja siitä olen oikein iloinen. Kaikkinensa meillä on riittävän hyvä materiaali Vitoseen, jotta meidän ei tarvitse lähteä vain selviytymään, kunhan vaan saamme itsemme riittävään pelikuntoon, Laine sanoo.

Miika Paussu (keskimmäinen JanPan pelaaja) pelasi JanPan paidassa yhden ottelun kaudella 2020, kun JanPalla ja HJS:lla oli farmisopimus. Kuva: https://unnah.kuvat.fi/kuvat/JanPa-TamU+29.8.2020+/2020_08_JanPa_TamU-47.jpg

Härmän kanssa farmi
Tulevalle kaudelle JanPa teki farmisopimuksen Nelosessa pelaavan Härmän kanssa. Joukkueilla oli farmisopimus myös toissakaudella, mutta viime kaudella JanPa meni omillaan, joka näkyi raa’alla tavalla etenkin vierasotteluissa.
– Kyllähän meidän viime kauden vieraspelit etenkin syksyllä oli surkuhupaisia, kun jouduttiin lähtemään reissuihin ilman maalivahtia tai hyvin vajavaisella vaihtopenkillä. Farmisopimuksen turvin pyrimme välttämään tämän tilanteen, jonka lisäksi minulle henkilökohtaisesti on tärkeää, että seutukunnalla tehdään yhteistyötä. Keskustelut farmin sisällöstä Härmän valmennuksen kanssa sujui kivuttomasti, sillä olimme alusta lähtien samalla sivulla asioiden suhteen ja olen hyvin luottavainen sen suhteen, että tästä hyötyy kauden aikana molemmat osapuolet, Laine toteaa.

Ensimmäinen kotiottelu JanPalla on edessään lauantaina 20.4. Turengin tekonurmella klo 14 Fish Unitedia vastaan, joka lukeutuu yhdeksi sarjan nousijasuosikeista.
– Ennakkoasetelmissa laskisin nousutaistoon ACE/2:n, FC Kangasalan, FC Melodyn ja Fish Unitedin. ACE/2:lla on kokenut runko, jotka pitkään pelailivat Kolmosessa meidän vanhaa edustusta vastaan ja myös tulokset Suomen Cupissa on ollut hyviä. FC Kangasalaa kävin vakoilemassa heidän ensimmäisessä Suomen Cupin pelissä ja he pelasivat laadukasta jalkapalloa. FC Melody on kokenut ja hyvä joukkue ja Fish United on panostanut jälleen paljon tulevalle kaudelle. Varsinaisia heittopusseja sarjassa tuskin tulee olemaan, vaikka NePan esitys Suomen Cupissa LaVe/KPR:ää vastaan jätti todella paljon parantamisen varaa. Meidän tavoite ennen sarjauudistusta oli sarjapaikan säilyttäminen ja se on edelleen se minimitavoite, Laine toteaa.