Miehille kabinettinousu Vitoseen

JanPan miehet pelaavat kaudella 2024 Miesten Vitosessa, vaikka viime kaudella suora nousu jäikin haaveeksi LaVe/KPR:n viedessä Kutosen lohkon ykköspaikan. JanPa petasi itselleen kabinetteihin hyvät asetelmat ollen kaikkien Kutosen lohkojen paras lohkokakkonen ja vaikka pitkään näytti, että siitä ei lopulta hyötyä ollutkaan, niin tammikuun alkupuolella Palloliitolta tuli yhteydenotto, jossa tarjottiin paikkaa Vitoseen ja tämän JanPa myös otti vastaan.

Vitonen pelataan yhdessä lohkossa ja moottoritie Tampereen suuntaan tulee tulevalla kaudella JanPalle tutuksi, sillä Tampereelta Vitosessa pelaavat ACE/2, FC Melody, Fish United, Ilves/3, NePa ja TAS. Tampereen läheltä mukana ovat FC Kangasala ja PYRY (Nokia), jonka lisäksi matka vie kerran Orivedelle Tuiskun vieraaksi. Lähimmät matkareissut suuntautuvat Lammille LaVe/KPR:n vieraaksi sekä Urjalaan, josta mukana on UrPS. Kaikkiaan joukkueita Vitosessa on siis 12, jonka myötä sarjaotteluiden määrä tulevalla kaudella on 22.

Otteluohjelmaa laaditaan vielä uomiinsa, mutta varmaa on se, että sarjapelien osalta kausi alkaa viikolla 15 (8.4.-14.4.) vierasottelulla Ilves/3:sta vastaan. Kauden päätös koittaa syyskuun lopussa kotiottelulla TASia vastaan. Kotiottelut JanPa tulee pelaamaan muuten lauantaisin klo 14, mutta LaVe/KPR:aa vastaan kotiottelu joudutaan pelaamaan perjantaina 10.5. klo 19. Viimeiset kaksi kautta kotiottelut on pelattu poikkeuksetta Turengin tekonurmella, mutta koska Liinalammin nurmikenttä oli edellisvuosista poiketen viime kaudella riittävän kelvollisessa kunnossa loppukesästä jalkapallon pelaamiseen, niin tänä vuonna JanPa pelaa siellä kolme ottelua heinä- ja elokuussa.

Joukkueen taustossa ei muutoksia ole tapahtunut ja vastuuvalmentajana jatkaa kolmatta kautta Riku Laine. Lisäksi valmennuksessa on Jani Kuusinen, joka samalla hoitaa joukkueenjohtajan hommia. Tommi Lintilä jatkaa pelaajavalmentajan roolissa ja Joonas Välilä huoltopäällikkönä, jonka lisäksi taustoissa jatkaa Mikko Mononen rahastonhoitajana.

Vitonen tulee olemaan kauden 2024 osalta raaka, sillä Kutoseen tuli neljä lohkoa ja kun jokaiselle lohkonousijalle pitää löytää paikka ylempää se tarkoittaa sitä, että Vitosesta tippuu suoraan peräti 4/12 joukkuetta. Vastuuvalmentaja Laine tietää, että tulevalla kaudella otteluiden taso tulee nousemaan reilusti.
Vitonen on tällä kaudella todella kova sarja ja yhtään viime vuosilta tuttua läpsyttelypeliä, jossa harjoitellaan maalintekoa, ei ole odotettavissa. Alasarjat aina hieman elää sykleittäin ja nyt ollaan sellaisella vaiheessa, että Vitonen on likimain samaa tasoa kuin Nelonen ja tilanne on siinä määrin vähän hassu, että puolet Vitosen joukkueista pystyisi säilyttämään tällä kaudella paikkansa Nelosessa, josta tippuu varmuudella vain yksi, Laine pohtii.

Ennakkoasetelmissa kabinettinousija on asetettava sarjan pohjalle ja sen myös Laine myöntää.
– Neljä joukkuetta kun lähtee alaspäin, niin kyllä siinä työtä on tehtävänä, jotta Turengissa pelataan Vitosta myös kaudella 2025. Meille oli kuitenkin selvää, että mikäli paikkaa ylempänä tarjotaan, niin se myös vastaan otetaan. Pelit tulee kehittämään meitä paljon enemmän, kun nyt jokaisessa pelissä on laitettava kaikki peliin, jonka lisäksi avustavien erotuomarien saaminen peleihin on hieno asia, Laine sanoo.

Virallisten otteluiden osalta JanPan kausi käynnistyy tulevalla viikolla, kun Suomen Cupin tasauskierroksen ottelu pelataan Tampereella Kaupin talvikentällä. Arpa toi vastaan JanPalle Seiskassa pelaavan FC Helmi Jätkän.
Olen tyytyväinen arpaan ja toivottavasti saamme vielä toisenkin cupin ottelun alle ennen sarjakauden alkua. Talvikaudella emme liiaksi ole harjoitelleet, muutamat yksilöt ovat lajituntumaa pitäneet yllä käymällä kerran viikossa pelailemassa ja osa on pitänyt pallotuntumaa yllä futsalin parissa, mutta noin muuten ollaan kauden suhteen vielä ihan lähtötelineissä, joten Suomen Cup tulee palvelemaan meitä erinomaisesti. Ja totta kai haluamme edetä kilpailussa niin pitkälle kuin mahdollista, kuten varmasti jokainen muukin cupiin lähtenyt joukkue, Laine toteaa.