Miehille voitto tiukan taiston jälkeen

JanPan miehet kohtasivat keskiviikkona kotikentällä Turengin tekonurmella Forssan Jalkapalloklubin. Ottelu päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen JanPan 3-2 (1-0) voittoon ja ottelun ratkaisumaali syntyi vain neljä minuuttia ennen loppua Santeri Nousimaan toimesta. Nousimaa iski myös JanPan ensimmäisen osuman ja toisesta maalista vastasi Olli Pruuki.

JanPa sai otteluun lentävän lähdön, kun Santeri Nousimaan keskialueen sivuvapari painui suoraan maaliin, kun kummankaan joukkueen pelaajat eivät hyvään keskityspalloon osuneet. Tässä vaiheessa ottelua oli pelattu vain kolme minuuttia. Ensimmäinen kymmenminuuttinen oli tasaväkistä vääntöä, jonka jälkeen vierasjoukkue FJK otti tahtipuikon kätösiinsä ja alkoi määrämään pelin tahtia. JanPa ei päässyt aktiivisen vierasjoukkueen paineen alta kunnolla pois ja näin myös hyökkäyspelaaminen jäi kovin vaisuksi, kun palloa ei saatu kontrolloidusti ylöspäin. Vahvasta pelillisestä hallinnasta huolimatta FJK ei onnistunut avausjaksolla vielä maalinteossa, josta käy kiittäminen myös hyvän ottelun JanPan maalilla pelannutta Matias Saarenpäätä.

Toiselle jaksolle JanPa teki hieman muutoksia, jonka myötä kenttätapahtumia saatiin tasoitettua. Avausjaksolla hyökkääjänä ollut Olli Pruuki tippui pykälän alaspäin ja kärkeen tuli vääntövoimaa omaava Pyry Pulkkinen, jonka myötä palloa saatiin pidettyä pidempiä jaksoja JanPalle suotuisilla alueilla. FJK kuitenkin jaksoi myös toisella jaksolla tehdä kovan määrän työtä ja etenkin kapteeni Markus Aaltonen aiheutti nopeudellaan päänvaivaa JanPalle. 59.minuutilla Aaltonen tasoittikin ottelun, kun mies pääsi JanPan hutipotkun seurauksena läpiajoon, kiersi Saarenpään ja laukoi pallon tyhjiin.

Tasatilanne kesti kuitenkin vain viisi minuuttia, kun JanPa sommitteli hienon johtomaalin. Erinomaisen ottelun pelannut Pruuki teki oikeita ratkaisuja sekä pallon kanssa että ilman ja lopulta Henrik Nummenpää vapautti Pruukin läpiajoon eikä mies erehtynyt. Tasoihin FJK tuli 77.minuutilla ja sekin tilanne avautui puolivarkain, jonka päätteeksi Lauri Grönroos onnistui toisella yrittämällään laukomaan pallon maaliin. Ensimmäisen yrityksen torjui mainiosti Saarenpää, mutta torjunnan jälkeen pallossa oli niin kova takakierre, että pallon osuessa maahan se pyöri takaisin Grönroosille ja hänen jalasta maaliin.

Ottelu näytti vääjämättä päättyvän jo pistejakoon, kunnes neljä minuuttia ennen loppua Nousimaa onnistui toistamiseen maalinedushässäkän päätteeksi. Pallo tippui härdellin päätteeksi sopivasti Nousimaalle, joka sijoitti pallon vasemman jalan sisäsyrjällä läheltä riman alle ja tätä johtoa JanPa ei enää menettänyt. Näin olleen viiden ottelun jälkeen JanPalla on kasassa kolme voittoa ja kaksi tasapeliä eli 11 pistettä.

– Vastassa oli hyvä ja pelaava joukkue ja täydet pisteet tuli vaikeimman kautta. Ensimmäisellä jaksolla oltiin selvästi perässä, mutta toiselle jaksolle parannettiin ja yleisökin varmasti viihtyi lehtereillä loppuun asti, sillä ottelu oli viihdyttävä ja jännittävä, JanPan vastuuvalmentaja Riku Laine kiteyttää.

Me ei saatu peliä ihan toivotulla tavalla avausjaksolla rullaamaan, josta osa johtui omasta huolimattomuudesta ja osa taas puhtaasti vastustajasta, sillä FJK liikkui todella hyvin ja laittoi meidät ahtaalle. Lisäksi silmiin pisti se, että hävisimme jälleen ison osan kaksinkamppailuista aivan kuten edellisottelussa ParViakin vastaan. Niitä pitää ruveta voittamaan paremmin, sillä se helpottaa kummasti peliä kun niistä tilanteista pallon saa omalle joukkueelle eikä tarvitse lähteä juoksemaan perään, Laine pohtii.

– Rehellisyyden nimissä on todettava, että kenttätapahtumiin nähden me ei ehkä oltaisi täysiä pisteitä ansaittu, vaan tasapeli olisi ollut oikeutettu tulos. FJK pelasi hyvää jalkapalloa ja mikäli vain saavat samanlaisen nipun jalkeille, niin he pystyvät voittamaan kenet tahansa. Olen kuitenkin tosi iloinen siitä, että onnistuttiin tämmöinen äärimmäisen tiukka vääntö kääntämään omiin nimiin. Meillä oli muutama ehdoton onnistuja, jotka tässä auttoivat eli Pruukin Olli pelasi aivan älyttömän hyvän ottelun ja lisäksi kauden ensimmäisen sarjaottelunsa pelannut J-P Toivonen oli topparina erittäin tärkeä pala alakertaa. Vastustajalla oli niin vikkelää jalkaa hyökkäyspäässä, että J-P juoksuvoimaisena kaverina pelasti meidät useampaan kertaan. Myös maalivahti Saarenpää oli oikein hyvä, Laine kehuu.

Seuraava ottelu JanPalla on edessä tulevan viikon perjantaina, kun joukkue matkaa Lammille sarjakärki LaVe/KPR:n vieraaksi. Ottelu alkaa Turvan nurmikentällä klo 19.

Ottelun maalit
3min 1-0 Santeri Nousimaa
59min 1-1 Markus Aaltonen
64min 2-1 Olli Pruuki (Henrik Nummenpää)
77min 2-2 Lauri Grönroos
86min 3-2 Santeri Nousimaa
Ottelun varoitukset
66min Roope Nyman, JanPa