Loiske murjoi JanPan

Janakkalan Pallo kärsi toisen perättäisen tappion Kolmosessa, kun Sääksjärven Loiske murjoi JanPan nurin lukemin 4-0 (2-0). JanPa ei epävakaisessa säässä pelatussa ottelussa päässyt parhaalle tasolleen ja kun Loiske pelasi hyvää jalkapalloa oli loppulukemat JanPan kannalta tylyt.

Ensimmäinen kaksikymmentä minuuttia mentiin hyvin vahvasti kotijoukkueen komennossa ja se näkyi myös tulostaululla. Avausmaali syntyi kahdeksannella minuutilla, kun Loiskeen matala keskitys vasemmalta painui ohi liukastelevan JanPa-puolustuksen ja boksissa oli valppaana kokenut Tomi Lahtinen, joka laukoi pallon varmasti maaliin ohi Ari Takalan. Loiske lisäsi johtonsa kahteen 18. minuutilla, kun jälleen liukas kenttä teki tepposet JanPalle ja sen seurauksena hyvän ottelun vasemmalla laidalla pelannut Fation Osma pääsi laukomaan 20 metristä. Laukauksen laatu oli kohdillaan ja pallo painui komeasti alanurkkaan ohi voimattoman Takalan.

Kahden maalin johtoasemassa Loiskeen suurin hyökkäysinto laantui ja JanPakin alkoi päästä pelivälineeseen kiinni, mutta syöttöjen laatu oli liian heikkoa, jotta hyvien maalipaikkojen luominen olisi onnistunut. Jossittelua aiheutti avausjakson lopussa viheltämättä jäänyt rangaistuspotku, kun Juuso Kemppainen haastoi itsensä taidokkaasti boksiin asti, jossa laitapuolustajan tie katkaistiin tylysti kampilla, mutta tällä kertaa erotuomari Kirill Naishoulerin pilli ei soinut.
-En tiedä olisiko peli muuttunut, jos se rankkari olisi tuomittu. Vastustajan valmentaja totesi pelin jälkeen, että se oli ihan selvä rike ja siitä jäi pilkku viheltämättä, mutta rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että vastustaja oli todella hyvä ja ansaitsi täysin voittonsa. Odotettiin aikaisempien vuosien perusteella erilaista ottelua, mutta nyt vastassa oli jopa yksi sarjan kovimpia joukkueita, JanPan valmentaja Jarkko Lehtonen toteaa.

Toisella jaksolla ottelun kulku noudatti samaa kaavaa, sillä erotuksella että JanPan pelaamisesta alkoi paistamaan entistä enemmän väsymys ja Loiske jatkoi laadukasta tekemistä. Kolmas maali syntyi 52. minuutilla, kun kotijoukkueen keskitys oikealta kimposi epäonnekkaasti JanPan toppari Tommi Ijäksestä omiin. Loppulukemat pääsi nautiskelemaan 66.minuutilla Osma, joka sai tähtäillä illan toisensa erinomaisen esityön päätteeksi tyhjään maaliin.
-Meillä oli todella surkea alku otteluun. Omien virheiden ja epäonnisten liukastumisten takia ajauduttiin kahden maalin takaa-ajoasemaan. Kaikista huonointa oli kuitenkin ylöspäin pelaaminen. Vastustaja makasi todella alhaalla ja se ei meille tunnu sopivan, jonka lisäksi meidän kuntopohja vaikeuttaa pelaamista etenkin toisilla jaksoilla. Kehityskohtia meille jäi paljon, Lehtonen summaa.

Toisella jaksolla lähimpänä maalintekoa JanPalta oli avausottelussa hattutempun puskenut Ilkka Turunen, joka jälleen pääsi yrittämään Kaarle Keskitalon antamasta kulmapotkusta ja pallo meni jo kotivahti Akseli Syrjälän ohi, mutta Loiskeen Teemu Hannula pelasti tilanteen vatsallaan maaliviivan läheisyydestä. JanPan ottelut jatkuvat ensi viikolla Tampereella, kun torstaina vastassa on yhden tasapelipisteen kerännyt TKT, joka lukeutuu JanPan tämän kauden päävastustajiin.
-Nyt treenataan tulevalla viikolla pari kertaa ja torstaina haetaan Tampereelta voitto, se on ainoa mikä meille sieltä kelpaa, Lehtonen päättää.

Ottelun maalit
8min 1-0 Tomi Lahtinen
18min 2-0 Fation Osma
52min 3-0 Oma Maali
66min 4-0 Fation Osma
Ottelun varoitukset
28min Tomi Lahtinen, Loiske
78min Jarkko Saarman, JanPa