Edustukselle kotiavauksesta tappio

Janakkalan Pallo kärsi kauden avaustappion kotiavauksessa, kun perjantaisessa hellekelin ottelussa Nokian Palloseura lähti Liinalammin kentältä täyden pistepotin kera 1-2 (1-1) -voiton myötä. Runsaslukuisen yleisön edessä pelatussa ottelussa JanPa ei onnistunut esittämään parastaan.

JanPa lähti otteluun samantyyppisellä taktiikalla kuin viikko sitten. Keli oli jopa vielä armottomampi mitä sarja-avauksessa ja kuntotaso sama, joten tiedossa oli, että ottelusta tulee raastava ja sitä myöden JanPa ei yltiöpäiseen prässiin alussa lähtenyt. Avausottelunsa voittanut NoPS hallitsi palloa, mutta ei onnistunut luomaan omin avuin kovinkaan kummoisia maalipaikkoja. Ensimmäisen kunnon maalipaikan sai NoPS-kärki Ville Kuusinen, joka sai pallon lahjana JanPa-puolustuksen ohipotkun jälkeen, mutta viimeistely-yritys kolahti ainoastaan ylärimaan. Sen jälkeen kumpikin joukkue sai puolittaisia maalipaikkoja ilman sen kummempaa todellista vaaraa, kunnes avausjakson lopussa tapahtui rytinällä.

Ensin 40. peliminuutilla Kuusinen ehti ensimmäinenä JanPa-vahti Heikki Viitasen torjunnasta tulleeseen irtopalloon ja puttasi NoPSin läheltä vierasjohtoon. Seuraavasta tilanteesta JanPa tasoitti ottelun, hieman onnekkaastikin, kun Harri Suhonen hyppäsi Kaarle Keskitalon antamaan keskialueen vapaapotkuun. Pallo kimposi Suhosen selästä ja meni lopulta NoPS-toppari Henrik Rahikaisen päästä omiin, mutta maali merkattiin nykysääntöjen mukaan Suhoselle, jonka selkäohjaus suuntautui maalia kohti. Näin tauolle lähdettiin 1-1 -tasatilanteesta.

Toisen jakson alkuun erotuomari Robin Kuloaro vihelsi vieraille rangaistuspotkun, vaikka JanPa-toppari Tommi Ijäksen liuku omalla rankkarialueella täyttikin sääntökirjan kriteerit. JanPan onneksi vieraiden Tuomas Lehti toteutti reilun pelin meininkiä ja ampui lahjarankkarin voimalla yli. Hetkeä myöhemmin kohistiin toisessa päässä, kun avausottelussa hattutempun puskenut Ilkka Turunen onnistui jälleen nikkaamaan kulmapotkun maaliin. Tuomarin pilli vislasi, mutta ei suinkaan maalin, vaan rikkeen merkiksi.
   -Jos samanlaisista normaaleista kulmatilanteista olisi vihelletty avausottelussakin tuollaisia rikkeitä, en olisi tehnyt yhtään maalia, Turunen totesi ottelun jälkeen.

Ottelun voittomaali syntyi 70. minuutilla vieraiden kapteeni Samu Jokelan toimesta, jonka kaukolaukaus massan takaa muutti hieman suuntaa Ijäksen reidestä ja painui sitä myöden verkkoon. Ennen takaiskua JanPalla oli jo tovin ollut vaikeuksia päästä kunnolla keskiviivan paremmalle puoliskolle, eikä vaihdotkaan tuoneet toivottua lisävirtaa kentälle. Etenkin toisella jaksolla JanPan pelaamisesta alkoi paistamaan liian kova väsymys, jonka myötä perusasiat kuten syötöt ja haltuunotot tuottivat tuskaa. Loppuhetkillä JanPa oli lähellä tasoittaa ottelun Juuso Lindroosin napakalla vasemman jalan laukauksella, mutta NoPS-kassari Juuso Ylinen oli valppaana ja torjui laukauksen, jonka myötä paremman kuntopohjan omannut NoPS nappasi kaikki sarjapisteet mukaansa.

JanPan valmennusvastuun kantoi tällä kertaa pelaajavalmentaja Harri Suhonen, joka tappiosta huolimatta oli positiivisin mielin.
   -NoPS on kaikessa inhottavuudessaan ihan puhtaasti sarjan top4 -joukkueita, joten posiitivista oli se, että vaikka meiltä ei ihan priimamatsi ollutkaan, niin silti oli mahdollisuus pisteisiin. Pykälän laadukkaammalla tekemisellä oltaisiin pisteitä saatu. Ei NoPSikaan kunnon maalipaikkoja saanut luotua, joten siinä määrin harmittaa vähän halvalla päästetyt maalit, joilla pisteet meni Nokialle, Suhonen pohtii.

-Toisella jaksolla meillä oli sama elementti havaittavissa kuin avausottelussa Tampereella, eli jalka alkoi painaa aika pahasti, mutta jopa siitä huolimatta ainakin se piste oli tarjolla. Kyllä tämä taas uskoa tuo jatkoon ja nyt edessä on kolme vieraspeliä, joista kaikki vastustajat kuuluu meidän niin sanottuihin päävastustajiin, joten pisteitä näistä otteluista pitää saada hyvin, Harri sanoo.

Ottelu oli alkujaan merkattu pelattavaksi tekonurmelle, mutta se siirrettiin peliviikon aikana Liinalammin nurmikentälle.
   -Kaikki kolme tulevaa vieraspeliä on nurmikentillä ja tekiksellä olisi ollut ihan hirvittävä pelata tällä kelillä, niin haluttiin pelata tämä ottelu Linskillä, josta on nyt pidetty hyvä huoli. Toivottavasti pääsemme pelaamaan siellä jatkossakin.

JanPan onnistujista Suhonen nostaa esiin kaksi nimeä.
   -Turusen Ilelle harvoin sattuu huonoja pelejä, oli nytkin eliittiä ja pitää pintansa pelistä toiseen. Vaihdosta kentälle tullut Juholan Jami oli virkistävä kärki. Ennakkoluuloton tekeminen lämmitti omaa sydäntä ja toki HJS:n apujen kautta saatiin lisää laatua, mutta tällä kertaa sekään ei riittänyt.

Ottelun maalit
40min 0-1 Ville Kuusinen
42min 1-1 Harri Suhonen (Kaarle Keskitalo)
70min 1-2 Samu Jokela
Ottelun varoitukset
7min Teemu Syrjänen, NoPS
39min Toivo Peltoniemi, JanPa
45+2min Henrik Rahikainen, NoPS
81min Tuomas Lehti, NoPS
90+2min Matias Hakari, NoPS