JanPa vietti päättäjäisiä ja palkitsi ansioituneita

Janakkalan Pallo vietti viime viikolla kauden päättäjäisiä Kiipulan auditoriossa, jossa palkittiin kuluneen vuoden ansioituneita pelaajia ja toimihenkilöitä. Tilaisuuden avasi seuran puheenjohtaja Matias Pikka, joka kertoi kuluneen vuoden olleen jälleen haastava, sillä vaikka koronatilanne yleisesti ottaen olikin paremmalla tasolla kuin 2020, niin jalkapallokausi kilpailullisten pelien osalta päästiin aloittamaan jälleen vasta muutamaa kuukautta normaalia myöhemmin.
    -Tässä ollaan jälleen yksi vuosi tasapainoiltu rajoitusten kanssa, sillä meidän päätavoitteena on kuitenkin koko ajan ollut mahdollistaa turvallinen harrastaminen paikallisille lapsille ja nuorille. Toiminnan laittaminen tauolle on ollut se viimeinen vaihtoehto, johon ei onneksi tänä vuonna ole ollut tarvetta. Kausi on ollut vaikea ja raskaskin, mutta siitä ollaan onneksi selvitty kuivin jaloin. Toivottavasti tuleva vuosi on jo seuratasollakin helpompi, Pikka toivoo.

Jokainen joukkue palkitsi omasta joukkueestaan tsempparit, jonka lisäksi seura palkitsi ansioituneita pelaajia ja toimihenkilöitä. Alla palkittujen lista perusteluineen:

Kalervon Malja: Tommi Lintilä
JanPan vanhin ja sitä myöden arvokkain palkinto, joka on jaettu aina vuodesta 1975 lähtien. Kalervon Maljalla palkitaan pelaaja, joka on osoittanut esimerkillistä toimintaa niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Pelaaja antaa aina kaikkensa harjoituksissa ja otteluissa, kannustaa joukkuekavereitaan parempiin suorituksiin ja kunnioittaa peliä, vastustajaa ja tuomareita. Myös kentän ulkopuolella pelaaja käyttäytyy nuhteettomasti ja esimerkillisesti. Tänä vuonna raadin valinta oli lopulta hyvinkin helppo, sillä joka ikinen kriteeri osuu täydellisesti Tommiin.

JanPa Malja: Iisa Ojansivu & Tiitus Kiviahde
Seuran nimeä kantavalla pystillä palkitaan seuran lupaavimmat juniorit tyttöjen ja poikien osalta. Varsinaisia tyttöjoukkueita JanPalla ei tällä kaudella ollut, mutta tyttöfutaajat ovat pelanneet poikien mukana. Tänä vuonna lupaavin tyttöpelaaja löytyy P9 joukkueesta, jonka lisäksi otteluita kertyi myös P10 ikäluokan mukana. Iisan palo pelaamiseen ja treenaamiseen on suuri, joka näkyy konkreettisesti siinä, että vaikka hän poikajoukkueessa pelaakin, niin usein voittajana tilanteesta lähtee Iisa.

 

Poikapelaajan osalta tehtiin siinä määrin historiaa, että vuodesta 1993 lähtien kun pysti on jaettu, sitä ei ole kertaakaan jaettu kahdesti samalle pelaajalle. Nyt oli kuitenkin sen aika ja edellisen kerran kun Tiitus sai JanPan maljan, hän pelasi kaksi vuotta nuorempana P14 sarjassa. Tänä vuonna hän pelasi jälleen P14 sarjaa, mutta oikean ikäisenä ja otteet kentällä olivat niin erinomaisia, että niillä ansaitsee itselleen palkinnon toistamiseen.

Ahvenharjun Malja: Calvin Raudsepp
Vuodesta 1988 lähtien jaetulla Ahvenharjun Maljalla palkitaan JanPan tunnollisin harjoittelija. Tänä vuonna palkinto menee pelaajalle, joka ei jätä treenejä välistä kuin pakon sanelemana, jonka lisäksi hän viettää omien treenien ulkopuolella tekonurmella runsaasti aikaa lajin parissa. Omiin treeneihin hän tulee aina ensimmäisenä paikalle ja on vapaa-ajallaan osallistunut myös muiden joukkueiden harjoituksiin toimien erinomaisena esimerkkinä nuoremmilleen ja miksei myös vanhemmilleen.

Vuoden valmentaja: Matias Pikka
Sekä P14 joukkue että valmennus Pikan johdolla olivat kauden alla uuden tilanteen edessä, kun kentän koko vaihtui puolikkaasta kokonaiseksi. Hyvän ja tunnollisen valmistautumisen myötä hyppy ei osoittautunut liian haasteelliseksi ja joukkue voittikin kaikkiaan puolet kauden otteluista, ja kevätkierroksella nousu ikäluokan Kakkoseen jäi lopulta yhdestä voitosta kiinni.

Vuoden juniorivalmentaja: Jari Pöysti
P12 ikäluokan vastuuvalmentaja Pöysti on ottanut vuosi toisensa jälkeen isoja kehitysaskeleita valmentaja ja on todella omistautunut asialleen. Hän käyttää vapaa-ajallaan lukemattomia tunteja tutkien lajitietoa ja harjoitteita, joita sitten vie ennakkoluulottomasti käytännön tasolle. Hän ottaa pelaajat huomioon yksilöllisesti, mutta tasapuolisesti ja on oikealla tavalla vaativa.

Vuoden maalivahti: Ari Takala
Pelasi kauden läpi tasaisella suoritusvarmuudella ja tarjosi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa otteluita. Torjuntatyöskentelyn ohella näytti esimerkillistä ja modernia pelaamista jalalla ja myös maalikin oli lähellä, kun muutamassa ottelussa hän joutui tuuraamaan myös kärkimiehenä pahinta pelaajakatoa.

Vuoden miespelaaja: Juuso Lindroos
Nosti vaikean edelliskauden jälkeen omaa tasoaan reippaasti ja hoiti oman roolinsa keskikentällä sekä ylös- että alaspäin mallikkaasti. Laadukkaiden syöttöjen lisäksi pääsi esittelemään hyvää potkutekniikkaansa, jonka seurauksena vastustajan maaliverkko heilui kolmesti.

Hännisen Malja: Tapani Lehtovaara
Kymmenen kertaa aiemmin jaettu Hännisen Malja kuuluu ansioituneelle toimihenkilölle, jonka panos joukkueensa eteen on ollut suuri ja ilman häntä joukkueen toiminta olisi huomattavasti vajavaisempaa. Tänä vuonna valinnassa painoi myös palkitun historia, sillä hän on ollut JanPan mukana tavalla tai toisella peräti kuudella eri vuosikymmenellä! Kauden 2021 aikana ”Tapsa” on toiminut P14 ikäluokan pelaajille valmentajana, huoltajana ja isähahmona.

Repan Malja: Jalo Lintilä
Palkinto on nimetty seuralegenda Reijo ”Repa” Salmen mukaan ja se myönnetään henkilölle, joka on suurella sinisellä sydämellä tehnyt tinkimätöntä työtä joukkueensa tai seuran eteen. Tänä vuonna palkitun Jalon palkintokaapista löytyy jo yksi JanPan myöntämä palkinto, kun hän kymmenen vuotta sitten ansaitsi sen valmentamalla ja tänä vuonna hän on toiminut edellisvuosien tapaan edustusjoukkueen huoltajana. Jalo on mies, joka ei tee itsestään numeroa, mutta jonka puuttuminen tapahtumista näkyy välittömästi.