Edustus palasi voittojen tielle

Janakkalan Pallo onnistui palaamaan kahden tappion jälkeen takaisin voittojen tielle Miesten Kolmosessa, kun Ikaalisten Urheilijat kaatui Liinalammilla perjantai-illan ottelussa 4-0 (2-0). JanPan peliesitys ei selvistä lukemista huolimatta kuitenkaan noussut sille tasolle millä joukkue haluaisi sen olevan. Pelilliseen puoleen onkin syytä saada parannusta, sillä elokuun aikana edessä on vielä peräti viisi ottelua.

JanPa lähti otteluun normaalista 4-4-2 -taktiikasta poiketen yhdellä selvällä kärjellä ja kolmella keskikentän pelaajalla. Tavoitteena oli saada palloa liikkumaan tehokkaammin hyökkäysalueelle, mutta nahkea ja pitkänurminen kenttä vaikeutti pallollista pelaamista molempien joukkueiden osalta huomattavasti. JanPan osalta myös palloton tekeminen jätti paljon toivomisen varaa ja peli-ilmettä kuvastaa hyvin sana laiska.

Ottelun avausjaksolla vierailija IkUlla oli muutama hyvä paikka siirtyä johtoon nopeista vastaiskuista, jotka tiedettiin ottelun alla joukkueen ehdottomasti vahvuudeksi. Vaikka IkU on sarjataulukossa toisiksi viimeisellä sijalla, niin maaleja joukkue oli tehnyt ennen ottelua neljänneksi eniten sarjassa, joista iso osa on syntynyt nopeista vastahyökkäyksistä. JanPan maalissa pelannut Heikki Viitanen otti kuitenkin muutaman laadukkaan torjunnan, jonka lisäksi IkU turhi muutaman potentiaalisen paikan laukomalla ohi tai yli ja puolentunnin pelin jälkeen JanPa onnistui avaamaan ottelun maalihanat. Maali syntyi, kun Harri Suhonen riisti pallon omalla alueella, purki prässin kuljettamalla ja vapautti hyvän pystyjuoksun tehneen Tegra Mukunan paikkaan, josta tämä ei erehtynyt. Aivan avausjakson lopulla JanPa onnistui vielä toistamiseen, kun hyvän pallonhallintajakson ja fiksun pelaamisen päätteeksi pallo pelattiin laitaan Mukunalle, jonka nätti vippisyöttö löysi Eetu Tapanaisen vapaana boksista ja tämän laukaus painui varmasti maaliin.

Toisen jakson alkuun Tapanainen onnistui toistamiseen, tällä kertaa sivuvaparin jälkitilanteesta, kun pallo pomppi sopivasti ”Edun” jalkaan kuuteen metriin ja niin hyvistä paikoista Tapanaisen tasoinen pelimies ei erehdy. Ennen Tapanaisen maalia vierailla oli huippupaikka kaventaa heti jakson alkuun, mutta tälläkin kertaa viimeistely ontui. Ottelun viimeisestä maalista vastasi Ilmari Sainio 73.minuutilla ja maali oli likimain toisinto Tapanaisen toisesta sillä erotuksella, että Sainiolle pallo pomppi muutamaa metriä kauemmaksi. Sainion viimeistelyssä oli myös riittävästi laatua ja näin miehen uran toinen maali kasvattiseuransa edustusjoukkueessa viimeisteli loppulukemat 4-0:aan.

Ilmari Sainio onnistui maalinteossa keskiviikkona Kutosessa ja perjantaina Kolmosessa.

JanPan pelaajavalmentaja Harri Suhonen oli tyytyväinen ottelun jälkeen kolmeen pisteeseen, mutta ei ollut tyytyväinen pelilliseen puoleen.
-Tehtiin ottelu itsellemme vaikeaksi, etenkin pallottomana ja puolustussuuntaan. Hetkittäin oli myös onnistumisia, kuten toinen maali, mutta muuten peli oli jotenkin laiskaa ja mitäänsanomatonta. Siitä huolimatta hyvät kolme pistettä ja nollapeli ja niihin ollaan aina tyytyväisiä, Suhonen toteaa.

-Viitasen Heikki otti muutaman hyvän torjunnan avausjaksolla. Siinä olisi kaveri voinut mennä 1-2 maalilla johtoon ja peli olisi voinut olla sitä myöden erilainen. Toisen jakson maalit tulivat kumpikin meille suotuisista pompuista, jotka tuntuu harvoin osuvan meille kohdilleen, mutta onneksi tällä kertaa näin, Suhonen sanoo.

-Lisäksi on nostettava jälleen esiin Turusen Ilkka. Hän piti jälleen oman tasonsa eikä lähde muiden löysäilyyn messiin ja sen takia Ile on meille edelleen äärimmäisen arvokas pelaaja, vaikka hänkin on voinut pelata ikämiespelejäkin jo kuusi vuotta pelata. Nyt edessä onkin ruuhkaviikot, joka tarkoittaa sitä, että ihan hirveästi me ei ehditä treenaamaan, vaan käytännössä tullaan pelaamaan kahden ottelun viikkotahtia seuraavat viikot, joten toivottavasti saadaan muutkin suorittamaan samalla tasolla mitä Ile, Suhonen päättää.

Ottelun maalit
33min 1-0 Tegra Mukuna (Harri Suhonen)
43min 2-0 Eetu Tapanainen (Tegra Mukuna)
49min 3-0 Eetu Tapanainen (Veikko Lamminmäki)
73min 4-0 Ilmari Sainio (Juuso Lindroos)
Ottelun varoitukset
30min Juha Unkuri, IkU
52min Tommi Ijäs, JanPa