TKT - Janpa

2-3 (1-2)
Sulo Aalto aloitti ottelun keskikentän keskustassa ja pelasi loppuajan topparina

JanPalle avausvoitto

Pitkään siinä meni, mutta lopulta se tuli. Janakkalan Pallo avasi voittotilinsä Tampereen Kolmosessa torstaina, kun Tampereen Kisatoverit kaatui Kaukajärven tekonurmella lukemin 2-3 (1-2). Voitosta huolimatta JanPa on kauden puolivälissä sarjan viimeisenä, sillä sijan ylempänä oleva PP-70 voitti omassa ottelussaan Loiskeen ja piste-ero pysyi täten samana.

Kautta on takana nyt tasan puolet ja sarjan kärjessä on Hämeenlinnan Jalkapalloseura, joka on voittanut kaikki 11 ottelua. Toisena majailee Nokian Palloseura, joka on voittanut yhtä vaille kaikki ottelunsa ja kolmatta sijaa miehittää Ilves-Kissat kahdeksan voiton turvin. Kärkipää on karannut jo omille pisteluvuille, mutta alempana on tasaista. Keskikastissa viisi joukkuetta on neljän pisteen sisällä, jonka jälkeen putoamisviivan alapuolella olevat TKT ja PP-70 ovat keränneet kuusi pistettä ja JanPa viisi. Tälläkin kaudella putoajiin vaikuttaa Kakkosessa pelaavien tamperelaisjoukkueiden Ilves/2:n ja Tampere Unitedin lopulliset sijoitukset, joten putoamisviivaa ei liian tarkalla silmällä kannata tässä vaiheessa kautta tuijottaa.

Torstain otteluun JanPa löysi asenteen tekemiseen alkuvihellyksestä lähtien. Nyt kentällä nähtiin taisteleva ja voittoa haluava JanPa, joka painoi jokaisen tilanteen täysillä. Avausmaali nähtiin 12.minuutilla, kun Jan-Erik Isosomppi toimitti pallon vasempaan laitaan Jesse Nirkolle, jonka vasemman jalan laukauksessa oli kunnolla voimaa ja riittävästi tarkkuutta. Tasoitus syntyi vain kahta minuuttia myöhemmin, kun kotijoukkueelle tuomittiin kyseenalainen rangaistuspotku, jonka Mikko Laaja laukoi sisään ohi Jussi Pekka Lanan. Puoliajalle lähdettiin kuitenkin vierasjohdossa, kun oivalla pelipäällä ollut Isosomppi vei JanPan uudestaan johtoon kaksi minuuttia ennen loppua Jonas Ruohomäen mallikkaasta esityöstä.

Toisella jaksolla JanPa jatkoi pelillisesti hyviä otteitaan ja TKT:n tasoitus ei ollut lähelläkään. Sen sijaan JanPan kolmas maali useaan kertaan lähellä. Kauden tapoihin uskollisena, tässäkin ottelussa kolisutettiin jälleen vastustajan maalipuita, kun Nirkon kova laukaus tärähti ylärimaan. Tovi tämän jälkeen JanPa sai palkinnon, kun Ilkka Turunen puski kauden kolmannen maalinsa Juuso Lindroosin antamasta kulmasta komeasti maaliin. Viimeisen viiden minuutin aikana TKT sai luotua painetta JanPan päähän ja onnistui kavennuksessa minuutti ennen täyttä aikaa, mutta lopun JanPa puolusti varmasti ja nappasi kauden avausvoittonsa.

JanPan yksi kauden ongelma on ollut hyvän pelin ylläpitäminen alusta loppuun, jonka myötä voitotkin ovat karttaneet. Nyt tekemisen taso saatiin pidettyä yllä koko ottelun, jonka lisäksi jokaisella osa-alueella oli kosolti onnistujia. Maalinsuulla Jussi Pekka Lana otti muutaman näyttävän torjunnan ja alakerrassa kokenut Ilkka Turunen otti johtajan viitan harteilleen ja ohjasi äänekkäästi muuta joukkuetta läpi ottelun. Jälleen täydet minuutit pelannut, vuonna 2002 syntynyt, Sulo Aalto pelasi ensimmäisen 70 minuuttia keskikentän keskustassa ja viimeiset 20 minuuttia topparina, kun toinen toppari Tommi Ijäs sai ikävän päävamman yhteentörmäyksessä vastustajan maalivahdin kanssa. Hyökkäyspäässä 1+1 tehot kerännyt Isosomppi oli pitelemätön ja myös Jesse Nirkko pelasi kauden parhaan ottelunsa. Tälläkin kertaa nähtiin yksi uusi nimi, kun A-juniori Arttu Raatikainen pelasi uransa ensimmäiset minuutit edustusjoukkuessa tullen vaihdosta kentälle 82.minuutilla. Lisäksi 17-vuotiaan Martin Kauppisen panos vasempana laitapuolustajana oli iso ja nuorukainen tuurasi viime ottelussa loukkaantunutta Kaarle Keskitaloa mainiosti.

Vastuuvalmentaja Jarkko Lehtonen oli luonnollisesti huojentunut voitosta.
  -Ollaan pelattu tällä kaudella hyviä jaksoja otteluiden sisällä, mutta se ei ole kestänyt vielä koko matsia. Nyt oltiin alusta loppuun selvästi edellä jokaisella osa-alueella ja ei olisi ollut vääryys voittaa isommillakin lukemilla. Oltiin hyvällä asenteella liikkeellä, kentältä löytyi johtajuutta, pysyttiin tiiviinä ja oltiin se pallollisempi jengi, Lehtonen toteaa.

-Koko jengiä pystyy nyt kehumaan, mutta erityisesti lämmitti Jaken (Isosomppi) ja Jonaksen (Ruohomäki) hyvä peli kärjessä. Tuntuu, että alkavat löytää toisiaan koko ajan paremmin. Myös “Jebu” Nirkko pelasi parhaan pelinsä tänä vuonna. Kaikkiaan nyt otettiin hyvä askel siihen suuntaan mitä touhu oli viime vuonna, Lehtonen myhäilee.

Ottelun maalit
12min 0-1 Jesse Nirkko (Jan-Erik Isosomppi)
14min 1-1 Mikko Laaja, rp
43min 1-2 J-E Isosomppi (Jonas Ruohomäki)
76min 1-3 Ilkka Turunen (Juuso Lindroos)
89min 2-3 Niko Öhman
Ottelun varoitukset
14min Juuso Lindroos (B), JanPa
59min Eemi Mäenpää (A), TKT