ps-44 - Janpa

6-1 (2-0)
Tällä kertaa JanPa pelasi vähän erilaisilla pelipaidoilla

JanPalle selvä tappio

Janakkalan Pallon kauden toinenkaan ottelu Valkeakosken Pallo-Seppoja vastaan ei tuottanut tulosta, sillä kotikentällään Sepot murjoi JanPan peräti 6-1 (2-0) -luvuin. Voitolla sarjakolmoseksi noussut PS-44 ei antanut missään vaiheessa ottelua JanPalle mahdollisuuksia pisteille.

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen oli vielä suhteellisen tasaväkistä, jonka jälkeen peli alkoi vyörymään kohti JanPan päätä. Lopulta Elias Tolvanen vei kotijoukkueen johtoon 21.minuutilla ja aivan avausjakson loppuun tuli vielä toinen takaisku, kun sarjan tehokkain hyökkääjä Jarno Mattila laukoi pallon voimalla suoraan ilmasta ylänurkkaan.

Toisen jakson alkuun Mattila onnistui toistamiseen, kun miestä ei saatu kuriin boksissa ja pallo löytyi hienon harhautuksen jäljiltä JanPan maalista. Ottelu oli Mattilalle kauden kuudes ja täysosuma yhdeksäs. Myös Tolvanen onnistui toistamiseen tunnin kohdalla, jonka jälkeen JanPa onnistui yhdestä harvoista paikoistaan. Sulo Aalto toimitti pallon ylös Janek Jokiselle, joka kiepautti itsensä kolmesta vastustajasta ohi ja nosti pallon hallitusti yli vastaantulleen kotivahdin Tommi Viikin. JanPan maalissa kolmannen ottelun putkeen pelannut Jussi Pekka Lana joutui kaivamaan pallon selkänsä takaa kuitenkin vielä kahdesti, kun ensin Dani Molin iski Seppojen viidennen ja Aleksi Pirttijoki kuudennen viimeisen kymmenminuuttisen aikana.

Ottelun erikoisuutena nähtiin JanPan pelipaidat, sillä aiemmista kohtaamisista poiketen, tällä kertaa oranssit pelipaidat eivät kotijoukkueelle kelvanneetkaan. Vieraspaitoja ei aiempien kohtaamisten takia mukana ollut, joten vaihdoehdoksi jäi, että JanPa pelaa ottelun sinisillä lämmittelypaidoilla. Positiivinen anti ottelusta oli kahden pitkäaikaistoipilaan, Jukka ja Harri Suhosen paluut pelikentille. Kumpikin loukkaantui kauden avausottelussa juurikin Pallo-Seppoja vastaan jo heti ottelun alkuvaiheissa, joten paluut kentille syyskierrokselle lukeutuu hyviin asioihin. Jukka pelasi vajaan 20 minuuttia ja Harri meni kentälle kolme minuuttia ennen täyttä aikaa.

Seuraavaksi JanPa pelaa huipputärkeän kotiottelun perjantaina, kun pisteen enemmän kerännyt PP-70 tulee Liinalammille vieraaksi. Matka putoamisviivan yläpuolelle on kasvanut jo kuuden pisteen mittaiseksi ja samalla JanPalla on mahdollisuus nousta sarjan jumbopaikalta pois, jossa joukkue on majaillut jo toukokuun alusta lähtien. Ottelu Liinalammilla alkaa kello 19.

Ottelun maalit
21min 1-0 Elias Tolvanen
45min 2-0 Jarno Mattila
50min 3-0 Jarno Mattila
60min 4-0 Elias Tolvanen
78min 4-1 Janek Jokinen (Sulo Aalto)
82min 5-1 Dani Molin
85min 6-1 Aleksi Pirttijoki
Ottelun varoitukset
80min Juuso Salonen, PS-44