pp70 - Janpa

5-1 (4-1)

JanPa jatkoi tappioiden tiellä

Pahasti siipirikkoinen JanPa konttasi lauantaina Tampereella PP-70:n vieraana ja kärsi kauden toisen tappion luvuin 5-1 (4-1). Ottelu ratkesi avausjaksolla, kun vastustaja onnistui iskemään lyhyen ajan sisään neljästi. JanPan ainokaisen puski toppari Ilkka Turunen.

Ottelun alku oli JanPalle hyvä. Peliä oli takana vain yhdeksän minuuttia, kun Ilkka Turunen puski JanPan johtoon Juuso Lindroosin antamasta kulmapotkusta. Peli oli johtomaalinkin jälkeen hyvin hallussa ja paikkoja lisämaaleihinkin avautui, mutta palloa ei saatu sisään asti. Hyvän alun jälkeen iski kuitenkin synkkä vaihe, jonka aikana PP-70 pääsi ratkaisemaan pelin jo avausjaksolla JanPan pahojen virheiden seurauksina.

Ensin onnistui Tero Intala 26.minuutilla, jonka jälkeen Topi Jokinen vei kotijoukkueen johtoon 31.minuutilla. Kolmas takaisku tuli 38.minuutilla Juuso Pohjoismäen maalilla ja sinetin synkälle parikymppiselle iski 41.minuutilla Jokinen päivän toisella osumallaan. Kolean ilman lisäksi myös kylmä kyyti kentällä lamaannutti JanPan ja toinen jakso oli lähinnä pelailua.

Toisella jaksolla nähtiin vielä yksi maali, kun kotijoukkueen Pekka Karjalainen viimeisteli loppulukemat 53.minuutilla. JanPan kannalta otteluun omat haasteensa toi terveystilanne ja joukkue joutui lähtemään matkaan pahasti siipirikkoisena. Kaikki avauksen miehet ei välttämättä ihan 90 minuutin kunnossa ollut, jonka lisäksi vaihtopenkki oli kapea. Vaihdosta kentälle tulivat uransa ensimmäisen miesten pelin pelannut B-ikäinen Ilmari Sainio, kokenut Riku Laitinen ja joukkueen 40-vuotias päävalmentaja Jarkko Lehtonen. Avauksen miehistä Aleksi Kinnunen pelasi ensimmäisen Kolmosen ottelunsa sitten vuoden 2017 ja tähän väliin on mahtunut vain yksi ottelu JanPa/2:n mukana Kutosessa.

-Minun ei pitäisi enää olla kentällä näissä peleissä, se on ihan selvä, mutta minkäs teet kun kato on kova. Vaihdosta löytyi vielä Isosompin Jan-Erik, mutta hän oli pelin aikana 38 asteen kuumeessa, joten häntä ei ollut järkeä kentälle laittaa. ”Ilu” Sainio pelasi ihan hyvin ikäisekseen ja hänen debyyttinsä miesten peleissä oli niitä ainoita positiivisia asioita tästä ottelusta, Lehtonen harmittelee.

-Me aloitimme hyvin ja olisimme voineet tehdä lisääkin maaleja, mutta sitten tuli romahdus ja toinen jakso oli lähinnä höynää. Vastustajalla oli muutamia hyviä yksilöitä ja ihan hyvä joukkue olivat, mutta olisi meidän pitänyt silti pystyä pelaamaan paremmin tälläkin poppoolla. Nyt ei auta kun toivoa, että liian suuri sairastupa tyhjenee mahdollisimman nopeasti ja kuumeilut ynnä muut sairastelut loppuisivat. Tilanne on näkynyt myös treenikentällä, jossa väki on ollut vähissä ja Kolmonen on nykyään niin kova sarja, että jos ei pääse kunnolla treenaamaan, niin ei myöskään pärjää, Lehtonen sanoo.

JanPan ottelut jatkuvat tulevana perjantaina Turengin tekonurmella ja vastassa on kautensa vakuuttavasti aloittanut HJS. Hämeenlinnalaiset ovat voittaneet kummatkin ottelunsa maalierolla 12-0, joten helppoa iltapuhdetta ei kauden ensimmäisestä paikallisottelusta JanPalle tule.

Ottelun maalit
9min 0-1 Ilkka Turunen (Juuso Lindroos)
26min 1-1 Tero Intala
31min 2-1 Topi Jokinen
38min 3-1 Juuso Pohjoismäki
41min 4-1 Topi Jokinen
53min 5-1 Pekka Karjalainen
Ottelun varoitukset
66min Tommi Lintilä, JanPa