nops - Janpa

2-4 (0-3)
Pitkän loukkaantumisen jäljiltä vasta kauden viidennen ottelunsa pelannut Jukka Suhonen onnistui maalinteossa toisessa pelissä peräkkäin

JanPalle tärkeä vierasvoitto NoPSista

Janakkalan Pallo haki torstaina tärkeän vierasvoiton Nokialta, kun paikallinen Palloseura kaatui 2-4 (0-3) luvuin. Voitolla JanPa nousi Tampereen Kolmosen alimmaiselta sijalta pykälän ylöspäin ja virallisen putoamisviivan yläpuolelle on matkaa enää yksi piste. JanPan kautta on jäljellä kuuden ottelun verran.

Otteluun lähdettäessä NoPS oli sarjataulukon kolmannella sijalla ja edellisessä kahdessa ottelussa nokialaiset olivat ottaneet täydet pisteen iskien näissä peräti 16 maalia. Iso osa näistä maaleista oli tullut ottelun ensimmäisen puolituntisen aikana, joten oli tärkeää, että kentällä ollaan hereillä heti alkuvihellyksestä lähtien. Ja sitä JanPa myös oli, sillä vaikka NoPS alkuun palloa hallitsikin, niin peli lähti kulkemaan heti JanPan käsikirjoituksen mukaan, puolustuspelaaminen hoidettiin tiiviisti, jonka jälkeen lähdettiin teräviin vastahyökkäyksiin.

Ottelun avausmaali nähtiin 16.minuutilla, kun Jukka-Pekka Tuomenojan voimakas laukaus 20 metristä painui vastustamattomasti maalin vasempaan ylänurkkaan. Sama mies oli asialla vain neljää minuuttia myöhemmin, kun Kaarle Keskitalon taka-alueelle kaartanut kaareva kulmapotku näytti painuvan jo kanssapelaajien saavuttamattomiin, mutta Tuomenoja oli päättänyt ehtiä palloon laukaus mielessään. Laukaus suoraan ilmasta olikin silmiä hivelevä ja JanPa siirtyi jo kahden maalin johtoon.

Kahden takaiskun jälkeen kotijoukkue lamaantui ja JanPa painoi lisää kaasua. Kolmas maali 36.minuutilla, kun kotijoukkueen puolustuksella ja maalivahdilla kävi isomman luokan kommunikaatiokatkos ja täydellinen pallonmenetys viisi metriä omasta maalista kostautui. Jukka Suhonen oli kärkkäänä paikalla eikä tästä huippupaikasta erehtynyt.

Toisen jakson alkuun NoPS tuli kovaa ja lähti hakemaan hanakasti kavennusta. Se syntyikin 57.minuutilla, kun Samu Jokela puski pallon JanPan maaliin ohi hyvin pelanneen Heikki Viitasen. Kolmea minuuttia myöhemmin tapahtui kuitenkin taas toisessa päässä, kun NoPSin toppari Pauli Pylvänäisen haltuunotto nousi liiaksi ilmaan ja pallo osui miestä käteen. Pallo vietiin 11 metriin ja Tuomenoja sinetöi rankkarista hattutemppunsa ampumalla pallon kliinisesti maalin kattoon. NoPS onnistui vielä toistamiseen 72.minuutilla Iikka Häkkisen laukauksella, mutta lopun JanPa puolusti väkevästi ja muutamaa puolittaista paikkaa lukuun ottamatta NoPSin kiri onnistuttiin hyydyttämään hyvin.

Torstain ottelussa JanPalla oli valtava halu voittaa, joka näkyi jokaisessa tilanteessa. Iso osa kaksinkamppailuista kääntyi JanPan eduksi ja riistojen jälkeen palloa onnistuttiin pelaamaan fiksusti ylöspäin. Puolustuslinja Jesse Nirkko – Kaarle Keskitalo – Tommi Ijäs – Tatu Nordström sai ison määrän tärkeää puolustusapua keskikentältä ja etenkin keskustan pohjalla pelannut Juuso Lindroos pelasi yhden kauden parhaimmista otteluistaan ja sai esityksestään ansaitut kehut myös päävalmentaja Jarkko Lehtoselta.
    -Juuso pelasi kauden parhaan ottelunsa ja hän selvästi nautti hyväkuntoisella nurmikentällä pelaamisesta. Aaltosen Kalle oli pitkästä aikaa avauksessa ja oli myös pehmeällä nurtsilla todella hyvä. Keskitalon Kaarle tuurasi pelikiellossa olevaa Ilkka Turusta topparina kympin arvoisesti ja hyökkäyspäässä Tuomenoja oli mies paikallaan, Lehtonen kehuu.

-Tuomenoja on tuonut meidän hyökkäyspelaamiseen todella hyvän lisän järkevällä ja hyvällä pelaamisella. Lisäksi hyökkääjä Ruohomäen Jonas tekee hirveän määrän töitä joukkueen eteen ottelusta toiseen ja toivon, että ”Jonttu” saa siitä pian palkinnon maalin muodossa ja apina lentäisi selästä pois.

Kokonaisuudessaan Lehtosta miellytti eniten joukkueen asenne.
    -Se mihin peli lopulta ratkesi oli asennepuoli. Me haluttiin voittoa ja haettiin voitto. Tiedettiin Nokian heikkous eli alakerta, joka ei vakuuttavin ole ja sinne onnistuttiin iskemään hyvin. Riiston jälkeen saatiin todella hyviä komboja, päästiin keskustan kautta pelaamalla ylös ja siitä tykkään. Kaiken kaikkiaan voisi todeta, että oltiin eilen hyviä, Lehtonen kiteyttää.

JanPan seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 23.elokuuta, kun ACE tulee Turenkiin vierailulle.
    -Ellei ihmeitä tapahdu, niin se ottelu siirretään erittäin todennäköisesti tekonurmelle, Lehtonen kertoo loppuun.

JanPan kokoonpano
Heikki Viitanen(mv)
Jesse Nirkko
Kaarle Keskitalo
Tommi Ijäs
Tatu Nordström
Jan-Erik Isosomppi (90′ Martin Kauppinen)
Juuso Lindroos
Kalle Aaltonen (63′ Sulo Aalto)
Jukka Suhonen (46′ Janek Jokinen)
Jonas Ruohomäki (69′ Markus Paloposki)
Jukka-Pekka Tuomenoja (85′ Tommi Lintilä)
Vaihdossa koko ottelun maalivahti Jussi Pekka Lana & Harri Suhonen

Ottelun maalit
16min 0-1 Jukka-Pekka Tuomenoja (Jonas Ruohomäki)
20min 0-2 Jukka-Pekka Tuomenoja (Kaarle Keskitalo)
36min 0-3 Jukka Suhonen
57min 1-3 Samu Jokela
60min 1-4 Jukka-Pekka Tuomenoja, rp
72min 2-4 Iikka Häkkinen
Ottelun varoitukset
38min Risto Vihinen, NoPS
62min Tatu Nordström, JanPa
76min Tommi Ala-Hakuni, NoPS
80min Pekka Äijälä, NoPS
89min Wihtori Vänttinen, NoPS