JanPassa kaksi koronatapausta lisää

Janakkalan Pallon P12 joukkueen toiminta on tauolla myös ensi viikon eli 11.10 ja sitä myöden kauden viimeiselle P12 Kakkosen ottelulle Sääksjärven Loisketta vastaan etsitään uusi ottelupäivä alkuperäisen 7.10. tilalle.

Syynä tähän on joukkueeseen liittyvää kaksi positiivista koronatapausta lisää. Toinen tartunnan saanut on Turengin koulussa opiskeleva pelaaja, joka oli samassa henkilöautossa positiiviseksi todetun toimihenkilön kanssa 19.9. vieraspelireissussa Kyröskoskelle. P12 on noudattanut JanPan muiden juniorijoukkueiden tavoin Palloliiton ja terveysviranomaisten ohjeistuksia koko kesän eli esimerkiksi pukukoppitiloja ei ole koko kesän aikana käytetty, kuten ei käytetty Kyröskoskellakaan, yhteisiä juomapulloja ei ole käytetty ja niin edelleen. Tunnollisesti noudatettujen ohjeiden myötä muilla joukkueen jäsenillä ei ole terveysviranomaisten toimesta arvioitu olevan altistumisvaaraa.

Kolmas tartunta on joukkueen toimihenkilöllä, joka ei ollut Kyröskosken vierasreissussa mukana, mutta on ollut tekemisissä tartunnan saaneen toimihenkilön kanssa kentän ulkopuolisissa asioissa. Koronatestiin hän hakeutui heti, kun ensimmäinen positiivinen tapaus maanantaina 28.9. tuli ilmi. Kummankin toimihenkilön taudit on podettu tähän asti hyvin lieväoireisina. Kuten Janakkalan kunta tiedotteissaan ilmoittaa, niin kaikki tartunnat ovat samasta tartuntaketjusta, joka on viranomaisten tiedossa.