JanPan harjoitukset taas käynnissä

JanPan harjoitukset pyörähtivät käyntiin maanantaista 11.5. lähtien. Harjoituksissa noudatetaan Palloliiton laatimia turvamääräyksiä ja esimerkiksi ns. normaali jalkapallon pelaaminen kontaktilla toukokuun ajan JanPassakin on vielä kiellettyä. Alla listaus, jonka mukaan JanPan kaikki joukkueet harjoittelevat.

1) Noudata valtioneuvoston liikkumis- ja kokousrajoituksia sekä THL:n ohjeistuksia

2) Jalkapalloa ei tule harjoitella, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID 19-viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.

3) Ohjatussa tapahtumassa on maksimissaan 10 osallistujaa, joista vähintään yksi on valmentaja

4) Pienryhmäharjoittelu tapahtuu toukokuun ajan Turengin tekonurmella. Sisätiloissa harjoittelu on kielletty.

5) Harjoituksissa pyritään välttämään osioita, joissa pelaajat joutuvat lähikontaktiin. Henkilöiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa (2) metrissä koko tapahtuman ajan.

6) Pienryhmäharjoituksia saa järjestää joukkueille, jonka pelaajat ovat vähintään alakouluikäisiä.

7) Jos mahdollista, niin yhdessä harjoitteleva pienryhmä säilyy samana mahdollisimman usein tapahtumasta toiseen koko toukokuun ajan.

8) Pukukopit tai muut sosiaalitilat eivät ole käytössä. Kentän laidalla ei vaihdeta varusteita, vaan paikalle tullaan jo valmiiksi varustautuneena.

9) Harjoitteleva joukkue lopettaa treenit viisi minuuttia ennen vuoronsa loppumista, jotta joukkue ehtii poistua turvavälejä noudattaen kentältä ja seuraava joukkue pääsee turvallisesti tilalle. Eli harjoitusvuoro alkaa viisi minuuttia kenttävuoron alettua ja päättyy 5min ennen kenttävuoron päättymistä.

10) Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona. Oman desinfiointiaineen (kuten esim. käsidesin) ottaminen treeneihin mukaan on sallittua ja jopa suotavaa, mikäli siihen vain mahdollisuus on. Juomapulloa tai muitakaan tavaroita ei saa lainata kaverille, vaan niitä käytetään vain itse.

11) Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Tötsiä ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö.

12) Harjoituksissa palloja käsitellään lähtökohtaisesti vain jaloin, eli pääpeliä ja pallon koskettamista paljain käsin on vältettävä.

13) Harjoituksissa ei saa sylkeä.

14) Jos joudut yskimään tai aivastamaan, niin yski/aivasta paidan sisään tai kyynärtaipeeseen.

15) Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko pelaajaryhmän kanssa.

16) Jos oman joukkueen harjoitusvuoron aikana tekonurmella on vapaa-ajan harrastajia, niin nämä on suotavaa pyytää poistumaan alueelta aitauksen ulkopuolelle, jotta tila ei käy liian ahtaaksi.

16) Jos epäilet COVID 19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan.