Janpa - TPV2

5-0 (2-0)
Kaarle "Kake" Keskitalo on ollut syyskaudella loistavassa vireessä

JanPa jatkoi tappiotonta putkeaan voitolla

Janakkalan Pallo pelasi jo neljännen tappiottoman ottelunsa putkeen, kun Tampereen Pallo-Veikkojen kakkosjoukkue kaatui perjantaina Turengin tekonurmella selvin 5-0 (2-0) -luvuin. Hyvän syysvireen myötä JanPa on noussut putoamisviivan yläpuolelle neljän pisteen turvin, kun kautta on jäljellä kolme kierrosta.

Edellisellä viikolla JanPa tasasi pisteet Sääksjärvellä Loiskeen kanssa 3-3 (2-2) -lukemin Jukka Suhosen kahdella ja Ilkka Turusen yhdellä maalilla ja tappioton putki sai jatkoa kotikentällä TPV/2:n kustannuksella. Edellisen kerran JanPa on hävinnyt ottelun 9. elokuuta, jonka jälkeen pistetili neljästä ottelusta on karttunut kymmenellä pisteellä ja hyvä vire näkyi myös ottelussa TPV/2:ta vastaan, josta muodostui lopulta hyvin yksipuolinen.

Ottelu kulki alusta loppuun JanPan hallinnassa. Voittomaaliksi jäänyt avausmaali syntyi 11.minuutilla, kun läpiajoon pujahtanutta Jonas Ruohomäkeä rikottiin aivan rangaistusalueen rajoilla ja seuranneen vapaapotkun laukoi sisään Jukka-Pekka Tuomenoja. Ruohomäki loukkaantui tilanteessa eikä pystynyt yrityksestä huolimatta jatkamaan enää ottelua, joten Jan-Erik Isosomppi tuli Jonaksen tilalle. Heinäkuussa HJS:sta JanPaan siirtynyt Tuomenoja on tehnyt kuudessa pelaamassa ottelussaan peräti viisi maalia. Kauden viidennen maalinsa iski myös toppari Ilkka Turunen, joka jälleen onnistui puskemaan Kaarle Keskitalon antaman kulmapotkun maaliin 29.minuutilla. Turusen kaikki viisi maalia on syntynyt puskuilla erikoistilanteista.

Heti toisen jakson alkuun onnistui Juuso Lindroos, joka laukoi pallon verkkoon Jukka Suhosen alustuksesta. Viimeisen kymmenminuuttisen aikana Isosomppi onnistui vielä kahdesti nostaen maalimääränsä kauden osalta Tuomenojan ja Turusen tavoin viiteen. JanPan maalissa pelannut Jussi Pekka Lana pääsi maalillaan helpolla, sillä TPV/2 ei päässyt koko ottelun aikana kunnon maalipaikoille.

JanPan vastuuvalmentaja Jarkko Lehtonen oli tyytyväinen joukkueen esitykseen.

    -Oli täysin meidän peli. Päästiin joka kerta pelaamalla pois TPV:n näennäisestä prässistä ilman mitään ongelmia ja pallonhallinta säväytti. Maalejakin olisi voinut tulla huomattavasti lisää, vaikka toki viisi maalia riittää vallan mainiosti, ”Jaska” toteaa.

JanPa on nostanut tasoaan syksyn tullen niin joukkueena kuin yksilöinä. Yksi ehdoton avainpelaaja syyskierroksella on ollut puolustaja Kaarle Keskitalo, joka alusti perjantaina kaksi maalia.
    -”Kake” pelaa nyt hyvällä tasolla ja pallollinen peli on todella hyvää. Moni on pelannut nyt viikosta toiseen todella hyvällä tasolla, mutta erityisesti Kaken tekeminen on syytä nostaa esiin, Lehtonen kehuu.

Seuraava ottelu pelataan perjantaina 13.syyskuuta Liinalammilla ja vastaan saapuu FJK, joka on JanPaa neljä pistettä perässä viivan alapuolella, joten JanPan osalta ottelussa on panoksena sarjapaikan varmistaminen myös teoreettisesti. Ottelu alkaa klo 18:00.
    -Sovittiin kuukausi takaperin Ilves-Kissat -tappion jälkeen joukkueen kanssa, että me ei enää tällä kaudella hävitä ja nyt on menty neljä peliä ilman tappioita. Yhdeksän pistettä on jaossa ja ne pyritään vielä himaan hoitamaan ja muutama pykälä sarjataulukossa nousta, jonka jälkeen ollaan suht ok sijoilla. Peli kerrallaan mennään ja keskitytään seuraavaan peliin, sitä kautta se tuloskin tulee, Lehtonen toteaa.JanPan kokoonpano
Jussi Pekka Lana(mv)
Kaarle Keskitalo
Tommi Ijäs
Ilkka Turunen
Sulo Aalto (64′ Tatu Nordström)
Jesse Nirkko
Juuso Lindroos
Harri Suhonen (69′ Kalle Aaltonen)
Jukka Suhonen (58′ Janek Jokinen)
Jukka-Pekka Tuomenoja (79′ Tommi Lintilä)
Jonas Ruohomäki (20′ Jan-Erik Isosomppi)
Vaihdossa koko ottelun maalivahti Heikki Viitanen ja Emppu Tuomi

Ottelun maalit
11min 1-0 Jukka-Pekka Tuomenoja (Jonas Ruohomäki)
29min 2-0 Ilkka Turunen (Kaarle Keskitalo)
46min 3-0 Juuso Lindroos (Jukka Suhonen)
79min 4-0 Jan-Erik Isosomppi (Kaarle Keskitalo)
88min 5-0 Jan-Erik Isosomppi (Jesse Nirkko)
Ottelun varoitukset
10min Niilo Viheriäranta, TPV/2