Janpa - TKT

5-1 (3-1)
Yli puolet kaudesta loukkaantumisen takia missannut kapteeni Harri Suhonen iski kauden avausmaalinsa ottelun lisäajalla.

JanPan kausi päätökseen voitolla

Janakkalan Pallo päätti kautensa Kolmosessa kaatamalla Tampereen Kisatoverit perjantaina lukemin 5-1 (3-1). Kaksijakoisen kauden jälkeen lopullinen sijoitus sarjassa oli yhdeksäs, jonka myötä sarjapaikka säilyi pelillisillä ansioilla, sillä putoamisviivan alapuolelle jäänyt Forssan Jalkapalloklubi jäi lopulta neljän pisteen päähän.

Perjantain ottelussa panosta oli enää TKT:lla, sillä JanPan sarjapaikka oli jo varma ennen alkuvihellystä. Se näkyikin ottelun ensiminuuteilla, sillä pakkovoiton edessä ollut TKT tuli kovaa päälle ja onnistuikin maalinteossa jo neljännellä minuutilla. Pian tämän jälkeen JanPa otti pelin kuitenkin haltuun ja jo puolentunnin pelin jälkeen JanPa johti ottelua kahdella maalilla, kun ensin Jonas Ruohomäki iski kaksi komeaa maalia, jonka jälkeen onnistui vielä Jesse Nirkko. Toisella jaksolla kaksi ensimmäistä maalia alustanut Jan-Erik Isosomppi onnistui maalinteossa vartti ennen loppua ja päätöslukemat sinetöi lisäajalla joukkueen kapteeni Harri Suhonen.

    -TKT heitti alkuun niin sanotusti all-inin, mutta kyllä se peli oli hyvin nopeasti tapettu meidän toimesta. Lukemat olisi voinut olla paljon rumemmatkin, oltiin niin paljon parempia, vastuuvalmentaja Jarkko Lehtonen kiteyttää kauden päätöspelin.

JanPan kausi oli kaksijakoinen, sillä kausi lähti käyntiin kymmenen ottelun voitottomalla putkella. Avausvoitto irtosi vasta 11.ottelusta, jonka jälkeen syyskierroksella tulostakin alkoi tulemaan.
    -Alkukausi oli hyvin haastava ja lähtökohdat peleihin oli vaikeat, sillä loukkaantumissuma iski kovaa päälle, eikä oltu fysiikan kanssa muutenkaan ihan valmiita. Jaksettiin pelata tiettyyn pisteeseen asti, jonka jälkeen tekemisen taso lässähti. Syyskierroksella meidän pelikunto nousi, sairastupa tyhjeni, jota kautta pelikin parani ja tulokset siinä käsi kädessä. Lopultahan meillä oli syyskierroksella enemmän voittoja kuin tappioita ja mukana oli muutama tylsä tasapeli, jotka olisi pitänyt kääntää voitoiksi, Lehtonen kertoo.

Vaikka kausi lähti heikosti käyntiin, niin Lehtosen usko tulevaan ei horjunut missään vaiheessa.
    -Ei silloin unettomia öitä sentäs ollut. Tiesin koko ajan, että kelkka kääntyy, eikä usko mennyt missään vaiheessa, vaikka ajat olikin hyvin vaikeita. Hyvästä syyskierroksesta huolimatta lopullinen sijoitus sarjataulukossa ei tyydytä, sillä kyllä meidän olisi pitänyt pelata sijoista heti kärkinelikon takana. HJS, Ilves-Kissat, NoPS ja Pallo-Sepot oli omaa luokkaansa tällä kaudella, mutta meidän olisi pitänyt kamppailla viidennestä sijasta Loiskeen kanssa. Se sijoitus karkasi kuitenkin huonon alkukauden takia, ”Jaska” sanoo.

Yksilötasolla Lehtonen nostaa esiin kauden onnistujina muutaman nimen.
    –Keskitalon Kaarlea on kehuttu paljon ja ihan aiheesta. Miehen pallollinen pelaaminen Kolmosen tasolle on todella hyvää ja pelaamisen taso nousi koko ajan. Uutena miehenä tälle kaudelle tullut Isosompin Jan-Erik pelasi myös hyvän kauden, joista osoituksena seitsemän maalia ja joukkueen maalikuninkuus. Jakke varmasti huomasi eron mitä vaatii pelata 90 minuuttia hyvällä tasolla verrattuna Neloseen. Keskikentällä Lindroosin Juuso pelasi isot minuutit, välillä puolustavassa ja välillä hyökkäävässä roolissa ja oli tärkeä pala.

    -Junioreista on ehdottomasti nostettava esiin Janek Jokinen ja Sulo Aalto. Kumpikin meni valtavasti eteenpäin ja etenkin 17-vuotiaan Sulon kasvaminen pelaajana nuoresta pojasta, jos nyt ei vielä mieheksi, niin ainakin puolikkaaksi mieheksi, oli hieno kehitystarina.

Kauteen 2020 valmistautumisen JanPa aloittaa virallisesti joulukuussa, mutta sitä ennen lajia ei vielä kokonaan hylätä.
    -Niin kauan kun kelit antaa myöden, niin tarkoituksena on pelata vielä vähän vapaaehtoisia pelejä ja ottaa vähän hikeä pintaan. Ensi kaudelle meidän runko pysynee samana, vaikka ainahan pelaajisto vähän kausien välillä elää. Todennäköisesti tulemme keskustelemaan Kakkoseen nousseen HJS:n kanssa samanlaisesta yhteistyöstä mitä oli kaudella 2018, joka palvelisi taas seutukunnan jalkapalloa hyvin, Lehtonen paljastaa.


JanPan kokoonpano
Jussi Pekka Lana(mv)
Kaarle Keskitalo
Emppu Tuomi (75′ Markus Paloposki)
Ilkka Turunen
Tatu Nordström (80′ Felix Hannelin)
Jesse Nirkko (46′ Jukka Suhonen)
Juuso Lindroos
Harri Suhonen (C)
Jan-Erik Isosomppi
Jonas Ruohomäki (57′ Janek Jokinen)
Jukka-Pekka Tuomenoja (75′ Riku Laitinen)
Vaihdossa koko ottelun maalivahti Heikki Viitanen

Ottelun maalit
4min 0-1 Mikko Laaja
15min 1-1 Jonas Ruohomäki (Jan-Erik Isosomppi)
26min 2-1 Jonas Ruohomäki (Jan-Erik Isosomppi)
29min 3-1 Jesse Nirkko (Kaarle Keskitalo)
74min 4-1 Jan-Erik Isosomppi (Juuso Lindroos)
90+1min 5-1 Harri Suhonen (Juuso Lindroos)
Ottelun varoitukset
53min Jonas Ruohomäki, JanPa
90min Jack Davies, TKT