Janpa - PP70

3-0 (1-0)
Jan-Erik Isosomppi on murtautunut vetopaikalle

JanPalle hallittu kotivoitto 

Janakkalan Pallo nousi pois Tampereen Kolmosen viimeiseltä sijalta, kun Tampereen Peli-Pojat-70 kaatui Turengin tekonurmikentällä lukemin 3-0 (1-0). Kauden ensimmäinen kotivoitto tuli hallitulla esityksellä ja täysi pistepotti teki hyvää sarjataulukkoa ajatellen ja matkaa viivan yläpuolelle on nyt kolme pistettä.

JanPa lähti otteluun vahvistuneena, sillä aiemmin Hämeenlinnan Jalkapalloseuraa edustanut Jukka-Pekka Tuomenoja siirtyi pysyvällä siirrolla JanPaan ja teki heti debyyttinsä avauksessa. Tuomenojan panos JanPan hyökkäyspelaamiseen oli iso, sillä kokenut 33-vuotias hyökkääjä toi kentälle rauhallisuutta ja pelisilmää.

Ottelun avausmaali syntyi 35.peliminuutilla, kun Juuso Lindroos toimitti pallon matalana boksiin oikealta puolelta. Pallo painui pelaajamassan läpi aina takatolpalle asti, jonne ensimmäisenä juoksi Jesse Nirkko ja laukoi pallon pienestä kulmasta sisään ohi vierasvahdin jalkojen. Avausjaksolla JanPan maalivahti Heikki Viitanen juurikaan joutunut peliin puuttuumaan, sillä peli oli hyvin JanPan hallussa.

Toiselle puolikkaalle ei pelin kuva liialti muuttunut. Peli kulki JanPan kontrollissa ja loppua kohden vieraat joutuivat nostamaan riskitasoa puolustuspäässä hakemalla aktiivisemmin tasoitusmaalia. Se puolestaan avasi tilaa JanPalle ja lopulta 76.minuutilla Tuomenoja iski JanPa-uransa avausmaalin hallitulla vasemman jalan laukauksella. Loppulukemat sinetöi toisen maalin alustanut Jan-Erik Isosomppi, joka pääsi läpiajoon ja nosti pallon tyylillä yli vierasvahdin. Läpi ottelun päänvaivaa vastustajan puolustukselle aiheuttanut Isosomppi pyrähti läpiajoon terävällä pyörähdyksellä keskialueella, joten maali oli kaikkinensa upea ja kruunasi JanPan hienon ja hikisen iltapuhteen.

JanPa pelasi ottelun paahtavassa helteessä fiksusti ja se miellytti vastuuvalmentaja Jarkko Lehtosta.

   -Keli oli tosi raskas ja väsyttävä ja osittain mentiin sen ehdoilla. Ja hyvin mentiin, maltettiin pitää palloa ja peli paranee aina, kun näin tehdään. Sillä tuli se mitä haettiin eli kolme pistettä, vaikka jotenkin PP on meille ilkeä vastustaja, Lehtonen kertoo.

   -PP jätettiin hyvin vähille paikoille. Puolustuslinja pelasi virheettömästi ja loput hoiti Heikki tulemalla hyvin vastaan pystypalloihin. Tuomenoja toi toiseen päähän kenttää heti rauhallisuutta, kokemusta ja hyviä variaatioita. Mies on hyvässä kunnossa ja hienoa, että J-P pääsi heti myös maalin makuun, Lehtonen toteaa.

JanPan ottelut jatkuvat tulevana perjantaina Hämeenlinnassa, kun Kaurialassa ottelua isännöi suvereeni sarjakärki HJS. Hämeenlinnalaiset ovat voittaneet kaikki kauden 13 otteluaan ja johtavat sarjaa kuuden pisteen erolla.JanPan kokoonpano
Heikki Viitanen (mv)
Jesse Nirkko
Tommi Ijäs
Ilkka Turunen (C)
Tatu Nordström
Jan-Erik Isosomppi
Markus Paloposki (46′ Martin Kauppinen)
Juuso Lindroos (65′ Kalle Aaltonen)
Janek Jokinen (17′ Sulo Aalto)
Jukka-Pekka Tuomenoja (83′ Harri Suhonen)
Jonas Ruohomäki (67′ Tommi Lintilä)

Vaihdossa koko ottelun Riku Laitinen & Jussi Pekka Lana(mv)

Ottelun maalit
35min 1-0 Jesse Nirkko (Juuso Lindroos)
76min 2-0 Jukka-Pekka Tuomenoja (Jan-Erik Isosomppi)
89min 3-0 Jan-Erik Isosomppi (Ilkka Turunen)
Ottelun varoitukset
45+3min Sulo Aalto, JanPa
51min Pekka Karjalainen, PP-70
54min Jerry Vollakka, PP-70