Janpa - Pallo-sepot

0-2 (0-1)
Harri Suhosen ottelu loppui lyhyeen

Avaus jäi vaisuksi

JanPan kausi alkoi Kolmosessa vaisusti ja pisteet lähtivät Valkeakoskelle Pallo-Seppojen matkaan lukemin 0-2 (0-1). Esitys jäi kokonaisuudessaan liian aneemiseksi ja Sepot saivat pisteensä rutiinisuorituksella.

Ottelu kulki pitkälti vierasjoukkueen kontrollissa ja etenkin avausjaksolla JanPa makasi todella alhaalla eikä prässännyt lainkaan. JanPa tukki keskustan, joten Pallo-Sepot haki hyökkäyksiään laidoilta. Kovin montaa laadukasta paikkaa ei Sepotkaan saanut avausjaksolla luotua, mutta yksi näistä painui maaliin saakka, kun laadukas keskitys oikealta laidalta löysi Ossi Lindemanin boksista ja tämä ampui pallon suoraan ilmasta volleylla ylänurkkaan 21. peliminuutilla. JanPan paras paikka ensimmäisellä jaksolla aukesi Juuso Lindroosille, mutta laukaus painui alakoulun metsään.

Toiselle jaksolle JanPa alkoi ottamaan ylempää kiinni ja pyrki vaikeuttamaan Seppojen pelaamista. Kotijoukkueen otteet paranivatkin toiselle jaksolle hieman, mutta maalipaikoille pääseminen oli työn takana, sillä Pallo-Sepot tunnetaan laadukkaasta puolustuspelaamisesta ja sitä he esittivät myös sunnuntaina. Parhaan paikan tasoitukseen sai Jan-Erik Isosomppi, joka vieraiden virheen seurauksena pääsi nokikkain Sepot-vahti Niko Julinin kanssa, mutta nosto meni yli maalin.

Isosompin paikan jälkeen JanPalla oli ottelussa hyvä vaihe meneillään, mutta kesken tasoitusmaalin metsästyksen pääsi vieraiden Matti Jussila pommittamaan vartti ennen loppua vasemmalla jalalla painavan laukauksen, joka upposi vasemman tolpan kautta sisään. Siihen maaliin tyrehtyi myös JanPan peli ja viimeinen vartti pelailitiin pois.

Esitys oli kaikkea muuta kuin se mitä valmennus Jarkko Lehtosen johdolla oli suunnitellut. Päävalmentaja olikin ottelun jälkeen pettynyt mies.
    -Olimme huonoja, etenkin avausjaksolla. Jostain syystä emme saaneet ihan sellaista latausta mitä kauden avausotteluun pitäisi saada. Pallo-Sepot on sarjan parhaita joukkueita jäädyttämään peliä ja syyskierroksen otteluun täytyy saada paljon terävämpi prässi ylös. En yhtään ihmettele, että Sepot olivat ainoa joukkue, joka viime vuonna voitti Kakkoseen nousseen Ilves/2:n. Taitava ja hyvä porukka on Sepot, valmentaja Jarkko Lehtonen kehuu vastustajaa.

Tappion lisäksi JanPa koki takaiskuja vammojen muodossa, kun sekä Jukka että Harri Suhosen ottelu loppui jalkavammoihin jo hyvissä ajoin ensimmäisen jakson aikana. Vaihtopenkiltä löytyi viisi kenttäpelaajaa, joista vain yksi oli täydessä kunnossa.
    -Oli vähän heikot lähtökohdat peliin, vaihtopenkillä porukkaa kipeänä ja muutama loukkaantuminen vielä heti avausjaksolle. Etenkin Harrin menetys on paha kolaus keskikentälle, mutta ei näiden taakse voi mennä. Loukkaantumisia voi tulla lisääkin kauden aikana, Lehtonen toteaa.

JanPan alkuohjelma tälle vuodelle on kova. Viiden ensimmäisen kierroksen aikana joukkue kohtaa neljä sarjan ennakkosuosikkia. Seuraava ottelu ei kuitenkaan sarjan kärkipäähän povattuja joukkueita vastaan ole, vaan kauden ensimmäinen vieraspeli pelataan sarjanousija PP-70:ta vastaan.
    -Nää nyt on aina näitä kliseitä, mutta alaspäin kun ei peliesityksessä voi enää mennä, niin nyt suunta on ylöspäin. Sieltä lähdetään hakemaan selkeästi parempaa tekemistä ja sitä kautta kolmea pistettä. Meidän alkukauden ohjelma on todella kova, joten tämä on niitä pelejä, joista yksinkertaisesti on pakko saada pisteitä kasaan, Lehtonen sanoo.

Ottelun maalit
21min 0-1 Ossi Lindeman
75min 0-2 Matti Jussila
Ottelun varoitukset
67min Tommi Ijäs, JanPa