Janpa - nops

0-4 (0-0)

NoPSin vuoro voittaa JanPa

Janakkalan Pallon pistetili Tampereen piirin Kolmosessa pysyy visusti ummessa. Kauden viides ottelu päättyi 0-4 (0-0) -kotitappioon Nokian Palloseuraa vastaan ja ottelussa toistui tuttu kaava. JanPa jaksoi laittaa hanttiin tunnin, mutta sitten iski liiallinen väsy ja vastustaja latoi taululle isot lukemat.

Kolmosta on takana nyt viisi kierrosta ja sarjataulukko näyttää kärjen osalta seuraavaa. 1) Pallo-Sepot, 15 pistettä. 2) HJS, 15 pistettä. 3) NoPS, 15 pistettä. 4) Ilves-Kissat 12 pistettä. 5) TPV/2, 6 pistettä. Kärkinelikon ero on siis jo nyt huomattava suhteessa muihin ja JanPan onneksi jokainen näistä neljästä on kevätkierroksen osalta nyt kohdattu. Otteluohjelman tullessa julki JanPan leirissä tiedettiin, että kauden alusta tulee haastava ja se on konkretisoitunut myös sarjataulukossa, jossa JanPa on viimeisellä sijalla ilman pisteitä.

Viidennen kierroksen ottelussa JanPa oli saada otteluun unelma-alun, kun Jonas Ruohomäki pääsi jo minuutin pelin jälkeen nokikkain vierasvahti Juuso Ylisen kanssa, mutta sijoitus meni oikealta ohi. Avausjaksolla JanPa pelasi tasaväkisesti ennakkoon vahvemman NoPSin kanssa ja sai toimivalla taktiikalla luotua myös maalipaikkoja, mutta viimeistely oli jälleen vaikeaa. Avausjaksolla myös NoPSille aukesi muutama loistava paikka, mutta Ari Takala oli hyvällä pelipäällä ja esitti laadukkaita torjuntoja läpi ottelun. Etenkin 26.minuutilla tullut reaktiotorjunta kuudesta metristä tulleeseen puskuun oli fantastinen.

Toinen puoliaika pelattiin lopulta likipitäen yhdessä päässä. JanPan taistelu kesti tunnin, kunnes vieraiden Tuomas Lehti pääsi törkkimään pallon sisään kovan maalinedushässäkän päätteeksi. Avausmaalin jälkeen NoPS jatkoi painostusta ja sai liki tusinan kulmapotkuja, jotka JanPa kuitenkin selvitti kerta toisensa jälkeen. 75.minuutilla syntyi ottelun toinen maali, kun ottelun parhaimmistoon kuulunut Pekka Äijälä teki oikea-aikaisen pystyjuoksun, sai pallon joukkuekaveriltaan ja laukoi sen varmasti sisään. Lukemia kaunistelivat vielä 77.minuutilla Sakari Lepistö, joka pääsi nautiskelemaan pallon vastahyökkäyksen päätteksi tyhjiin ja 87.minuutilla vaihdosta kentälle tullut Valtteri Salomaa laadukkaalla puskulla.

JanPan vastuuvalmentaja Jarkko Lehtosella on jo katse tulevissa otteluissa, sillä nyt alkaa ottelurupeama niitä vastaan, jotka ennakkoonkin kaavailtiin joukkueen päävastustajiin.
    -Meillä on harjoituksissa edelleen hyvä syke ja huumoria löytyy, ei me hankalasta alusta huolimatta olla pelihuumoria menetetty. Vahva usko on siihen, että nyt meillekin alkaa tippumaan tasaisesti pisteitä, kun kärkinelikkoa ei tarvitse hetkeen kohdata, Lehtonen sanoo.

Itse ottelusta analyysi on lyhyt.
    -Meidän olisi ensimmäisellä jaksolla pitänyt maaleja tehdä, paikkoja oli riittävästi. Toisella jaksolla oltiin ottavana osapuolena ja huippuottelun pelannut Ari Takala piti meidät pitkään mukana pelissä loistavilla torjunnoilla. Vaikka neljä menikin selän taakse, niin kyllä ”Taksu” oli tässä ottelussa meidän paras pelaaja, ei niille maaleille voinut mitään, Lehtonen kiteyttää.

Otttelun maalit
60min 0-1 Tuomas Lehti
75min 0-2 Pekka Äijälä
77min 0-3 Sakari Lepistö
87min 0-4 Valtteri Salomaa
Ottelun varoitukset
22min Markus Paloposki, JanPa