Janpa - loiske

1-1 (1-0)
Ottelussa oli kentällä sekä kokemusta että nuoruutta. Kuvassa Loiskeen 35-vuotias Tomi Lahtinen ja JanPan 16-vuotias Martin Kauppinen

JanPan pistetili auki tasapelin myötä  

JanPan oli määrä pelata perjantainen Kolmosen kotiottelu Liinalammin nurmikentällä, mutta suunnitelmiin tuli muutos tunti ennen peliä. Joukkueet ja tuomarit saapuivat pelipaikalle, jonka jälkeen kentän kunto todettiin pelikelvottomaksi. Liinalammin nurmi oli nilkkaan asti ja myös jalkapalloon kuuluvat rajaviivat puuttuivat, jonka myötä tuomaristo teki päätöksen siirtää ottelun pikaisella aikataululla tekonurmelle. Itse ottelu JanPan ja Sääksjärven Loiskeen välillä päättyi lopulta 1-1 (1-0) -pistejakoon.

Lähtökohdat otteluun eivät siis JanPalle parhaat mahdolliset olleet, sillä otteluun oli valmistauduttu treenaamalla nurmikentillä, jonka lisäksi Loiske pelaa ja harjoittelee ympäri vuoden tekonurmikentällä. JanPan vastuuvalmentaja Jarkko Lehtonen oli kaikkien muiden tavoin pettynyt Linskin kuntoon.
    -Eihän se mukava asia ollut lainkaan. Jalkapallo on kesälaji, jota pitäisi pelata nurmella. Täällä on tekonurmen täyttöaste todella kova ja sinne jää enemmän tilaa junnuille jos aikuiset pääsisi siirtymään nurmelle. Lisäksi uskon, että oltaisiin otteluun saatu ainakin jonkin verran enemmän kotietua, jos se olisi nurmella pelattu, Lehtonen harmittelee.

JanPa lähti otteluun uudistuneella puolustuslinjalla, sillä vakiotopparit Ilkka Turunen ja Tommi Ijäs olivat ottelusta sivussa. Niinpä toppariparina pelasi Emppu Tuomi ja normaalisti vasempana puolustajana pelaava Kaarle Keskitalo. Oikeana puolustaja avasi Tatu Nordström ja vasemmalla urallaan ensimmäistä kertaa avauksessa ollut 16-vuotias Martin Kauppinen. Myös hyökkäyspäähän oli tehty pieniä muutoksia, sillä Jonas Ruohomäen kaverina hyökkäyksessä avasi ensimmäistä kertaa Joni Parjanen.
    -Puolustuslinja pelasi hyvin. Mara Kauppinen vasemmalla pelasi hyvän pelin ja nuori poika sai isot minuutit. Emppu ja Kake suoriutui hienosti toppareina, siellä oli vastustajalla kokeneita ja alati vaarallisia karjuja kuten Tomi Lahtinen ja Berat Grabovci vastassa, Lehtonen kehaisee.

Ottelun alku oli molemminpuolista tunnustelua, kunnes vartin pelin jälkeen JanPa pääsi iskemään ottelun avausmaalin. Loiskeen vasemman puolustajan Petteri Kajasmaan reisi petti ja mies joutui klenkkaamaan vaihtoon. Loiskeen valmistellessa pelaajavaihtoa onnistui JanPa käyttämään miesylivoiman hyväksi, kun Juuso Lindroos pelasi riiston jälkeen laadukkaan pallon oikeaan laitaan Jan-Erik Isosompille, joka hyödynsi Kajasmaan jättämän aukon ja laukoi pallon varmasti maaliin ohi vastaantulossa empineen vierasvahdin.

Avausjaksolla kumpikin joukkue oli kertaalleen hyvin lähellä maalintekoa. Ensin Lindroos täräytti pallon voimalla ylärimaan, josta pallo kimposi kovaa suoraan alaspäin, mutta tuomaristo ei nähnyt pallon käyvän maalissa, vaikka iso osa pelaajista ja yleisöstä oli näin näkevinään. Sen jälkeen vieraiden vaarallinen Berat Grabovci sai pallon mielipaikalleen, haastoi puolustajan ja laukoi, mutta JanPan onneksi pallo kolahti vain oikeaan tolppaan.
 

Ottelun toinen jakso eteni pääsääntöisesti Loiskeen hallitessa pelivälinettä ja JanPa keskittyi puolustamaan johtoasemaansa ja hakemaan vastaiskuja. JanPalla oli muutama hyvä paikka niitata toinen maali, mutta palloa ei sisään asti saatu, jonka jälkeen Grabovci toi vieraat tasoihin 75.minuutilla voimakkaalla laukauksella etuylänurkkaan. Tasoitusmaalin jälkeen kumpikin joukkue haki hanakasti voittomaalia ja peli eteni päästä päähän, mutta lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja näin joukkueiden oli tyytyminen pistejakoon.
    -Kolme pistettä olisi ollut tarjolla ja ne olisi pitänyt kairata. Saatiin vastustaja lähtemään meidän peliin mukaan, maltettiin pelata palloa poikittain eikä menty pystyyn koko ajan. Taito meillä on hyvään jalkapalloon olemassa. Nyt päästiin maalille ja saatiin hyvältä sektorilta laukauksia, mutta hyökkäykset pitäisi päättää parempiin suorituksiin, Lehtonen toteaa.
 

JanPan kokoonpano
Ari Takala (mv)
Martin Kauppinen (80′ Felix Hannelin)
Kaarle Keskitalo
Emppu Tuomi
Tatu Nordström
Jesse Nirkko (84′ Tommi Lintilä)
Markus Paloposki (67′ Kalle Aaltonen)
Juuso Lindroos
Jan-Erik Isosomppi
Jonas Ruohomäki (46′ Janek Jokinen)
Joni Parjanen (61′ Sulo Aalto)
Vaihdossa koko ottelun Riku Laitinen ja Heikki Viitanen (mv)

Ottelun maalit
15min 1-0 Jan-Erik Isosomppi (Juuso Lindroos)
75min 1-1 Berat Grabovci
Ottelun varoitukset
67min Matias Riikonen, Loiske
81min Tatu Nordström, JanPa
90+2min Fation Osma, Loiske